PayPal - platba cez internet

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: ref_allfor (19)
Typ práce: Referát
Dátum: 08.03.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 372 slov
Počet zobrazení: 2 588
Tlačení: 270
Uložení: 325

PayPal - platba cez internet

PayPa
l je internetový platobný systém, patriaci spoločnosti eBay. Služba PayPal bola založená v USA v roku 1998. Umožňuje prevody peňazí medzi účtami, ktoré sú identifikované e-mailovými adresami.

PayPal je možné využívať na bezpečné platenie aj na prijímanie peňazí na internete. Umožňuje nákup v internetových obchodoch, ktoré platbu cez PayPal podporujú. Bezpečnosť tejto služby spočíva v tom, že zákazník zaplatí svojou platobnou kartou, ale obchodník jeho číslo platobnej karty nebude vidieť. Bude ho poznať len firma PayPal, ktorá transakciu sprostredkuje. Znižuje sa tak riziko zneužitia platobnej karty zo strany obchodníka alebo inej tretej strany.

Registrácia PayPal účtu je možná na stránke paypal.com, kde užívateľ vyplní svoje údaje a na mail mu príde formulár pre pridanie platobnej karty. PayPal prijíma len karty, ktoré majú nastavené všetky limity na nenulové hodnoty. A samozrejme je potrebné mať kartu, ktorá podporuje internetové platby. Takéto karty majú na rubovej strane vedľa podpisu číslo pre overenie (3-4 miestne číslo). Pri potvrdení platobnej karty na PayPal-e je potrebné zadať informácie o platobnej karte ako sú: typ karty, číslo karty, dátum expirácie a podobne. Po vyplnení všetkých údajov si firma PayPal stiahne z účtu užívateľa istú sumu, ktorú však po prvej platbe vráti. Na výpise bankového účtu, je pri popise transakcie 4-miestny overovací kód. Tento kód slúži na dokončenie overenia platobnej karty a tým celkového overenia PayPal účtu. Tento 4-mietstny kód sa zadáva po kliknutí na slovo unverified vedľa e-mailu na titulnej stránke PayPal účtu.

V PayPal účte je možné nastaviť si akúkoľvek z podporovaných mien. Pri platbe v inej mene sa suma automaticky prepočítava podľa aktuálneho menového kurzu. PayPal podporuje meny ako americký dolár, britskú libru, euro, japonský jen, poľský zlotý, českú korunu, maďarský forint, hongkonský dolár a iné.

Platenie pomocou PayPal-u

Následné platby pomocou PayPal účtu sú jednoduché a rýchle. Na PayPal účte nemusí byť žiadny zostatok. Peniaze sa automaticky odpíšu z bankového účtu. Po zadaní objednávky v internetovom obchode, ktorý podporuje službu PayPal bude zákazník presmerovaný na PayPal, kde zadá svoj mail a heslo u PayPal účtu a len jednoducho potvrdí platbu. Tá prebehne za pár sekúnd. Zákazník tak platí svojou platobnou kartou, ale jej číslo nemusí nikde zadávať. Peniaze je možné posielať na akýkoľvek PayPal účet.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#nákupy cez internet #platba cez internet


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu