Sexuálna túžba, fajčenie a strava

Prírodné vedy » Chémia

Autor: milena
Typ práce: Referát
Dátum: 27.02.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 229 slov
Počet zobrazení: 2 406
Tlačení: 282
Uložení: 274
Zaujímavosti o stravovaní
 
3.1 Sexuálna túžba
Sexuálna túžba sa u jednotlivých ľudí značne líši. Ľudia, ktorých znepokojuje, že ich túžba po sexe je slabá, by sa mali usilovať redukovať stres, pravidelne cvičiť jesť správne vyváženú stravu, ktorá obsahuje všetky potrebné vitamíny, minerály a výživné látky. Mimoriadne dôležitú úlohu zohráva hlavne zinok, ktorý je nevyhnutný na tvorbu spermií a vývoj pohlavných orgánov. Jeho nedostatok môže spôsobiť neplodnosť a impotenciu. Ustrice obsahujú viac zinku ako ktorákoľvek iná potrava – možno práve preto o nich ľudia hovoria ako o afrodiziaku. Ďalšími hodnotnými zdrojmi zinku sú kraby, vnútornosti a tekvicové semienka.
 
3.2 Fajčenie a strava

Dokázalo sa že fajčiari potrebujú viac vitamínu C. Podľa jednej teórie používa telo vitamín C v boji proti voľným radikálom z dymu a na obranu pred tvorbou nitorozamínov – rakovinotvorných činiteľov – vznikajúcich z dusíkatých zložiek potravy. Pri testoch sa zistilo, že v krvi fajčiarov je až o 30% menej vitamínu C ako v krvi nefajčiarov. Vzhľadom nato, že fajčiari spotrebúvajú vitamín C rýchlejšie, mali by jesť veľa čerstvého ovocia a zeleniny, aby si zabezpečili dostatočný prísun tejto dôležitej látky.

Fajčenie odčerpáva z tela vitamíny skupiny B, pretože zvyšuje zaťaženie pečene a tým aj schopnosť odfiltrovávať z tela toxíny. Vitamín B12 sa využíva na detoxikáciu kyanidu prítomného v cigaretovom dyme. Vitamíny skupiny B sa nachádzajú vo vnútornostiach, obilninách, chudom mäse a rybách. Súčasné výskumy dokázali, že strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú  v olejnatých rybách, kôrovcoch a mäkkýšoch, môže u fajčiarov znižovať riziko ochorenia pľúc.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#strava #chémia #omega 3


Odporúčame

Prírodné vedy » Chémia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.029 s.
Zavrieť reklamu