Verím v lásku

Slovenský jazyk » Básne

Autor: mata-r
Typ práce: Referát
Dátum: 18.02.2012
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 386 slov
Počet zobrazení: 16 070
Tlačení: 834
Uložení: 810
Verím v lásku...

Verím v lásku medzi mužom a ženou. Takú, ktorá je spaľujúca a pri ktorej cítim, ako mi búši srdce, keď som blízko Teba. Existuješ? Si?
Verím v lásku, pri ktorej sa chcem pre Teba obetovať a byť Tebe nablízku. Cítiť dotyk dvoch bytostí, dotyk dvoch sŕdc. Poznám Ťa?

Verím v lásku, pri ktorej viem, že chcem byť pri Tebe po zvyšok svojho života, lásku, ktorá pre mňa znamená celý vesmír. V čo veríš?
Verím v lásku, v ktorej Ti chcem byť oddaná, pretože pravá láska pre mňa znamená súlad, harmóniu dvoch ľudí, ktorí keď si pozrú do očí, vidia v nich navzájom čosi, čo pre ostatných zostáva ukryté naveky. Tajomstvo, o ktorom vedia len oni dvaja. Čo je to láska?

Verím v dôveru a vernosť, ktoré pre mňa predstavujú spontánnu samozrejmosť, doplnenú rešpektom, toleranciou a rovnocennosťou oboch. Muž a žena, spojení v jedno, spojení vo svojich srdciach, mysli, v duši. Keď obaja sa pokladajú za my. Nie ja, nie Ty, ale my dvaja, my jeden. Spojení v Láske a oddanosti tak, aby ich spoločný život napĺňal a každý okamih bol jedinečným. Veríš mi?

Verím v lásku, ktorá je spaľujúca, ktorá dráždi. Nie však priveľmi. Verím v lásku vášnivú a impulzívnu, takú, pri ktorej sa človek chveje a vychutnáva si každý dotyk, pohľad, každý úsmev. Poznáš ma?

Verím v lásku, ktorá je slobodná a oddaná, verná a pevná. Milujeme sa pohľadom, bez slov, vychutnávame si jeden druhého. Verím v lásku, pri ktorej vnímam Tvoje kontúry, tvar pier, lícne kosti, nos, bradu, obočie, vlasy... Tvoju vôňu. Pobozkám Ťa, jemne, pomaly, vtisnem pery na Tvoje, na okamih, ktorý sa mi vryje do pamäti. Cítim sa uchvátená, cítim, ako mi zviera srdce a ako si pre mňa všetkým. Ako moje srdce plače šťastím, že som práve s Tebou. Objímam Ťa a cítim mámenie v hlave. Som opitá, Tebou, som opitá tým, čo cítim, som omámená láskou, ktorá ma púta k Tebe. Láskou, pri ktorej každý Tvoj záchvev, nádych, pohyb očí, je pre mňa orchestrom. Poznám Ťa, si.
Verím v lásku na celý život, pri ktorej Tvoje slová sú pre mňa hudbou, tak ľúbeznou, tak sladkou. Pri Tvojich slovách, čo mi nežne sepkáš, duša moja plesá, pretože sme spolu, my dvaja, ja a Ty, Ty a ja, my jeden. Nik iný. V takú lásku verím...

V čo veríš?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Básne

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu