Mystická sila pyramíd

Spoločenské vedy » Dejepis

Autor: petka
Typ práce: Referát
Dátum: 17.11.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 2 994 slov
Počet zobrazení: 3 832
Tlačení: 448
Uložení: 402
Mystická sila pyramíd
 
1. Úvod
Pyramídy – majestátne kráľovné Egyptu. Prežili mnohých panovníkov, rôzne vrtochy prírody a dokonca aj dve svetové vojny. Napriek tomu stoja stále nepohnute na svojich miestach ako tichí strážcovia niečoho mystického. Ale čo tieto nemé bohyne ukrývajú? Ak po prečítaní prvého odstavca mojej práce očakávate, že na nasledujúcich stranách objavíte fakty o stavbe pyramíd, nekonečný zoznam egyptských faraónov a podobné  „zaujímavé“ a „záživné“ fakty, musím vás sklamať, pretože tomu je venované minimum mojej práce.  Táto práca totiž nie je traktát o Egypte a jeho pyramídach. Moja práca sa týka skôr vnútra pyramíd. Teda lepšie povedané sily, ktorá sa v nich ukrýva. Ak si teraz myslíte, že budete čítať prácu s ,,jemným“ náboženským podtónom, alebo, že sa dokonca dočítate o UFO, nie je to tak. Priblížim vám poznatky skutočných vedcov a uznávaných akademikov, ktorých fenomén tajomnej sily pyramíd takisto zaujal.

Myslím, že teraz je na mieste otázka, čo je vlastne cieľom mojej práce. Cieľom je poukázať na silu pyramíd, na silu, ktorú nám ponúkajú. Sme v 21. storočí a vedci nás každý deň ohurujú nejakým novým objavom. Ale mierne pri týchto všetkých objavoch zabúdame na prírodu a na veci, ktoré tu už na svete máme. Zabudli sme aj na pyramídy, ktoré sa kvôli svojej veľkosti dajú asi len ťažko prehliadnuť. Úplne sme zabudli, že pyramídy prežili niekoľko tisíc rokov a svoju silu si uchovali a ponúkajú nám ju. Ponúkajú nám silu, ktorá tu vždy bola a ešte aj dlho bude. Chcem vám ukázať, že nie len sila hypermoderných a extra výkonných motorov nám môže byť užitočná a nápomocná. Stále je tu aj sila pyramíd a čaká len na to, kedy ju začneme využívať.

2. História Veľkej pyramídy
Pyramíd je na svete mnoho. Ale je len jedna, ktorá je najväčšia a zároveň sa s ňou spája aj najviac objavov a nevysvetliteľných úkazov. Ako ste si už iste všimli, reč je o Veľkej alebo Cheopsovej respektíve Chufevovej pyramíde.
Väčšina egyptológov sa zhoduje na tom, že Veľká ako aj dve susediace pyramídy (čiže Chefrenova a Menkaureova (viď príloha číslo 1 a 2)) boli postavené v rozmedzí rokov 2575 – 2450 pred naším letopočtom. Veľká pyramída zohrala v kolobehu dejín najvýznamnejšiu úlohu. Ako už z jej názvu vyplýva, táto pyramída je najvyššia v celom Egypte. Faraóna Cheopsa inšpirovala pyramída jeho otca Snofreva v Dahšúre. Táto pyramída sa nazýva aj Červená pyramída.

Stavebným materiálom na toto mohutné dielo bol kameň, ktorý pochádzal z kameňolomu 300 metrov južne od lokality, kde sa stavala táto pyramída. Robotníci tu vyťažili skoro 3 milióny kubických metrov kameňa len pomocou jednoduchých nástrojov. Povrch pyramídy pokryli turským vápencom z lomov východne od brehu Nílu a granitové bloky pre kráľovu komoru vyťažili neďaleko Asuánu. Všetok  materíal sa na stavenisko dopravil pomocov lodí. Takisto existujú náznaky, že špička pyramídy bola pokrytá zlatými plátmi: ,, Ich ligot musel na slnku oslepovať všetkých návštevníkov.“ (Ash, R.:Veľké divy sveta, 2001,str. 7) Odborníci odhadujú, že hmotnosť Veľkej pyramídy sa pohybuje okolo 5 miliónov ton. Pôdorys pyramídy je štvorcový, dľžka jednej strany je 227,5 metra. Strany sú orientované na 4 hlavné svetové strany, čo sa neskôr stalo dôležitou súčasťou pokusov s pyramídami. Terajšia výška Cheopsovej pyramídy je 138 metrov, ale tá pôvodná aj so zlatým špicom bola 147 metrov. Plocha, ktorú táto pyramída zaberá je 5,15 hektára.

Toto sú údaje, ktoré sú síce nadchýnajúce, ale nie sú až tak šokojúce. Tie, ktoré sú hodné ešte väčšieho obdivu boli objavené až neskôr, dlhodobým skúmaním, meraniami a občas dokonca aj obyčajným hádaním. Zistilo sa, že plocha delená dvojnásobnou výškou dá číslo 3,1459, čo je dnes známe ako Ludolfovo číslo. Takisto Egypťania použili pri stavbe Pytagorovu vetu, ktorá oficiálne vznikla až okolo roku 550 pred naším letopočtom. Výška pyramídy zodpovedá vzdialenosti Zeme od Slnka v miliónoch kilometrov. Všetky tri pyramídy takisto vytvárajú obraz súhvezdia Orion premietnutý na Zemi (viď príloha číslo 3). O odchýlkach nemá význam sa ani zmieňovať, keďže medzi dva kamenné bloky by ste nezastrčili ani čepeľ noža.

Zaujímavostí je stále dosť. Polemiky sú vedené hlavne nad tým,  načo mala pyramída vlastne slúžiť. Mala slúžiť ako miesto posledného odpočinku faraóna Cheopsa. Tak prečo sa teda v pyramíde nenašli žiadne známky po jeho tele a prečo bola jeho hrobka prázdna, pričom sa nenašli žiadne známky po porušení alebo násilnom vniknutí? Sám kalif Al Ma´ mún v roku 813 napísal: „ Vstúpil som do kráľovej komory. V strede stála kamenná rakva. A v kamennej rakve bolo... Nič.“ (Deary, T.: Úctyhodní Egypťania,2006, str. 29) V Londýne sa domnievajú, že pyramída slúžila na predpovedanie rôznych udalostí. Zistili, že predpovedala ukrižovanie Ježiša Krista a takisto aj prvú svetovú vojnú. Čo je už menej potešujúce je fakt, že predpovedá aj koniec sveta a to presne v roku 2797 nášho letopočtu. Tí najodvážnejší tvrdia, že slúžila ako maják mimozemským civilizáciám, ktorý im mal pomôcť pri návrate na Zem. V jednom sa však všetci zhodujú. A to v tom, že v pyramídach je skrytá určitá energia, určitá mystická sila. Ale, čo táto sila spôsobuje?

Jedným z najslávnejších návštevníkov Veľkej pyramídy bol Napoleon Bonaparte. 12. augusta 1799 prekročil prah Veľkej pyramídy a nechal sa sprievodcom zaviesť až do stredu kráľovej komory. Napoleon prikázal sprievodcovi, nech ho nechá samého. Keď sa Napoleon po pár minútach vrátil, bol celý bledý a triasol sa. Zakázal sprievodcovi aby to niekomu povedal, ale nakoniec sa sám priznal, že sa vo vnútri diali zvláštne veci. Na smrteľnej posteli skoro prezradil podrobnosti ale potom sa zarazil a povedal: ,, Aj tak by ste mi neverili!“ A však Napoleon nebol jediný, ktorý navštívil pyramídu a videl čudné veci.

Ďalším významným a dokonca aj zhovorčivejším návštevníkom bol Dr. Paul Brunton. Rozhodol sa prežiť noc v kráľovej komore. „ Po istom čase sa začali diať zvláštne veci. Po miestnosti začali poletovať všelijaké hnusné tvory. Potom sa zrazu zjavil kňaz. Atmosféra bola hrozivá. Zjavil sa veľkňaz a ukázal mi akúsi zvláštnu krajinu. Následne som sa vrátil spať do môjho tela. Bola presne polnoc.“ (Ercivan, E.: Patenty egyptských faraónov, 2008, str. 107)
Podobných záznamov existuje omnoho viac a existujú dokonca aj rôzne nahrávky, v ktorých počuť neidentifikovateľné zvuky, šum, zvuk zvončekov, dýchanie, praskot, smiech, klepanie a iné záhadné zvuky.
 
3. Moderná historia pyramíd

Tak ako pyramídy aj sila s nimi spojená trápi ľudské mozgy už niekoľko storočí. O tejto sile sa popísalo toho už veľa. Niekdy sa jednalo o práce, ktoré spájali túto silu s vesmírom a so zelenými mužíčkami, inokedy to boli racionálne úvahy o magnetizme, ktorý sa sústreďuje v strede pyramíd. Sila o ktorej píšem dostala už mnohé mená. Jedni jej hovoria orgon, iní zase zostávajú pri vedeckejšom názve – biokozmická energia. Na jednom sa však vzácne zhodujú. Aby táto energia skutočne účinkovala, musí smerovať jedna strana pyramídy presne k severnému pólu. Ale táto kapitola nie je o ľuďoch, ktorí napísali tieto úvahy. Je o ľuďoch, ktorí sa zaoberali pôsobením tejto energia a nelámali si hlavu nad tým, odkiaľ pochádza.
 
3.1.Objavitelia či blázni?

Na svete bolo mnoho ľudí, ktorí sa zamýšľali nad využitím sily pyramíd v praxi, ale iba dvaja z nich ďaleko prevyšujú ostatných. Prvým z týchto dvoch vedcov bol André Bovis. K pyramídam a zvláštnostiam s nimi spojenými sa dostal viacmenej náhodou. Po obyčajnej dovolenke v Egypte a  návšteve pyramídy, v ktorej našiel mŕtvu mačku, dospel k zaujímavým záverom. Mačka bola dokonale zachovalá, bez známok rozkladu, akoby bola mumifikovaná. Keď sa vrátil domov, do Francúzska, rozhodol sa, že tento objav podloží pokusmi. Zostrojil model pyramídy a vložil doň potraviny. Samozrejme také, ktoré podliehajú rýchlemu rozkladu alebo plesniam. Ako predpokladal, potraviny si udržali čerstvosť omnoho dlhšie, ako je zvykom. Ovocie, alebo zelenina si udržali čerstvosť a ich chuť sa dokonca zlepšila. Čaje umiestené pod pyramídou nadobudli krajšiu vôňu a výraznejšiu chuť. Čokoláda vraj získala úplne dokonalú chuť, lebo pyramída z nej odbúrala pachuť rôznych umelých prísad. Víno pod pyramídou začalo kvasiť a premieňať sa na šampanské. A azda najzaujímavejšie pôsobila sila pyramídy na minerálnu vodu. 24 hodín pod pyramídou zdokonalilo chuť vody a zväčšilo jej blahodarné účinky. A takisto pri rozhovore s duchmi, ak bola v blízkosti diktafónu pyramída, bol zvuk jasnejší a zretelnejší. Za tento objav však ďakujeme doktorovi Wiliamovi Welschovi.

Ale vráťme sa späť ku skutočným objavom a vedcom. Druhým z dvojice velikánov, ktorý však zašiel omnoho ďalej ako pán Bovis, bol československý rádiotechnický inžinier Karel Drbal. Pán Drbal pracoval napríklad na vývoji televízie alebo československého rozhlasu. Keď sa venoval štúdiu mikrovlnného žiarenia, narazil náhodou na knihu nemeckého metalurga Carla Benedicsa, ktorý dokázal podstatu zníženia dynamickej pevnosti ocele, v závislosti na množstve molekúl vody v kryštalickej mriežke. Tento jav sa nazýva kvapalinový efekt a prejavuje sa najviac na stenách mikrodutín, z ktorých bolo prakticky nemožné vypudiť molekuly vody tak, aby nedošlo k tepelnému žiarenia, ktoré by malo za následok ďalšie znižovanie pevnosti ocele. Náš československý inžinier však našiel jednu metódu využitia kvapalinového efektu.

Spojitosť medzi zatupením respektíve ostrením žiletiek a kvapalinovým efektom mu došla  takmer okamžite, akoby si tento nápad uchovával v hlave už dlhšiu dobu. Jediný problém bol nájsť metódu, ktorá by bola finančne nenáročná a hlavne ľahko dostupná verejnosti. Preto sa rozhodol zaloviť v prírodných metódach a pri tomto hľadaní našiel zmienku o pyramídach. Veľmi rýchlo všetko pochopil a urobil pokus. Na 24 hodín vložil tupú žiletku do pyramídy veľkosti 12,5 x 12,5 x 8 cm, ktorá musela byť orientovaná stenami presne na 4 hlavné svetové strany a žiletka musela byť natočená v jednej tretine výšky od podložky rovnako ako pyramída. Takáto pyramídka dokázala takmer stopercentne dehydratovať oceľ. Z tupej žiletky sa stala dokonale ostrá a sám Drbal sa s ňou oholil nie raz, ale dokonca 36-krát. A vôbec sa pri tom nezranil. Z pokusov takisto zistil, že pyramída nemôže byť umiestnená v blízkosti iného kovu, a že musí byť zhotovená z dielektrického materiálu. Toto všetko bolo potrebné, aby geomagnetické žiarenie a slnečná energia mohli preniknúť pyramídou. Vedecké pokusy doložil stovkami výsledkov.
No zaregistrovanie tohto famózneho objavu nebola prechádka ružovou záhradou. Skeptickí kolegovia - vedci, objav prevyšujúci všetky dovtedy získané poznatky v tejto oblasti ľahko neprijali. Z Drbalovho objavu sa stal oficiálny patent až v roku 1959, čo bolo presne desať rokov po jeho objave. Patent bol zaregistrovaný pod číslom 91304 (viď Špeciálna príloha).  A ako sám Drbal vysvetlil silu pyramíd? „ Existuje vnútorný vzťah medzi tvarom priestoru a v ňom  prebiehajúcimi fyzikálnymi, chemickými a biologickými procesmi, a to v tom zmysle, že vhodnou formou tvaru priestoru sa tieto procesy dajú urýchliť alebo naopak spomaliť.“ (http://silesia.wz.cz/drbal.htm (13.5.2010) )

4. Pyramídy v praxi
4.1. Slovenská pyramída

Keď som si prečítal všetko to, čo som práve priblížil v predchádzajúcich kapitolách, priznám sa, zaujímalo ma, či všetky tieto poznatky zostali iba na vedeckej úrovni alebo prenikli aj do obyčajného, skutočného života. Hľadal som zmienky o pyramídach a o ľuďoch, ktorí by ich mohli využívať. Keď som si už myslel, že bude moje hľadanie bezvýsledné, našiel som jednu pani, ktorá takisto využíva silu pyramíd. Nie, neostrila žiletky alebo svoje kuchynské nože, ale využívala silu pyramíd na liečenie.

Jej meno je Diana Chmelářová a svoj „malý Egypt“ ma situovaný vo Vlkanovej. Bohužial,  odmietla osobné stretnutie, ale nejaké informácie o nej a jej liečbe som sa predsa len dozvedel. Citujem: „Už od malička som cítila, že som obdarená silou pomáhať iným. Keď som prišla na to , akú silu má môj dotyk, rozhodla som sa zamerať práve na toto a rozhodla som sa pomáhať tým, ktorí to potrebujú. V roku 2003 som ako turistka navštívila Egypt. Pomohla som tam jednému Egypťanovi, ktorý mal problémy z krčnou chrbticou a on mi z vďaky dal tri malé liečiteľské pyramídy z čierneho kameňa. Táto návšteva vo mne zanechala hlboký dojem a možno práve toto bol popud, aby som sa začala viac zaujímať o pyramídy. A tak som sa rozhodla, že si urobím jednu vlastnú. Na vlastnej koži som zistila, že niekoľko minútový pobyt pod pyramídou organizmus zosúladí a odbúra stres. Takisto sa pod pyramídou výborne hoja rany a nezostávajú po nich žiadne jazvy. Ale nemôžme od pyramíd očakávať zázraky. Predovšetkým musíme v sebe prebudiť vieru v ich silu a pyramídy sa nám za to odvďačia.“ (http://archiv.mynoviny.sk/c/368936/Pani-Diana-a-tajomstvo-pyramid.html (13. 5. 2010))

Pani Chmelářová začala teda využívať pyramídy na liečenie a pri výlete do Vlkanovej som mal možnosť ju zahliadnuť z cesty v jej záhrade. Dozvedel som sa taktiež, že 40 min. pod pyramídou má vraj taký účinok ako 4-hodinový spánok. Organizmus sa zosúlaďuje, odbúrava sa stres, telo aj myseľ relaxuje. Pod pyramídou sa vraj výborne hoja rany, ktoré ostanú bez jaziev. Tento spôsob liečby prevádza pani Chmelářová dodnes, ktorá okrem iného aj pracuje na knihe, v ktorej sa budeme mať možnosť dozvedieť o takomto liečení viac.
 
4.2. Pokus Karla Drbala
Pokusu s ostrením žiletiek som neodolal a rozhodol som sa ho vyskúšať na vlastnej koži.Cieľom môjho pokusu nie je vyvrátenie alebo potvrdenie, keďže existuje jasný dôkaz, že tento pokus skutočne funguje. Návod, podľa, ktorého som pyramídu zostrojil, nie je mojím vymýslom, ale skutočne overeným a odporúčaným postupom. Nie je dôležité, kam pyramídu postavíte, ale malo by to byť hlavne suché, pred vetrom chránené a slnečné miesto.

1. Na tvrdý papier si nakreslite sieť pyramídy. Jej steny tvoria 4 rovnoramenné trojuholníky, pričom dno zostáva prázdne. Základňa každého trojuholníka má 15,7 cm a ramená 14,9 cm.
2 Položte žiletku tak, aby ležala vo výške 3,3 cm od podložky. Natočte žiletku stranami presne na hlavné svetové strany.
3. Položte pyramídu na žiletku tak, aby bola žiletka v strede pyramídy.
4. Pootočte pyramídu tak, aby smerovala stranami presne na 4 hlavné svetové strany.
5. Nechajte žiletku 24 hodín pod pyramídou.
 
Pokus som vykonal presne podľa daných inštrukcii a výsledok bol kladný. Žiletka sa očividne zaostrila. Dal sa ňou pokojne prerezať papier a prekrojiť napríklad aj mrkva. Holiť som sa ňou radšej neskúšal.
 
4.3. Pokus André Bovisa
Ďalší zaujímavý pokus, ktorý som sa rozhodol vykonať je špajlová chladnička. Jediné, čo na to potrebujete sú obyčajné špajle a troška lepidla, alebo lepiacej pásky. V tomto prípade miesto umiestenia pyramídy rozhoduje. Je dôležité, aby pyramída bola umiestená niekde, kde je sucho a primerane teplo, čiže najlepšie niekde v byte. Tu je postup.

1. Zoberte 4 špajle, na koncoch ich zlepte a vytvorte z nich štvorec. To bude podstava.
2. Do každého rohu štvorca prilepte ďalšiu špajlu a ich voľné konce zlepte dokopy. Pyramída je hotová.
3. Dovnútra pyramídy vložte potraviny, ktoré rýchlo podliehajú plesniam alebo iným nežiadúcim vplyvom.
4. Nechajte objekt pod pyramídou, a keď ho po niekoľkých hodinách alebo dňoch vyberiete, zistíte, že sa vôbec nepokazil a jeho chuť sa dokonca zlepšila.
 
Pokus som vykonal presne podľa návodu. Do pyramídy som položil rozkrojené jablko, aby bolo jasne viditeľné, či táto „chladnička“ funguje. Na porovnanie som druhú polovicu jablka položil vedľa pyramídy. Po pár hodinách sa na jablku mimo pyramídy začali objavovať hnedé fľaky, pričom jablko vnútri pyramídy bolo úplne bez akejkoľvek zmeny. Po 48 hodinách jablko mimo pyramídy úplne zhnedlo a nevyzeralo zrovna najpríťažlivejšie. Jablko vnútri pyramídy bolo na povrchu krásne biele a vyzeralo omnoho chutnejšie ako druhé jablko. Na potvrdenie mojich slov prinášam dôkaz, ktorý sa nachádza v prílohe číslo 4.

5. Diskusia

Cieľom predchádzajúcich kapitol bolo priblížiť vám poznatky a výsledky v oblasti nadprirodzenej sily pyramíd. Sily, ktorú na vlastnej koži okúsil taký obrovský panovník ako Napoleon Bonaparte a zároveň sily, ktorú československý rádiotechnický inžinier využil na ostrenie žiletiek. Títo ľudia obdivovali monumentálnosť pyramíd a ich inštinkt im hovoril, že skrývajú omnoho omnoho viac, ako sa na prvý pohľad dá vidieť. Nikomu sa doposiaľ nepodarilo presne odpovedať na otázku, kto pyramídy postavil a hlavne, prečo ich postavil. A takisto nikto nezodpovedal otázku, ktorá sa týka tej magickej sily, ktorú pyramídy skrývajú.

Ak by som sa mohol odvolať na svoje vlastné skúmania a pokusy, ktoré som vykonal, môj záver by bol jasný. Určite sa vnútri pyramíd nejaká sila skrýva. Kedže ani múdrejší a študovanejší ľudia nevedia vysvetliť odkiaľ táto sila pochádza alebo, z čoho pramení, nemá význam vytvárať moje hypotézy – hypotézy obyčajného študenta. Diela a odborné práce nám ponúkajú mnoho hypotéz,  ktoré sa týkajú vzniku sily pyramíd. Niektorí tvrdia, že sa jedná o mimozemskú silu, iní, že sa jedná o obyčajný súlad priestoru a času. Mňa takéto úvahy o tejto sile vôbec nezaujímajú. Sám som si odskúšal silu pyramíd, i keď len na ostrení žiletiek a zlepšovaní chuti jablka. Táto sila ma ohúrila, a predsa vyvolala vo mne rôzne otázky. Ale jedna otázka prevyšovala všetky ostatné. Kde sú hranice tejto sily? Keď obyčajný papier dokáže zaostriť tupú žiletku a samotný tvar zlepšuje chuť potravín, čo viac táto sila dokáže? Takže budeme ďalej hľadať odpovede na otázku odkiaľ táto sila pochádza a čo je jej zdrojom, alebo sa sústredíme na dôležitejšie otázky a začneme hľadať hranice tejto sily a jej možnosti využitia pre prospech nás, celého ľudstva?

6. Záver
V úvode mojej práce som napísal, že vás chcem oboznámiť s tajomnou silou, ktorá sa skrýva vnútri pyramíd. So silou, nad ktorou si státisíce vedcov lámu každý deň hlavu. Prečo je tu a ako vznikla? Nie je to jedno?  Najdôležitejšie je snáď to, že je tu. Tak ako si André Bovis a Karel Drbal nelámali hlavu nad tým, odkiaľ táto sila prišla, nemali by sme si ju lámať ani my. Nezamýšlali sa nad jej pôvodom. Nezaujímalo ich, či prišla z vesmíru, alebo nie. Oni vedeli, že je tu a využili ju vo svoj prospech, v prospech celého ľudstva. Áno, určite ich zaujímalo, prečo je to tak. Ale nemrhali svojou energiou na zbytočné hypotézy o pôvode tejto sily. Venovali sa skúmaniu, čo táto sila dokáže. Ako nám môže pomôcť. Skúmaniami dospeli  k dychvyrážajúcim záverom.
Sme v 21. storočí a naša veda napreduje obrovskými krokmi vpred. Každý deň, niekto vynájde nový prístroj alebo vysloví nový fyzikálny zákon. Ale nie vždy sa tak deje bez strát. Vedci zabúdajú na jednoduchosť a zároveň ohromnú účinnosť niektorých javov, ktoré máme okolo seba. Medzi tieto javy patrí aj ohromujúca a fascinujúca sila pyramíd. Pyramídy na tomto svete strávili už niekoľko tisíc rokov. Prekonali mnohé vrtochy prírody aj nás ľudí  a stále si zachovali svoju monumentálnosť a silu, ktorá sa v ich jadre sústredí. Stoja tu a čakajú, že si ich už niekto konečne všimne. Že niekto znovu objaví ich silu a využije ju v prospech nás všetkých. Keď Karel Drbal prišiel prvýkrát so svojím patentom za svojimi kolegami, pozerali sa na neho ako na blázna. Považovali ho za úplne vyšinutého a niektorí ho dokonca označovali za čarodejníka. Ale on len využil silu, na ktorú ostatní zabudli. Využil silu pyramíd v prospech ľudstva, i keď iba na ostrenie žiletiek. Ale čo by objavil, keby žil dlhšie? Aké objavy by nám priniesli jeho ďalšie pokusy? Možno by vymyslel alternatívny zdroj energie, ktorý by neškodil životnému prostrediu. Alebo by pomocou tejto sily vyliečil smrteľné choroby.

Karel Drbal a aj iní, o ktorých som sa zmienil v tejto práci sa nebáli využiť silu pyramíd. Neodradilo ich ani okolie, ktoré ich odsudzovalo. A preto na záver moje práce vás chcem o niečo požiadať. Zaujímajme sa viac o veci, ktoré sú okolo nás a podobne ako Drbal uverme v silu, ktorá sa skrýva v pyramídach. Potom možno jedného dňa zistíme, prečo sú tu a aké je ich poslanie na našej Zemi. A keď potom obrátime pohľad do nebeských výšav, v ktorých sa pyramídy týčia, budú sa nám zdať ešte mohutnejšie a fascinujúcejšie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Dejepis

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu