Riziká a výhody sekuritizácie aktív

Spoločenské vedy » Ekonómia

Autor: nany7
Typ práce: Učebné poznámky
Dátum: 29.12.2011
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 166 slov
Počet zobrazení: 3 537
Tlačení: 339
Uložení: 391
Riziká a výhody sekuritizácie aktív

Výhoda pre emitenta:
PR.: Emitent nakúpi podkladové aktíva s ročnou výplatou výnosov, jeden typ má výplatu výnosu v marci a druhý v októbri. Na základe týchto podkladových aktív môže emitovať CP s polročnou výplatou výnosov. Zosúladí tým nielen čas výplaty výnosov ale aj výšku výnosov a riziko nezaplatenia.
Riadne a včasné splatenie pohľadávok predstavuje základný predpoklad sekuritizácie. Ďalšou požiadavkou je rovnorodosť aktív, aby boli vhodné na zhromažďovanie do skupín (poolov). Sekuritizácia umožňuje preklenutie KDB problémov s likviditou fin. subjektu. Ak však neboli správne identifikované problémy a KDB riešenie nepomôže naštartovať zdravý vývoj, potom sekuritizácia môže zakrývať ek. problémy a predlžovať existenciu nezdravého subjektu, prípadne prehlbovať existujúce problémy.

Riziká:
- sa spájajú s možnými nedostatkami legislatívy, ktoré by zneisťovali držiteľov CP. Treba stanoviť jednoznačné pravidlá, aby v prípade bankrotu pôvodného majiteľa aktív nevznikali žiadne nároky voči sekuritizovaným aktívam. Riziká vyplývajú z realizácie jednotl. krokov, dodržania prísnych pravidiel postupu a objektívnosti pri stanovení ratingu.  

Sekuritizácia umožňuje preklenutie krátkodobých problémov s likviditou finančného subjektu

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#aktíva #podnikateľský plan


Odporúčame

Spoločenské vedy » Ekonómia

:: Aktuálne kurzy mien ECB

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu