Opatrenia na udržanie čistoty ovzdušia

Prírodné vedy » Chémia

Autor: petuska1
Typ práce: Referát
Dátum: 10.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 174 slov
Počet zobrazení: 3 124
Tlačení: 281
Uložení: 297
Opatrenia na udržanie čistoty ovzdušia
 
Kvalita ovzdušia sa zhoršuje napriek tomu, že najvyšší prípustný obsah škodlivín vo vzduchu sa stanovuje zákonmi a ich dodržiavanie sa sleduje. Veľmi dôležité je zabrániť vzniku škodlivín. Možno to dosiahnuť využitím iných zdrojov energie ( napr. slnečnej energie, jadrovej energie, energie vodných tokov alebo energie horúcich podzemných vôd ). Ak to nemožno uskutočniť, musia sa škodliviny odstraňovať z odpadových plynov.

Množstvo oxidu siričitého možno výrazne znížiť budovaním odsírovacích zariadení v teplárňach a elektrárňach. V súčasnosti má takéto zariadenie veľmi málo elektrární, pretože je drahé. Aj elektrický prúd z elektrární, ktoré sú vybavené odsírovacím zariadením, je drahší. Okrem odsírenia odpadových plynov treba výrazne znížiť aj množstvo oxidov dusíka vo výfukových plynoch motorových vozidiel. Tento problém možno úspešne riešiť používaním katalyzátorov výfukových plynov v motorových vozidlách.

Pokrok v moderných technológiách ukazuje oboje: výhody i nevýhody. Máme úžitok z viacerých palív a viacerých dopravných prostriedkov, ale tiež máme problémy s väčším znečistením. Dokonalé čistenie odpadových plynov v našej krajine znamená iba čiastočné zníženie znečistenia ovzdušia. Tieto problémy možno riešiť iba medzinárodnou spoluprácou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Význam čistoty ovzdušia #kvalita ovzdušia


Odporúčame

Prírodné vedy » Chémia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu