Druhy medu
Autor: milena
Typ práce: Referát
Typ práce: Referát
Dátum: 26.02.2014
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 181 slov
Počet zobrazení: 3 686
Počet zobrazení: 3 686
Tlačení: 307
Uložení: 304
Uložení: 304
Druhy medu
* med kvetový - nektár pozberaný včelami z ovocných stromov a lúk. Obsahuje najvyššie množstvo cenných výživných látok a značný podiel ľahko stráviteľného hroznového a ovocného cukru. Tohto medu sa u nás vyprodukuje najviac, približne 70 percent.
* med agátový má krásnu číru, vodovú farbu, jeho výhodou je, že pomaly kryštalizuje. Keďže Slovensko sa nachádza na severnej hranici výskytu agátových lesov, produkuje sa len v malých množstvách asi 100 200 ton. Má vysoký obsah sacharózy (12 15 percent). Jeho najväčším exportérom je Maďarsko.
* med repkový sa začal rozširovať s rozvojom poľnohospodárskej výroby, keď sa na našich poliach zavádzalo pestovanie repky olejnatej. Repka potrebuje opeľovača a tým je hlavne včela. Tento med obsahuje najnižšie percento sacharózy repného cukru -len-0,7percenta.
* med medovicový robia včely z medovice, ktorú vylučujú vošky parazitujúce na ihličnatých stromoch. Má zelenkastý odtieň, výraznú chuť, ale je ťažšie stráviteľný. Vynikajúco sa osvedčil pri ochoreniach horných ciest dýchacích a je vhodný pre alergikov, pretože obsahuje najmenej peľových zrniek.
* med zmiešaný (tmavý, horský) sa získava z nektáru horských kvetov, najmä malín. Má podobné účinky ako med medovicový.
* med kvetový - nektár pozberaný včelami z ovocných stromov a lúk. Obsahuje najvyššie množstvo cenných výživných látok a značný podiel ľahko stráviteľného hroznového a ovocného cukru. Tohto medu sa u nás vyprodukuje najviac, približne 70 percent.
* med agátový má krásnu číru, vodovú farbu, jeho výhodou je, že pomaly kryštalizuje. Keďže Slovensko sa nachádza na severnej hranici výskytu agátových lesov, produkuje sa len v malých množstvách asi 100 200 ton. Má vysoký obsah sacharózy (12 15 percent). Jeho najväčším exportérom je Maďarsko.
* med repkový sa začal rozširovať s rozvojom poľnohospodárskej výroby, keď sa na našich poliach zavádzalo pestovanie repky olejnatej. Repka potrebuje opeľovača a tým je hlavne včela. Tento med obsahuje najnižšie percento sacharózy repného cukru -len-0,7percenta.
* med medovicový robia včely z medovice, ktorú vylučujú vošky parazitujúce na ihličnatých stromoch. Má zelenkastý odtieň, výraznú chuť, ale je ťažšie stráviteľný. Vynikajúco sa osvedčil pri ochoreniach horných ciest dýchacích a je vhodný pre alergikov, pretože obsahuje najmenej peľových zrniek.
* med zmiešaný (tmavý, horský) sa získava z nektáru horských kvetov, najmä malín. Má podobné účinky ako med medovicový.
Podobné práce | Typ práce | Rozsah | |
---|---|---|---|
História medu | Referát | 659 slov | |
Získavanie medu | Referát | 202 slov | |
Zloženie medu | Referát | 124 slov | |
Liečivé účinky medu | Referát | 353 slov | |
Meď a zlúčeniny | Referát | 1 225 slov | |
Med využitie | Referát | 887 slov | |
Med - história | Referát | 299 slov | |
Med | Referát | 2 628 slov | |
Čo je to med? | Referát | 137 slov | |
Med - fyzikálne vlastnosti | Referát | 209 slov | |
Med v kozmetike | Referát | 177 slov | |
Med a potraviny | Referát | 779 slov | |
Med - zaujímavosti | Referát | 367 slov | |
Med zloženie | Referát | 246 slov | |
Tipy na medové skrášlenie | Referát | 763 slov |
Vygenerované za 0.016 s.