Slovenskí študenti sa tieto dni zúčastnia medzinárodného stretnutia spoločensky zodpovedných začínajúcich podnikateľov.

Piatok, 28.10.2016 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Slovensko patrí medzi 10 európskych krajín, ktoré sa zapojili do najväčšej študentskej súťaže zameranej na spoločensky prospešné podnikanie Social Impact Award.  Slovenských finalistov tak čaká tento týždeň na SIA Summit Europe -  stretnutie víťazov všetkých národných kôl.

Rakúsko, Bosna a Hercegovina, Česká republika, Grécko, Macedónsko, Čierna Hora, Rumunsko, Rusko, Srbsko a Slovensko. To sú krajiny, ktoré sa snažia motivovať študentov k prospešným biznis nápadom. Takým, ktoré chránia a rozvíjajú naše okolie, stierajú rozdiely a vzdelávajú.

Národné kolo Social Impact Award Slovensko organizované Rozbehni sa! v spolupráci s Impact HUB Bratislava už pozná svojich víťazov.

Osem tímov nabralo odvahu a predstúpilo pred finálovú porotu v zložení Tatiana Svrčková (Nadačný fond Telekom), Barbara Henterová ( Slovenská Sporiteľňa), Branislav Šmidt (Impact HUB Bratislava), Sergej Kára (Dobre&Dobré), Mirka Števková (jaspravim.sk), Janette Motlová (Eduma), Michal Kišša (Nadácia Pontis), Branislav Kleskeň (Leaf). Tri najlepšie projekty boli ocenené a vďaka partnerom programu Slovenskej Sporiteľni a Nadačného fondu Telekom získali aj finančnú odmenu. 

Cenu verejnosti si odniesol projekt Počujko - klub pre rodiny nepočujúcich detí. Za najväčší progres v rámci súťaže a letného campu bol ocenený projekt Nosím - handmade recy tašky podporujúce slovenské výrobky. A za absolútneho víťaza bol zvolený projekt Adama Gandžalu - Adoptuj si úľ, ktorým chce oceniť a podporiť prácu poctivých včelárov. 

Čo ich teraz čaká?

Od 24 do 27. októbra sa spojí všetkých 35 víťazných tímov z 10 krajín, ktoré počas posledných mesiacov absolvovali množstvo workshopov a seminárov a zo súťaže si odniesli aj štartovací kapitál na rozbeh svojho nápadu. Čas summitu je zameraný najmä na zdieľanie skúseností, vytváranie medzinárodných priateľstiev aj biznisových kontaktov a získanie feedbacku na nápady z medzinárodného prostredia v priestore Impact HUB Vienna.

Ak ti je spoločensky prospešný biznis blízky a nosíš hlavu plnú nápadov, sleduj http://socialimpactaward.sk  a zapoj sa do ďalšieho ročníka už začiatkom budúceho roka.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.