Karneval v Rio de Janeiro

Prírodné vedy » Geografia

Autor: petka
Typ práce: Referát
Dátum: 25.10.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 197 slov
Počet zobrazení: 3 139
Tlačení: 313
Uložení: 333

Karneval v Rio de Janeiro

V Rio de Janeire v Brazílii má defilé svoje vyhradené miesto – Sambódromo. Je to akoby veľké javisko v divadle s dĺžkou 800 metrov, na ktorom môžeme sledovať veľkolepé predstavenie. Príprava defilé počas roka doslova vyvolá súťaživosť, ba až boj medzi školami samby.

Na čele celého sprievodu sú carnavalescos, kategória super pripravených profesionálov, tvorivých a veľmi dobre platených. Oni vlastne dávajú základnú podobu celému sprievodu, ktorý musí byť tip-top, veď sa na jeho príprave podieľala celá plejáda hudobníkov, textárov, choreografov a výtvarníkov!

Tú pravú atmosféru karnevalu však vytvárajú passistas, tisícky tanečníkov zo škôl samby, muži aj ženy, pri ktorých máte pocit, že ich telá sú riadené dokonalým mechanizmom poháňaným hlučnou hudbou. Do defilé sa neodmysliteľne pripájajú aj staré bahijčanky (velhas baianas) na počesť múdreho matriarchátu.

Zaujímavé na rio dejaneirskom karnevale je to, že každý, kto má záujem figurovať na pódiu, si môže kúpiť prestrojenie, a tak sa aspoň trochu dostať do centra pozornosti. Okrem Sambódromu zabávajú ľudí na karnevale v Riu rôzne iné skupiny, defilujúce najmä v južnej časti mesta ako Banda Ipanema (Ipanemská skupina), či Simpatia é quase Amor (Sympatia je takmer láska), kde má obyvateľ Ria príležitosť ukázať svoju veselosť a nespútanosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#sloh karneval #karneval slohova praca #karneval sloh #Rio de Janiero viac slov #Rio #Karneval #referat o karnevale v škole


Odporúčame

Prírodné vedy » Geografia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu