Zóny pre každého študenta

Aplikácia BiznisInfo uľahčí mladým podnikanie

S novou aplikáciou Združenia mladých podnikateľov Slovenska časté legislatívne zmeny a nové povinnosti podnikateľov viac nezaskočia. Na tie podstatné priamo v smartfóne upozorní nový virtuálny pomocník.

Ak by podnikateľ chcel na 100 % splniť všetky legislatívne predpisy, strávil by študovaním zákonov a ich novelizácií viac času ako by venoval samotnému podnikaniu. „Len 10 kľúčových zákonov ovplyvňujúcich podnikanie sa v roku 2016 menilo takmer 40-krát, čo je zmena niektorého z nich v priemere každých 10 dní,“ konštatuje Ján Solík zo Združenia mladých podnikateľov Slovenska.

Aby sa mladí podnikatelia mohli sústrediť na podnikanie a zároveň sa vyhli zbytočným nepríjemnostiam súvisiacim s neznalosťou regulácií a zmien v zákonoch, prichádza ZMPS s virtuálnym pomocníkom. Ten zjednoduší život mnohým podnikateľom, pretože získajú potrebný prehľad o svojich povinnostiach bez toho, že by museli stráviť hodiny sledovaním tvorby zákonov či študovaním paragrafov. 

Aplikácia BiznisInfo ľudskou rečou pretlmočí neraz komplikované legislatívne formulácie a upozorní na ich podstatu. Po špecifikovaní oblasti, v ktorej podnikateľ pôsobí, bude aplikácia za neho sledovať schválené novelizácie zákonov týkajúcich sa konkrétnej oblasti biznisu. Včas na ne podnikateľa upozorní a navyše stručne upresní povinnosti, ktoré mu zmena pravidiel prinesie. Podnikateľom tak vďaka nej napríklad neujde termín oficiálneho termínu začiatku povinnej elektronickej komunikácie štátu s podnikateľmi, zvyšovanie minimálnej mzdy, či informácia o novej právnej forme podnikania – jednoduchej akciovej spoločnosti.

BiznisInfo má aj ďalšie benefity. „Okrem zmien v zákonoch a dôležitých povinnostiach, na ktoré podnikateľov upozorní, dáva zároveň možnosť vyjadriť svoj názor na chystané zmeny. Vďaka aplikácii tak budú môcť podnikateľské organizácie tlmočiť širšiu spätnú väzbu v rámci procesu pripomienkovania,“ dodáva Solík. 

Aplikácia je bezplatne dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS v AppStore, resp. Google play. 

O BiznisInfo

BiznisInfo je aplikácia, ktorá ľudskou rečou, včas a bez námahy upozorní na plánované alebo schválené zmeny v povinnostiach ovplyvňujúcich slovenských podnikateľov. Pretože sa na Slovensku legislatíva mení veľmi často, je dôležité byť včas informovaný o opatreniach a politikách, ktoré podnikanie ovplyvňujú. V aplikácii je tiež možnosť vyjadriť svoje názory k plánovaným novelám, ktoré budú v rámci legislatívneho procesu kompetentným tlmočiť  podnikateľské organizácie.

Aplikáciu BiznisInfo vytvorilo Združenie mladých podnikateľov Slovenska. Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR “Programy pre mládež 2014 - 2020”, ktorú administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/1056/aplikacia-biznisinfo-ulahci-mladym-podnikanie/