Použitie papiera

Prírodné vedy » Biológia

Autor: petuska1
Typ práce: Referát
Dátum: 12.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 243 slov
Počet zobrazení: 5 521
Tlačení: 545
Uložení: 613
Použitie papiera
Papier sa používa na písanie na tlač, hárok papiera sa stáva dokumentom pre uloženie dôležitých záznamov. Používa sa pre komunikáciu v podobe listových zásielok, papier môže reprezentovať hodnotu, ako sú papierové peniaze, šek, potvrdenka, kupón. Na balenie sa používa vo forme obálok, baliaceho papiera, tapety. Pre potreby čistenia sa používa vo forme toaletného papiera, vreckoviek, papierovej utierky. Papier sa používa aj v stavebníctve ako dekorácia alebo papierová lepenka. Z toho vidieť, že používanie papiera je zastúpené vo všetkých priemyselných sférach, v školách, v domácnostiach a je potrebné ho separovať od ostatných zložiek komunálneho odpadu, aby ho bolo možné vrátiť späť do výrobného procesu.
 
3.1  Nádoby na separáciu papiera
 V bytovej výstavbe sa na zber papiera a papierových obalov používa modrý kontajner (príloha č.2 a č.3). Pri separácii je z papierových obalov potrebné odstrániť iné materiály, prípadne nečistoty a umiestňovať ich do správnych zberných nádob.
 
3.2  Vhodný papier
Knižný a písací papier, letáky, noviny, časopisy, zošity, knihy, telefónne zoznamy, obálky, neznečistené papierové obaly a vrecúška z potravín (napr. škatuľky z čajov, syrov, dezertov, škatule z pracích práškov, obaly z múky a pod.), papierový odpad z kancelárie, kartónové škatule (separovaný papier by nemal obsahovať kancelárske kovové spony).
 
3.3  Nevhodný papier
Mokrý, mastný alebo znečistený papier, asfaltový a dechtový papier, použité plienky a hygienické potreby, tvrdé väzby kníh, lepenky, škatuľky z cigariet, papier znečistený potravinami, olejom a ropnými produktmi, obaly z mlieka, džúsov, vína a ďalších nápojov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#papier #separovany zber odpadu #druhy baliacich materiálov v potravinách #separovanie odpadu basnicky


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu