Krvná skupina AB

Prírodné vedy » Biológia

Autor: diana
Typ práce: Referát
Dátum: 25.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 301 slov
Počet zobrazení: 4 041
Tlačení: 235
Uložení: 268
Krvná skupina AB
Táto krvná skupina je vraj najlepšie prispôsobená moderným životným podmienkam. Váš jedálny lístok by mal byť vyvážený, môžete jesť potraviny zo všetkých skupín, pri chudnutí ale nejedzte červené mäso a kukuricu, naopak vám pomôžu mliečne výrobky, zelenina, plody mora a tofu. Telu nezabudnite dodávať vitamín C.

Túto pomerne vzácnu krvnú skupinu má len necelých päť percent populácie. V podstate by sa dalo povedať, že väčšina potravín nevhodných pre skupinu A a B je rovnako škodlivá aj pre ľudí so skupinou AB. Ábéčkari sa neradi zapodievajú detailmi, sú oduševnení a tak trocha príjemne excentrickí. Mnoho liečiteľov a duchovných vodcov má práve túto krvnú skupinu.

Ľudia so skupinou AB budú priberať po červenom mäse, niektorých druhov fazule, po kukurici, pohánke a pšenici. Potraviny podporujúce váhový úbytok:
tofu, morské riasy, mliečne výroby, zelená zelenina, ananás a niektoré morské živočíchy. Z mäsa je pre nich prospešná jahňacina, baranina, morka a králik. Nemali by ani slaninu, šunku, kuracinu, teľacie, hovädzie, bravčové, hus, kačicu, sliepku a zverinu. Z morských živočíchov by nemali jesť homára, ustrice, kraba, marinovaný sleď, chobotnice, žaby, úhora, údený losos a rakov. Mliečne výrobky sú pre skupinu AB prospešné, najmä kyslomliečne. Platí tu zásada, že ich nesmie byť priveľké množstvo, aby sa v organizme nevytváralo veľa hlienov. Zakázané je plnotučné mlieko, zmrzlina, maslo, plesňové syry a parmezán.

Z cerálii sa neodporúča pohánka, kukuričné lupienky a kukuričná kaša. Z chleba a pečiva len výrobky z kukurice. Zo zeleniny nie je prospešná paprika, kukurica, avokádo, olivy a reďkovky. Pri konzumácii ovocia sa vyhýbajte banánom, mangu, pomaranču, granátovému jablku a kokosovému orechu. Zakázané sú tiež kyslé i sladké marinády, kečup, worcesterská omáčka. Z byliniek je veľmi účinná echinacea, hloh, zelený čaj, harmanček, ženšen, sladké drievko a lopúch. Môžete kávu, v menšom množstve biele i červené víno, minerálne vody, sódovky, ale absolútne nevodné sú akékoľvek destiláty.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#AB


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu