Bratislavská mestská karta na zľavy

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: ref_allfor (19)
Typ práce: Referát
Dátum: 08.03.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 415 slov
Počet zobrazení: 2 596
Tlačení: 219
Uložení: 226

Bratislavská mestská karta (BMK) je multifunkčná platobná karta určená pre osoby od 6 rokov s trvalým bydliskom v Bratislave. Môže byť vydaná ako debetná karta ku konkrétnemu osobnému, resp. podnikateľskému účtu, alebo ako predplatená karta, ktorej vydanie si nevyžaduje otvorenie účtu. Vydávajú ju banky na základe dohody o spolupráci s mestom Bratislava. Je výhodná najmä pre tých, ktorí pravidelne cestujú v mestskej hromadnej doprave alebo navštevujú kultúrne a športové zariadenia mestských organizácií.

Funkcie karty

• Ide o medzinárodnú platobnú kartu Maestro, ktorá má okrem štandardného platenia „na PIN“ zabudovanú aj technológiu PayPass (platba bez zadania PINu, stačí ju len priložiť). Je teda možné platiť pri nákupe tovarov a služieb všade tam, kde sú pri pokladni umiestnené platobné terminály, ako aj vyberať hotovosť z bankomatov.

• Karta sa dá uplatniť ako bezkontaktná čipová karta (BČK tzv. električenka) platná v MHD Bratislava so zľavou 10%. Majiteľ Bratislavskej mestskej karty si môže zakúpiť aj predplatné cestovné lístky (mesačné, štvrťročné i ročné), no pred tým si musí dopravnú funkciu na karte aktivovať.

• Je možné ju využiť aj ako preukaz v knižniciach v Bratislave. Platí v Mestskej knižnici v Bratislave, v Univerzitnej knižnici v Bratislave a v Centre vedecko-technických informácií SR.

• Dá sa uplatniť ako elektronickú vstupenku pri nákupe vstupeniek cez internet v sieti Ticketportal. Tiež je ale nutné ju pred prvým použitím „akreditovať“ na predajnom mieste: Ticketportal, Radlinského 27, Bratislava.

• Držitelia Bratislavskej mestskej karty môžu získať rôzne výhody a zľavy vo vybraných mestských zariadeniach, ako aj u obchodníkov, ktorí sa zapojili do Programu partnerstva s Bratislavskou mestskou kartou.

Medzi ďalšie výhody Bratislavskej mestskej karty patrí napríklad bonus vo výške 20% z ceny vstupného, ktorý získavajú držitelia mestskej karty v Galérii mesta Bratislavy, v Múzeu mesta Bratislavy, v ZOO a v športových zariadenia STaRZu (korčuľovanie, plaváreň, kúpaliská, sauny, fitnes..). Študenti, ktorí majú študentské karty môžu vďaka mestskej karte využívať ešte zľavy naviac. Rovnako to platí aj pre seniorov. Teda okrem študentskej zľavy získajú napríklad v Galérii mesta Bratislavy spomínaný bonus vo výške 20%.

Vydanie karty

O vydanie Bratislavskej mestskej karty je možné požiadať len v pobočkách banky, ktorá takéto karty vydáva. Bratislavskú kartu vydávajú banky v dvoch prevedeniach. Jedna možnosť je vydanie k osobnému účtu klienta. Ak však chcete kartu, ktorá nie je viazaná na účet, banka vám vystaví predplatenú kartu, ktorú môžete využívať rovnako ako kartu k účtu, ale musíte si ju dobiť vložením peňazí na kartu. Dobíjanie takejto karty je potom možné prevodom z iného účtu alebo vkladom v hotovosti v niektorej z pobočiek banky, ktorá kartu vydala.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#v zdravom tele zdravy duch uvaha


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu