Krvná skupina B

Prírodné vedy » Biológia

Autor: diana
Typ práce: Referát
Dátum: 25.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 444 slov
Počet zobrazení: 3 926
Tlačení: 223
Uložení: 217
Krvná skupina B
S touto krvnou skupinou sa bez problémov dokážete prispôsobiť rôznym situáciám. Ako príslušník tejto krvnej skupiny môžete jesť s mierou všetky druhy potravín. Pri diéte vynechajte strukoviny, orechy a pšenicu. Nezabudnite dopĺňať horčík. Béčkari potrebujú rovnováhu medzi telesnou a duševnou aktivitou. Ich prapredkovia boli kočovníci. Zo všetkých skupín práve skúpia B vykazuje najpresnejšie geografické vymedzenie. Tradičné židovské populácie majú krvnú skupinu B, pričom židovské náboženstvo predstavuje zmes mysle, duše a materiálna. Tiahne sa ako veľký pás cez euroázijské roviny dole na indický subkontinent. Skupinu B ma mnoho Mongolov, Japoncov, Číňanov a Indov. Smerom na západ Európy je výskyt béčkarov nižší. Ľudia so skupinou B sú schopní odolávať väčšine závažných ochorení, aj takých akými sú srdcové choroby, či rakoviny a aj keď na ne ochorejú, je väčšia pravdepodobnosť, že ich prežijú. Organizmus týchto ľudí má však väčší sklon k exotickým ochoreniam imunitného systému a sú náchylní trpieť napríklad na chronický únavový syndróm.Mlieko

Ak nechcete priberať vyvarujte sa kukurici, šošovici, arašidom, sezamových semiačok, pohánky a trávenie vám spomaľujú aj tuky. Potraviny, ktoré vám pomôžu schudnúť je zelená zelenina, niektoré druhy mäsa, nízkotučné mliečne výrobky a čaj zo sladkého dreva. Z mäsa je pre vás prospešná zverina, baranina, jahňacina, králik. Medzi neutrálne patrí hovädzie, morka, pečeň, teľacie. Zakázané máte slaninu, sliepku, kačicu, hus, šunku, kurča, bravčové a z vnútorností srdce. Zdraviu prospešné sú ryby, najmä treska, šťuka, makrela, losos, hejk, morský pstruh a kaviár. Tuniak, pstruh, kapor, sleď a žralok patria už medzi neutrálne. Medzi zakázané morské produkty patria raky, humor, kraby, korytnačky, údený losos, ustrice, chobotnice a slimáky. Z mliečnych výrobkov si doprajte: jogurty, kefíry, odstredené mlieko, kozie mlieko a syr. Ementál, hermelín, eidam, gouda, sójový syr, cmar, plnotučné mlieko a maslo patria medzi neutrálne. Zakázané máte plesňové syry a zmrzlinu. Z olejov používajte olivový, vyhnite sa slnečnicovému, sezamovému a kukuričnému oleju.

Väčšina semiačok a orieškov nie je pre skupinu B vhodná. Zakázané máte kešu, arašidy, pistácie, lieskové a píniové oriešky, ale aj mak. Z cerálií je pre vás prospešné proso, ryža. Zakázané je žito, pohánka, jačmeň. Vyhnite sa chlebu zo pšenice a žita a takzvanej divokej ryži. Zo zeleniny nemôžete artičoky, tekvicu, kukuricu, reďkovku, olivy a paradajky. Veľmi prospešný je baklažán. paprika, kapusta, kel, karfiol, mrkva, petržlen, červená repa a všetky druhy zemiakov. Z ovocia máte zakázaný kokosový orech a granátové jablko. Doprajte si ananás, banány, hrozno, slivky. Veľmi prospešná je pre vás šťava z kapusty, ananásu, a hrozna, zakázanú máte rajčinovú šťavu a kečup. Osoží im zelený čaj. Absolútne nevhodné sú pre nich destiláty, minerálne vody, malinovky, cola a sódovky. Čierna káva je neutrálna. Z bylín je pre Béčkarov vhodné sladké drievko, šalvia a ženšen. nemali by senný list, podbeľ a aloe.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#druhy potravín #referat zverina


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu