Druhy papiera

Prírodné vedy » Biológia

Autor: petuska1
Typ práce: Referát
Dátum: 12.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 258 slov
Počet zobrazení: 3 442
Tlačení: 249
Uložení: 282
Druhy papiera
 
5.1  Kartóny
Ideálny spôsob balenia s optimálnou ochranou zasielaného obsahu na široké spektrum použitia, či už ako obal na výrobky, alebo ako skupinový prepravný obal  a pod., je jednoduchá stohovateľnosť, paletovateľné rozmery, jednoduchý a lacný obal.
 
5.2  Tetrapaky
Sú relatívne dobre recyklovateľným prostriedkom. Sú to napríklad tetrapaky z mlieka, džúsu. Aj napriek tomu, že obsahujú viacero vrstiev, je možné ich veľmi dobre využiť, aj keď finančné náklady a technologická náročnosť ich recyklácie je veľmi vysoká. Spravidla sú tieto kartóny zložené z papierového kartónu, polyetylénovej fólie (plast) a tenkej hliníkovej fólie (príloha č.5).
 
5.3  Toaletný papier
Toaletný papier je pletivový papierový produkt určený na čistenie análneho otvoru po defekácii (vylúčení výkalov) alebo na čistenie genitálií po močení (príloha č.6). Zloženie toaletného papiera sa líši od papierových vreckoviek. Toaletný papier je navrhnutý pre rozklad, keď sa namočí, aby neupchal kanalizačné rúry. Tiež sa rozkladá vo vyhnívacej nádrži, na rozdiel od papierových vreckoviek. Výhody toaletného papiera sú, že je ľahko použiteľný, výborne absorbujúci, môže byť vhodne dostupný pri toalete a môže byť spláchnutý vo väčšine krajín, kde je toaletný papier bežný. Toaletný papier je dostupný v niekoľkých typoch, farebných variantoch, dekoráciách a štruktúrach, aby vyhovel individuálnym preferenciám. Typicky sa produkuje z recyklovaného papiera. Z environmentálneho hľadiska by producenti toaletného papiera nemuseli použiť bielenie, čo by redukovalo spotrebu dreva a zamorenie vôd.

Dvojvrstvový toaletný papier je štandardom v mnohých krajinách, i keď jednovrstvový je často dostupnejší a propagovaný ako lacnejší. Ženám, ktoré sú náchylné k vaginálnej infekcii sa odporúča používať biely neparfumovaný toaletný papier.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu