Ako správne a čo najrýchlejšie chudnúť

Prírodné vedy » Biológia

Autor: anika
Typ práce: Ostatné
Dátum: 21.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 519 slov
Počet zobrazení: 2 323
Tlačení: 241
Uložení: 252
Ako správne a čo najrýchlejšie chudnúť

DETOXIKÁCIA
Pred tým, ako začnete s diétou, urobte si detoxikáciu tela. Je to vlastne zbavovanie toxínov (jedov). ( Viac o DETOXIKÁCII V Rubrike DETOXIKÁCIA )

CVIČENIE: ÁNO, je to otrepané, ale je to PRAVDA ! Stále platí, že výdaj energie by mal byť väčeí ako príjem jedla. Cvičením, pohybom, rôznymi koníčkami získate energiu, spevníte svalstvo, zlepšíte imunitu a budete stále aktívny s krásnou postavou :) Výborné cvičenie je napríklad KALANETIKA, rýchla chôdza, beh, skákanie cez švihadlo / 30min. skákania je ako vyše hodina behania/ ...

ZAPISUJTE SI: Založte si nejaký "debilníček", kde si budete značiť, čo kedy jete, a či športujete, alebo leňošíte. VŠETKO PODROBNE ( aj prehrešky) ! Neklamte samých seba. Nikto Vám to čítať nebude (pokiaľ Vám to niekto nenájte). Aspoň budete vedieť, kde robíte chyby. Budete prekvapený.

JEDZE S ROZUMOM: Snažte sa vynechať sladkosti, mastné jedlá, výrobky z bielej múky ( račej ich nahraďte celozrným pečivom alebo grahamovým pečivom). Jedze najmä ovocie a zeleninu, chudé mäsá, kuracie mäso, jedlá málo soľte ( soľ podporuje chuť do jedla), jedze v malých dávkach račej viac krát za deň. Žiadne veľké porcie. A jedze len vtedy, keď ste hladný, a nie vtedy, keď máte len chuť.

NEZABÚDAJTE! Pri každej diéte je potrebné čo najviac piť !!! Pretože telo sa spolu s tukmi zbavuje aj prebytočnej vody. Preto pite najmenej 1,5 - 2l. vody denne čím zároveň prečistíte aj obličky. Preto pite račej v menších dávkach ( teda nie že schľupnete hned 2 litre vody ! Týmto by ste nepomohli, ale skôr prispeli k poruche obličiek ). Rozdeľte si to na určite intervály. Alebo keď máte chuť, napite sa a vyriešené :) K tomu môžete pridať aj zelený čaj alebo nejaký iný, samozrejme, bez cukru.

PO SKONČENÍ DIÉTY: Nie že otvoríte chladničku a natlačíte do seba všetko čo chytíte do ruky ! Snažte sa jesť v menšich dávkach. NEZADÚDAJTE NA RAŇAJKY, pretože tie Vám prinesú najviac energie do nového dňa. Dajte si niečo zdravé, napr. cerealie Fittnes s mliekom alebo nejaké ovocie, jogurt ... Hlavne aby ste sa cítili sýto. Najlepšie je jesť pravidelnem, teda dajme každé 3 hodiny. A ak nemáte čas alebo je Vám nepríjemne jesť v škole alebo tak, tak si dajte po príchode zo školy OBED, ale v malom množstve. SAMOZREJME POČAS CELÉHO DŇA PITE ! ... Ak sa Vám podarí, tak od 16tej NEJEDZTE. A ak nie, tak stačí nejesť od 17tej -18tej ( telo spomaľuje svoj výkon od 17tej hodiny )alebo najneskôr 3 hodiny pred tým, ako pôjdete spať.

TIP: Hovorí sa, že do 12tej hodiny sa môže jesť všetko. Teda aj sladkosti a tak, ale netreba to preháňať. Ale ak ste sa odhodlali schudnúť, zabudnite na sladké. Teda aspoň dovtedy, kým chudnete. Samozrejme, za každý svoj úspech sa môžete odmeniť napríklad tak, že si pôjdete niečo na seba kúpiť a uvidíte, že už nekupujete v číslach XXL ale M/S a to bude teda ina paradička však :), alebo si doprajte kúsok čokolády. KÚSOK !!!!!!! NIE CELÚ :D ... A ak náhodou počas diéty urobíte nejaký menši prehrešok, nevzdávajte to ! Hlavu hore ! Nie že na druhý deň nebudete jesť !!! Držím Palce :)

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#biologia #fotosyntéza


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu