Elektronické podnikanie a obchodovanie

Spoločenské vedy » Manažment

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 01.11.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 292 slov
Počet zobrazení: 3 122
Tlačení: 192
Uložení: 204

58.  Elektronické podnikanie a obchodovanie.

Popíšte iniciatívy Slovenskej vlády i EÚ v oblasti e-govermentu a podpory elektronického podnikania a obchodovania.
 
V súčasnosti je zavádzanie širokopásmových služieb veľmi aktuálna otázka. Stimulácia dopytu po širokopásmových službách sa deje vytváraním a poskytovaním obsahových služieb najmä v oblasti elektronickej verejnej správy (e-government), elektronického zdravotníctva (e-health) a elektronického vzdelávania (e-learning).
 
Informatizácia verejnej správy e-Government - je elektronickou formou výkonu verejnej správy pri aplikácii informačno-komunikačných technológií (ďalej IKT) v procesoch verejnej správy. V týchto procesoch funguje on-line komunikácia.
 
Podľa programového vyhlásenia vlády sa informatizáciou verejnej správy odstránia niekoľkonásobne sa opakujúce požiadavky na informácie, doklady a údaje podnikateľov.
 
Urýchleným zavádzaním služieb eGovernmentu sa zefektívnia procesy vo všetkých oblastiach, kde dochádza k interakcii verejnej správy s občanmi alebo podnikateľskými subjektmi. Občan aj podnikateľ bude môcť vybaviť úradné záležitosti na jednom mieste, prípadne priamo z domu, kancelárie, prostredníctvom svojho PC. Občan alebo podnikateľ, ktorý bude disponovať zaručeným elektronickým podpisom, bude tieto procesy vybavovať prostredníctvom ústredného portálu verejnej správy. Verejná správa bude efektívnejšia, transparentnejšia.
 
 
Jednotný trh online - internet zohráva významnú úlohu v európskom hospodárskom raste a predstavuje veľký potenciál na posilnenie jednotného trhu. Avšak úroveň elektronického obchodu (eCommerce) a elektronického podnikania (eBusiness) sa v jednotlivých členských štátoch líši a cezhraničné transakcie sú obmedzené.
 
V roku 2009 bol trh širokopásmového pripojenia EÚ opäť najväčším na svete. Približne štvrtina občanov EÚ má predplatené pevné širokopásmové pripojenie. EÚ značne zaostáva v rozširovaní prístupových sietí novej generácie v porovnaní s krajinami ako Kórea a Japonsko.
 
Prechod na väčšiu širokopásmovú kapacitu predstavuje veľkú štrukturálnu výzvu pre celý sektor telekomunikácií.
 
Obchodovanie (e Commerce) sa využíva pre možnosť sprostredkovania a zabezpečenia služieb pre podnikateľskú sféru a bežných spotrebiteľov, ako aj pre ponuku priemyselných

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Manažment – teória, metódy, aplikácie



Odporúčame

Spoločenské vedy » Manažment

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu