Tipy na medové skrášlenie

Prírodné vedy » Chémia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 26.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 763 slov
Počet zobrazení: 2 411
Tlačení: 264
Uložení: 256
Tipy na medové skrášlenie

Pleťový krém:
2 lyžičky kakaového masla zohrejte s 100 g včelieho vosku. Zmes zrieďte podľa potreby  olivovým olejom na hmotu,  ktorá  bude  mať krémové zloženie. Krém uchovávajte v chladničke.

Pleťové masky:

Zmiešajte  dve  lyžičky  medu  s dvoma  lyžičkami smotany. Vymiešajte  do  hladka a nechajte pôsobiť 20 minút. Medovú masku si môžete urobiť aj tak, že na tvár nanesiete čistý med a necháte tiež dvadsať minút pôsobiť, kým pokožka neprijme všetky živiny. Takéto masky sú vhodné na všetky tipy pleti Ponúkame vám však aj návod na prípravu masky, ktorá  je určená  špeciálne na  suchú pleť. Recept: zmiešajte štyri lyžice bieleho jogurtu s desiatimi rozdrvenými mandľami, štyrmi lyžičkami medu a dvoma lyžičkami oleja (mandľového alebo olivového). Kašičku naneste na tvár a nechajte dvadsať minút pôsobiť.

Pre hodvábne pery:

Na  suché  a  popraskané pery  dobre  pôsobí  medový balzam. Vytvoríte ho  veľmi  jednoducho, pery stačí potrieť čistým medom. A snažte sa ho aspoň desať minút z pier nezlízať.

Pleťový peeling:

100 g ovsených vločiek zmiešajte s dvoma lyžičkami medu. Naneste na navlhčenú tvár a dve-tri minúty masírujte pleť krúživými pohybmi.

Telový peeling:

Dostatočné množstvo medu vymiešajte s kvapkou éterického oleja a ovsenými vločkám, prípadne krupičnou múkou. Olej vyberajte podľa nálady a podľa potrieb pokožky. Citrónový  olej napríklad pleť zosvetľuje, gaštanový sťahuje rozšírené žilky, tymianový spomaľuje tvorbu  kožného mazu. Zmesou  pri sprchovaní vydrhnite celé telo. Pokožku potom ošetrite kvalitným telovým mliekom.

Telové mlieko:

Veľa výživy pokožke dodá aj domáce telové mlieko. Jeho príprava je trošku zložitejšia, výsledky  na  tele  však  stoja  určite  za  tú  námahu.  Potrebujte: 1 000 ml olivového, jojobového  alebo mandľového oleja , 200 g  včelieho vosku, 2 lyžičky  propolisového roztoku (kúpite v lekárni). Olej  zohrejte na  štyridsať stupňov, pridajte vosk a miešajte dohladka. Po odstavení z ohňa pridajte propolis a po vychladnutí dajte stuhnúť do chladničky.

Zábal na ruky:

V miske zmiešajte dve lyžičky medu s jedným vaječným žĺtkom a lyžičkou olivového oleja. Neneste  na  ruky, navlečte si  staré rukavice a nechajte 15
minút pôsobiť. Med výborne ošetrí popraskanú pokožku na rukách.

Zábal na vlasy:

Vaječný žĺtok, 5 lyžičiek medu a lyžičku olivového oleja vymiešajte na hladkú kašičku. Vmasírujte do vlhkých vlasov, zabaľte do igelitu a uteráka a nechajte aspoň dvadsať minút pôsobiť. Vlasy získajú výživu a pekný lesk. 

Medový kúpeľ:

V pol  litri  horúceho mlieka  rozpustite desať lyžíc medu  a nalejte do vody do kúpeľa. Relaxujte  v  ňom tridsať minút . Pokožka  za  ten  čas nasaje výživné látky,  zjemnie a bude pekne žiariť. Voda v kúpeli by však nemala mať viac ako štyridsať stupňov, inak sa zničia výživné látky z medu. Ak chcete mať kúpeľ ešte výživnejší, pridajte do zmesi mlieka medu ešte 250 ml smotany.

Trpíte nespavosťou?

V šálke horúceho mlieka rozpustite lyžičku medu a vypite pred spaním.
Trápia vás tehotenské nevoľnosti?
100 g  zázvoru  povarte v 250 ml vody  a nechajte jeden deň  odstáť.  Zlejte cez  sitko a pridajte do šťavy 2 lyžičky medu a povarte dve minúty. Zmes sa užíva denne nalačno po jednej lyžičke rozpustenej v pohári minerálky.

Všeliek propolis
Medzi  ďalšie produkty  včiel patrí aj propolis a materská  kašička. Propolis je vlastne zmes  včelieho  vosku  a  živíc,  ktoré  včely  zbierajú  z rastlín,  najmä  z  kvetných a listových pukov stromov a krov. Má výrazné farmakologické využitie. Napríklad pôsobí protizápalovo, dezinfekčne a  podporuje hojenie rán. Pôsobí aj antiviroticky, tlmí bolesť a  usmrcuje baktérie. Je vynikajúcim liekom na opary (ak samozrejme) nie je človek na neho alergický, pomáha pri liečbe hemeroidov a využíva sa aj v boji proti paradentóze.

Kašička na srdce
Materská kašička je kŕmna kašička, ktorú vylučujú robotnice včely medonosnej a kŕmia ňou včelí plod a larvy budúcej včelej matky. Tento včelí produkt pomáha pri liečení epilepsie. Krátkodobé užívanie včelej kašičky má pozitívne účinky pri mŕtvici, Parkinsonovej alebo Alzheimerovej chorobe. Materská kašička má aj výrazné protistresové a antibiotické účinky, zlepšuje činnosť srdca, zvyšuje životnú silu a zlepšuje psychický stav. Takisto zlepšuje využitie vápnika v organizme a tak tlmí rozvoj osteoporózy. Materská kašička sa neodporúča užívať tehotným ženám, deťom a ľuďom, ktorí sú na ňu alergickí.

Vedeli ste, že…
-  kombinácia medu s citrónovou šťavou je nielen výborným pomocníkom pri prechladnutí, ale aj pri chorobách srdca, napr. pri nepravidelnosti srdcového rytmu,
-  medovicové medy, teda medy, ktoré sú „zozbierané“ z ihličnatých stromov, pomôžu pri vysokom krvnom tlaku a dokážu ho znížiť. Med totiž obsahuje acetylcholín alebo len cholín, ktorý rozširuje cievy. Tieto medy sa používajú aj pri liečení pacientov s chorými obličkami alebo v prípade chorých na pľúca (TBC),
-  osobitnú skupinu tvoria kvetové medy, ktoré sa odporúčajú najmä pre deti a pre ľudí po ťažkých operáciách a úrazoch. O mede je známe, že pomáha pri obnove ľudského tkaniva.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#do dvadcať


Odporúčame

Prírodné vedy » Chémia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu