Druhy čaju

Prírodné vedy » Biológia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 08.03.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 125 slov
Počet zobrazení: 3 175
Tlačení: 291
Uložení: 307
Druhy čaju
V praxi rozlišujeme čaj hlavne podľa spôsobu spracovania a podľa oblasti, z ktorej pochádza. Podľa spôsobu spracovania sa čaj delí na biely- ľahko fermentovaný, zelený- nefermentovaný, čierny (čínsky červený)- fermentovaný, polozelený (oolong)- čiastočne fermentovaný, tmavý ( typ Pu Erh)- viacnásobne fermentovaný a aromatizovaný- aromatizovaný kvetmi, bylinami, ovocím a arómou.

Podľa oblasti z ktorej pochádza sa čaj delí na 4 základné druhy: Cejlónsky, Čínsky, Indický a Japonský. Na Cejlóne sa v najväčšej miere vyrábajú čaje čierne, zatiaľ čo v Japonsku sú to takmer výlučne len čaje zelené. Najdlhšiu tradíciu má však čaj v Číne, a preto aj množstvo druhov čaju tam vyrábaných je obrovské. Čaje môžeme ešte rozdeliť na lisované do rôznych tvarov, napr. do tehál a misiek a na tvarované , napr. do guličiek.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Prírodné vedy » Biológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu