Sobota, 23. mája 2015, meninyŽelmíra, zajtra Ela
Dnes prezretých 5802 študentských prácOnline: 224 mladých ľudí

:: Prihlásenie

:: Odporúčame

:: Prírodné vedy » Matematika

:: KATEGÓRIE - Referáty, ťaháky, maturita:

Diskusia: Monitor 9 MAT - výsledky a odpovede 2014

Autor: Chlapec sp-prace (7)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 12.03.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 86 slov
Počet zobrazení: 45825
Tlačení: 543
Uložení: 266
« Späť na materiál: Monitor 9 MAT - výsledky a odpovede 2014

Diskusia (270 komentárov)

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.
Meno:
Príspevok:
Ochrana proti SPAMu. Koľko je 2+3?

Meno: DDD
Pridané: 15/03/2014 21:24
Oprava k vysvetleniu úlohy 20: rovnakých častí je 20 (= 8+ 12)
Meno: DDD
Pridané: 15/03/2014 21:23
Úloha 12: Správne je A, lebo presne na to miesto, kde je napísané písmenko x treba napísať mínusovú trojku. (Ako keby si na tabuli iba zotrel x a miesto neho dal číslo -3.) Ak to spravíš, dostaneš 7 - x = 7 - (-3)= 7+3 = 10. Ak by sa dosadila -3 do výrazu 16 - x, výsledok by bol 16 - (-3) = 16+3 = 19.
Meno: DDD
Pridané: 15/03/2014 21:18
Úloha 20: Zuzana a Klára dostali spolu 120 eur, pričom podľa zadania si ich rozdelili v pomere 8:12. 120 eur bolo treba teda rozdeliť na 20 rovnakých častí (8+20). Hodnota jednej časti je potom 6 eur (120 : 20). Podľa zadania Vlasta dostala 5 častí, ktoré teda majú hodnotu 5.6€ = 30€. Výsledok D by bol správny vtedy, keby si 120 eur rozdeľovali všetky tri dievčatá a nie iba dve (Zuzana s Klárou).
Meno: DDD
Pridané: 15/03/2014 21:13
Takže odzadu: Úloha 15 (skupina A):
Keď vyberiem 5 bielych kociek, 3 modré kocky a 2 červené kocky, tak zostane v tom vrecku 5 bielych kociek, 7 modrých kociek a 8 červených kociek. Všetkých kociek je tam teda 5+7+8=20. Vyberať teda máme z 20 kociek, pričom bielych je tam 5. Pravdepodobnosť vytiahnutia bielej kocky je teda počet bielych : počet všetkých vo vrecúšku, čiže 5:20 = 0,25 = 25% a nie 10%.
Meno: Tadeaš
Pridané: 15/03/2014 20:48
15. úloha je taktiež nesprávna a správna odpoveď má byť D . Naozaj si tento monitor overte.
Meno: Tadeaš
Pridané: 15/03/2014 20:41
20. úloha je správna odpoveď D skúste si to prepočítať.
Meno: Lee
Pridané: 15/03/2014 19:08
ozaj tá 12 je dobre? mne to strašne ide k C, k x-13 :(
Meno: .....
Pridané: 15/03/2014 18:50
Podla mna to robila nejaka pochybna ucitelka.....je tam milion chyb...14 je zle ma to byt 10x lebo 9dm je 90 cm a to znamena ze 6x 90=540 a 6x9=54 to znamena ze 540/54=10 krat.....to este neratam tie ostatne chybne odpovede....radim vam neriadit sa tymito odpovedami ;) su smejd...prajem pekny den :)
Meno: DDD
Pridané: 14/03/2014 19:07
-_- :

Vieš, jednoduchší monitor (z hľadiska matematiky) ako tohoročný ešte nikdy nebol. To, čo bolo na ňom náročné bolo to, že riešiteľovi muselo najprv prísť na um, o čom vlastne tie jednoduché úlohy sú. Moji šiestaci vyriešili 6 úloh bez akýchkoľvek problémov - a to učím deti s poruchami. Mnoho príkladov sa dalo vyriešiť už len pohľadom, dlhších úloh bolo veľmi málo, zvlášť, keď deviataci mohli používať kalkulačky. Ale bolo treba mať odstup, neľpieť otrocky na tom, čo sa v matematike učí... kto poctivo prepočítaval kopu zložitých úloh a v predkladaných hľadal zložitosti, ten možno naozaj pohorel.
Snáď Ti prípadný neúspech v T9 neublíži ...
Želám veľa úspechov v ďalšom živote...
:-)
Meno: -_-
Pridané: 14/03/2014 17:45
Strašne málo času na matiku
Meno: -_-
Pridané: 14/03/2014 17:45
Strašne málo času na matiku
Meno: DDD
Pridané: 13/03/2014 18:46
Ak si myslel priemer aj 17. z A skupiny, tak prečo by bola odpoveď C v 17. nesprávna? Zľava sa evidentne myslí zľava z nášho pohľadu, ináč by asi tá úloha nemala riešenie. Keď sa dívaš sprava, určite nevidíš tie tri ponúkané štvorce. Vidíš dolu 3 a hore 2, čo obrázku nezodpovedá.
Meno: DDD
Pridané: 13/03/2014 18:40
banan_v_cokolade: Asi hovoríš o 17 v skupine B. Priemer hodnôt sa vyráta ako súčet hodnôt deleno ich počet. Súčet hodnôt známok je 69 ... 4.1 = 4 (jednotky), 6.2 = 12 (dvojky), 8.3 = 24 (trojky), 6.4 =24 (štvorky), 5.1 = 5 (päťky). Spolu súčet 4+12+24+24+5 = 69. A počet známok sú tie čísla v riadku, teda 4+6+8+6+1 = 25. Súčet deleno počet je teda 69 :25 = 2,76 (to je priemer známok 8.E v 2. polroku). Vyšli presne stotiny, takže žiadna úprava kvôli stotinám nie je nutná.
Meno: XYZ Dakto
Pridané: 13/03/2014 18:26
Dakujem, mám trošku lepší pocit
Meno: banan_v_cokolade
Pridané: 13/03/2014 18:06
Neviem prečo,ale mám pocit,že 17 úloha je zle :D a úloha s tým priemerom .. cibože ... -_-
Naspäť 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 918 Ďalej
0.031