Tajomstvo peňazí, vzťahov a zdravia

Ostatné » Náuka o spoločnosti

Autor: petka
Typ práce: Referát
Dátum: 04.11.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 4 977 slov
Počet zobrazení: 7 530
Tlačení: 425
Uložení: 445
Tajomstvo peňazí, vzťahov a zdravia
 
Úvod
V dnešnej dobe každý človek túži po bohatstve, sláve, dokonalom vzťahu alebo po zdraví bez chorôb. Existujú viaceré skupiny ľudí, ktoré majú rôzne tvrdenia, ako sa dajú tieto veci dosiahnuť. Jedna skupina tvrdí, že tieto veci sa dajú získať iba tvrdou drinou. Druhá skupina si myslí, že všetko je v rukách Božích. Títo ľudia pevne veria v osud a myslia si, že osud jednotlivca nemožno zmeniť. Posledná skupina si myslí, že to po čom človek túži sa dá dosiahnuť našimi myšlienkami.

O tomto tajomstve vedela malá hŕstka ľudí na svete a práve tí sa rozhodli o tajomstve natočiť dokument a napísať knihu. Medzi týchto ľudí patria rôzni poprední filozofovia, metafyzici, psychológovia, lekári a ďalšie významné osobnosti. Vo svete sa dejú rôzne zázraky. Finančné zázraky, zázraky telesného uzdravenia, duševného uzdravenia alebo uzdravenia vzťahov. To všetko sa stalo preto, pretože vedeli, ako použiť toto tajomstvo.

„Tajomstvo je odpoveď na všetko čo bolo, čo je, a na všetko čo kedy bude.“ Už  známy americký filozof Ralph Waldo Emerson vedel ako toto tajomstvo používať a ukryl ho vo svojom výroku. Všetci využívame jednu silu, jeden zákon –príťažlivosť. Tým tajomstvom je zákon príťažlivosti.
 
Túto tému sme si vybrali preto, lebo chceme toto tajomstvo tlmočiť verejnosti a sprostredkovať ho aj tím, ktorí nečítali knihu resp. nevideli dokument o tomto tajomstve. My si myslíme že toto tajomstvo naozaj funguje a že môže pomôcť ľuďom v ťažkých životných situáciách. Zákon príťažlivosti funguje vždy a všade, či tomu veríte či nie. Dúfame, že aj ďalším ľuďom toto tajomstvo pomôže tak, ako nám.

1  História tajomstva
„Pred rokom sa mi zrútil život, bola som vyčerpaná z práce, náhle mi zomrel otec a vzťahy sa mi kazili. Ťažko by ma vtedy napadlo, že z najväčšej beznádejnosti mi príde najväčší dar. Bolo mi dané nahliadnuť veľké tajomstvo.“ Povedala pani, ktorá začala šíriť toto tajomstvo po svete. Vydala sa po stopách tajomstva do minulosti. Kým sa dostalo na šíru verejnosť, nemalo to vôbec ľahké. Bolo pochované, dobývané a potlačené. Nemalo byť nikdy odhalené verejnosti. Keď sa začala zaoberať hlbšie týmto tajomstvom, bola prekvapená koľko ľudí o ňom celý čas vedelo. Boli to tie najväčšie osobnosti histórie. Vedeli o ňom osobnosti ako Platón, Shakespeare, Newton, Hugo, Beethoven, Lincoln, Emerson, Edison alebo aj Einstein. Okamžite sa o tajomstvo chcela podeliť so svetom. Začala hľadať ľudí zo súčasnosti ktorí ho poznajú. Jeden po druhom sa začali objavovať.
 
2  Tajomstvo a svet
Toto tajomstvo nám dáva to, čo chceme. Šťastie, zdravie, bohatstvo. Môžete byť kým chcete. Aký by ste chceli mať dom? Chcete byť milionárom? V čom by ste chceli podnikať? Chcete byť úspešnejší? Čo skutočne chcete? Všetci sa riadime úplne rovnakými zákonmi. Prírodné zákony vesmíru sú tak presne dané, že ani stavba vesmírnych lodí pre nás nie je problém. Posielame ľudí na mesiac a dokážeme načasovať pristátie s presnosťou na zlomok sekundy. Je jedno či sme na Novom Zélande, v Londýne, na Havaji, v New Yorku alebo v Tokiu. Všetci využívame jednu silu, jeden zákon – zákon príťažlivosti. Áno, tým tajomstvom je zákon príťažlivosti. Všetko čo do nášho života vstupuje si priťahujeme my. Je to k nám priťahované na základe obrazu, ktorý uchovávame vo svojej mysli. Je to to, na čo myslíme. Proste čokoľvek sa deje v našej mysli, to k sebe priťahujeme. Múdri ľudia toto vždy vedeli. Napríklad starí Babylončania. Bola to malá vybraná skupina ľudí. Prečo myslíte že 1% našej populácie zarába okolo 96% všetkých zarobených peňazí? Myslíte, že je to náhoda? Žiadna náhoda, tak to funguje!!! Oni niečo pochopili. Pochopili tajomstvo.
 
2.1  Zákon príťažlivosti a jeho pochopenie
Najľahší spôsob ako chápať zákon príťažlivosti je predstaviť si sám seba ako magnet a uvedomiť si tú jeho príťažlivú silu. Jednoducho povedané, zákon príťažlivosti vraví, že podobné sa priťahuje. Musíme sa držať myšlienky toho, čo naozaj chceme. Urobiť si v mysli úplné jasno a na základe toho potom uplatňovať jeden z najväčších zákonov vesmíru. Prakticky sme tým, na čo najviac myslíme a rovnako tak to aj priťahujeme. Tento princíp môžeme zhrnúť tromi jednoduchými slovami – myšlienky prinášajú veci. Väčšina ľudí si neuvedomuje, že myšlienky majú frekvenciu. Každá myšlienka má svoju frekvenciu. Myšlienky sa dajú zmerať, takže keď na tú myšlienku myslíme znovu a znovu alebo keď si v duchu predstavujeme, že máme to nové auto, tie peniaze, že budujeme tú firmu, že sme našli životnú lásku, vysielame tú frekvenciu. Myšlienky vysielajú magnetický signál, ktorý priťahuje ich podobu späť k nám. Predstavte si, že žijete v hojnosti a pritiahnete to. Funguje to vždy a u každého. Problém je, že väčšina ľudí myslí na to, čo nechce a čuduje sa, prečo ich to nešťastie stretáva znovu a znovu. Zákon príťažlivosti nezaujíma, či niečo vnímame ako dobré alebo zlé, ani či to chceme či nechceme. Reaguje na naše myšlienky. Takže keď iba sedíme a myslíme na horu dlhov a máme z toho príšerný pocit, tak to je signál, ktorý vysielate do vesmíru. Na zákon príťažlivosti sa dá naozaj spoľahnúť. Keď myslíme na veci, ktoré chceme a sústredíme sa na ne celou našou mysľou, zákon príťažlivosti nám ich v každom prípade dá. Keď sa sústredíme na veci, ktoré nechceme, tak ich v skutočnosti privolávame. Zákon príťažlivosti nevníma, že ich nechceme a tak sa nám dejú. Funguje to stále. Či tomu veríte, neveríte, rozumiete alebo nerozumiete. Funguje zároveň s tým, na čo myslíme. Stále, keď k nám prúdia myšlienky, zákon príťažlivosti pracuje. Keď myslíme na minulosť, prítomnosť alebo budúcnosť. Je to neustály proces. Nedá sa zastaviť. Je stále v pohybe rovnako, ako naše myšlienky. Stvorenie prebieha neustále. Vždy keď niekto na niečo myslí, alebo sa dlho niečím zaoberá, je v procese tvorenia. Tie myšlienky sa jednoducho nejako prejavia. Ak sa sťažujete na niečo, aké je to strašné, vytvárate toho ešte viac.  

2.1.1  Róbertov príbeh
Terapeut Bill Harris mal študenta menom Róbert. Róbert bol gay. Bol v jeho internetovom kurze, ktorého súčasťou sú aj e-mailové konzultácie. Róbert mu napísal všetko, čo ho v živote trápi. V práci boli všetci proti nemu, tyranizovali ho a zaobchádzali s ním veľmi kruto. Keď šiel po ulici, na každom rohu ho  zastavovali homofóbni ľudia a rôznymi spôsobmi ho napádali. Chcel sa stať sólovým komikom. Keď do toho šiel a mal predstavenie, všetci na neho začali pokrikovať, že je gay. Celý jeho život bol plný nešťastia a utrpenia a všetko sa to sústredilo okolo tej myšlienky, že je gay. Bill mu začal vysvetľovať, že sa sústredí na to, čo nechce. Vysvetlil mu, že je do tej jeho smoly úplne „zažratý“, a tým sa všetko iba zhoršuje. Potom si skutočne začal brať k srdcu tú radu, že sa má zamerať na to, čo chce a začal sa naozaj snažiť. Behom 6-8 týždňov sa stal úplný zázrak. Všetci ľudia z kancelárie, ktorí ho trápili, buď prešli na iné oddelenie, odišli zo spoločnosti alebo nechali Róberta úplne napokoji. Začal svoju prácu milovať. Všimol si, že keď ide po ulici, tak už ho nikto nezastavuje a neobťažuje. Tí ľudia proste zmizli. Pri jeho komediálnych predstaveniach mu začali ľudia tlieskať a nikto na neho nepokrikoval. Zmenil sa mu celý život. A to všetko preto, pretože sa prestal sústrediť na to, čo nechcel, čoho sa bál a čomu sa chcel vyhnúť. Sústredil sa na to, čo si naozaj prial.
 
2.2  Tajomstvo a veda
Tajomstvo, moc našej mysli a rozhodnutia sú v našom živote všade okolo nás. Musíme preto otvoriť oči a dívať sa. „Nie sú to žiadne trápne predstavy, žiadne sci-fi nezmysly,“ povedal známy metafyzik a dodal: „Kvantová fyzika začína skutočne k tomuto objavu ukazovať.“ Vraví, že nie je možné chápať vesmír ako taký bez mysle, ktorá do neho vlastne vstupuje. Myseľ tvorí to, čo vníma.
Pokiaľ tomu nerozumiete, neznamená to, že by ste to mali odmietnuť. Elektrine pravdepodobne tiež väčšina z nás nerozumie. Nemáme tušenia, čo elektrina je a aj tak z nej máme prospech. Viete ako funguje? Ja nie. Ale viem jedno. Elektrina môže človeku upiecť dobrý obed alebo upiecť aj jeho.
 
2.3  Tajomstvo a jeho výhody
Ľudia často, keď začnú poznávať veľké tajomstvo, dostanú strach zo všetkých tých negatívnych myšlienok, ktoré ich napádajú. Musíme si uvedomiť dve veci. Po prvé – teraz je už aj vedecky dokázané, že pozitívna myšlienka je asi 100 krát silnejšia, ako tá negatívna. Už toto je veľká úľava. Druhou výhodou je to, že je tu isté časové oneskorenie, takže všetky naše myšlienky sa neplnia okamžite. To je naše šťastie. Však ako by to vyzeralo, keby si spomenieme na slona a on sa zrazu pred nami zjaví? Určite by to nebolo nič príjemné. Všetky naše myšlienky by sme mali zvažovať a mala by to byť zábava, pretože my sami sme tvorcovia nášho života, inak povedané, sme Michelangelovia nášho života. Dávid, ktorého tesáme sme my sami a to cez naše myšlienky.
 
2.4  Tajomstvo a vodcovia minulosti
Vodcovia minulosti, ktorí poznali tajomstvo si chceli svoju moc ponechať a nie sa o ňu deliť, takže nechávali ľudí v nevedomosti o tajomstve. Ľudia chodili do práce, plnili úlohy a šli zas domov. Pracovali do vyčerpania a nemali žiadnu moc, pretože tajomstvo poznala iba tá malá hŕstka ľudí.
 
2.4.1  Citáty významných osobností
„Netuším, čo to je za silu. Viem len, že existuje.“ A.G.Bell
„Predstavivosť ukazuje na všetko, čo bude.“ Albert Einstein
 
„Svojím životom si vytvárate svoj vlastný svet.“  Winston Churchill
 
Všetko čím sme, je výsledkom toho, ako sme mysleli.“  Buddha
 
„Akúkoľvek myšlienku si dokáže ľudská myseľ predstaviť, môže ju i dosiahnuť.“ W.Clement Stone
 

2.5  Pocity a emócie

„Vaše myšlienky a vaše pocity vytvárajú váš život.“
 
Žijeme vo vesmíre, ktorý má svoje zákony. Je to ako s gravitáciou. Keď spadneme z budovy, nezáleží na tom, či sme dobrý alebo zlý. Dopadneme na zem. Určite si poviete. Ja som si nemohol pritiahnuť tú autonehodu. Ja som si nemohol privolať toho neschopného klienta a podobne. Dosaďte si tam čokoľvek, čo vás trápi, lenže opak je pravdou. Áno, pritiahli ste si to všetko. Toto je jedna z najťažších vecí, ktoré treba pochopiť. Akonáhle to príjmete, zmení vám to život. Je to jedna zo súčastí celého tohto tajomstva. Väčšina z nás všetko priťahuje samovoľne. Myslíme si, že nad tým nemáme žiadnu moc. Naše myslenie alebo pocity riadi autopilot a tak sa nám všetko deje samovoľne. Ak to počujete prvý krát, možno si poviete: „Takže musím kontrolovať všetky svoje myšlienky? To bude ťažké!“ Zo začiatku sa to tak bude zdať, ale tam začína tá zábava. Je nemožné kontrolovať každú myšlienku. Výskumy udávajú, že máme asi 60 000 myšlienok denne. Takýto počet je absolútne nemožné kontrolovať. Našťastie existuje jednoduchší spôsob a tým sú naše pocity. Vďaka naším pocitom vieme, na čo myslíme. Myšlienky utvárajú pocity. Emócie sú fantastický dar, vďaka ktorému vieme povedať, čo priťahujeme. Zamyslime sa nad svojimi pocitmi. Máme dobré a zlé pocity a vieme, aký je medzi nimi rozdiel, pretože s dobrými sa cítime dobre, a s tými zlými zas zle. Medzi tie zlé patrí depresia, pocit viny, zlosť, alebo nenávisť. Tieto zlé pocity nás zbavujú sily. Na opačnej strane máme dobré emócie. Spoznáme ich podľa toho, že sa s nimi cítime dobre. Napríklad nadšenie, radosť, vďačnosť, láska. Predstavme si, že ich cítime každý deň. Keď sa držíme dobrých pocitov, priťahujeme ich k sebe ešte viac. Je to naozaj jednoduché. Pocity nám slúžia ako spätná odozva, či ideme správne alebo nie, či mierime na cieľ alebo mimo. Keď sa cítime dobre, vytvárame budúcnosť, ktorá sa zhoduje s našimi túžbami. Keď sa cítime zle, vytvárame budúcnosť, ktorá ide mimo naše túžby. Deje sa nám práve to, čo cítime, preto keď si ráno nakopneme palec, tak sa to s nami celý deň ťahá. Ľudia nechápu, že malý výkyv emócií im môže zmeniť celý deň alebo aj život. Keď začneme deň dobre a ten pocit si udržíme aj naďalej a nedovolíme, aby nám niečo náladu zmenilo, tak budeme podľa zákona príťažlivosti priťahovať situácie, okolnosti a ľudí, ktorí ten pocit budú podporovať. Dobré dni, zlé dni, bohatí bohatnú, chudobní sú viac chudobní. To všetko je o tom, aké pocity v týchto ľuďoch prevládajú. Môžeme sa teraz cítiť zdravý, môžeme teraz začať cítiť úspech, lásku, ktorá nás obklopuje aj keď okolo nás žiadna nie je. A dosiahneme to, že vesmír sa s tou podstatou nášho volania zladí. Takže všeobecne na čo sa naše myšlienky a pocity zamerajú, to do svojho života pritiahneme či už chceme alebo nie. Ťažko sa tomu verí. Ale keď sa tomu dokážeme otvoriť, výsledky sú ohromujúce.
 
 „Všetko na čo myslíte a čo dnes cítite, vytvára vašu budúcnosť.“

2.5.1  „Zlepšováky nálady“
Cítiť sa dobre je naozaj dôležité, pretože ten dobrý pocit od nás vychádza ako signál do vesmíru. Ak sa cítime zle, dá sa to napraviť lúsknutím prsta. Stačí si pustiť našu obľúbenú pesničku, zaspievať si alebo si treba niečo pekné predstaviť a to nám určite zlepší náladu. Držme sa toho a nepúšťajme tú myšlienku z hlavy. Veľmi efektívny „zlepšovák nálady“ je najmä maznať sa so svojím domácim miláčikom. Je to úžasný pocit lásky. Akonáhle začnete poznávať a zvládať svoje myšlienky a pocity, tak pochopíte ako si sami vytvárame svoju vlastnú realitu. V tom je naša sloboda. V tom je všetka naša sila. Tak pochopíme, že sme si sami sebe tvorcovia nášho života.

2.5.2  Príbeh o Aladinovej lampe
Najjednoduchším príkladom, ako tajomstvo funguje je príbeh o Aladinovej lampe. Aladin zoberie lampu, pohladí ju a z nej vyskočí Gin. Gin stále vysloví rovnakú vetu: „Tvoje prianie je mi rozkazom.“ Keď ten príbeh vystopujeme až do jeho prapôvodov, zistíme, že existuje aj verzia kde Aladin mal iba limit na 3 želania. Ale na úplnom začiatku nebol Aladin obmedzovaný žiadnym počtom prianí. Prevedieme ten príbeh na náš život. Aladin je ten, čo vyslovuje svoje priania a Gin je vesmír, ktorý mu všetko splní. Ľudia si vždy mysleli, že existuje niečo vyššie ako sú oni sami, či už nejaký Svätý anjel alebo čo, vždy to bolo niečo vyššie.
 
2.5.3  Fázy procesu tvorenia

Celý proces prebieha v 3 fázach:
1. Žiadanie – Vždy na začiatku o niečo žiadame, či už peniaze, vzťah, kariéru a podobne
2. Odpoveď vesmíru – Vesmír na naše žiadanie vždy odpovedá, bez výnimky.
3. Prijímanie – Musíme byť v súlade s tým, o čo žiadame. Ak sa tak cítime, cítime sa dobre. Pretrváva v nás pocit šťastia, nadšenia a lásky. Vtedy mierime na náš cieľ.
 
2.6  Zhrnutie Tajomstva 1
1. Väčšina ľudí myslí na to, čo sleduje. Napríklad, keď človek sleduje kopu dlhov, tá kopa tam bude znovu.
2. Využívajte každú ponúknutú príležitosť. Pokiaľ vám niekto niečo ponúkne, berte to, spravte to alebo choďte tam. Možno práve toto je odpoveď vesmíru.
3. Vesmír vždy pozná tú najrýchlejšiu, najkratšiu a najharmonickejšiu cestu.
4. To, čo ste dnes nie ste vy. To ste BOLI vy.
5. Vesmír je ako katalóg. Sadnite si a napíšte si, čo by ste od neho chceli.
6. Nikdy sa do ničoho nenúťte. Všetko, čo sa týka materializácie pomocou myšlienok, by ste mali robiť s radosťou.
7. Netreba sa dať odradiť začiatočnými neúspechmi.
8. Veľmi dôležitá vlastnosť je vďačnosť. Buďte vďačný za všetko, za to že máte dobrý zrak, máte pokope rodinu, jednoducho za čokoľvek. Tajomstvo vám dá toho ešte viac.

3  Tajomstvo a peniaze
Väčšina ľudí si myslí, že bohatí ľudia všetkých okrádajú. Myslia si, že ktokoľvek má peniaze, musel niekoho okradnúť alebo zradiť. Jednoducho ľudia si myslia, že bohatí sú zlí. Známe heslo je, že peniaze nerastú na stromoch. Známy spisovateľ Jack Canfield spolupracoval s W.C.Stonom. Stone mu povedal, nech si dá ambiciózny cieľ a keď ho splní, bude to pre neho šok. A dodal, že nech to dosiahne pomocou sile jeho mysle. V tú dobu zarábal Canfield 8000 dolárov ročne.  Z nejakého dôvodu si povedal, že chce aby výsledok bolo naozaj vidieť. Rozhodol sa, že ďalší rok zarobí 100 000 dolárov. Netušil ako to dosiahne, nemal žiadnu stratégiu a ani možnosti. Jednoducho si povedal, že tomu bude veriť a bude sa správať, akoby sa mu to už splnilo. Tak to aj urobil. Jedna z vecí, ktoré mu Stone povedal bola, že každý deň má zavrieť oči a vizualizovať si svoj cieľ, akoby už bol splnený. Canfield si pomocou jednodolárovky a čiernej fixky urobil bankovku, ktorá mala svoju hodnotu dopísanú na 100 000 dolárov a dal si ju na strop. Bola to prvá vec, ktorú ráno videl keď sa zobudil a pripomenulo mu to jeho zámer. Potom zavrel oči a vizualizoval si, že už má tých 100 000 dolárov v životnom štýle s tým spojeným. Prvých 30 dní sa nič zaujímavé nestalo, nedostal žiadny zaujímavý nápad ani mu nikto neponúkol viac peňazí. Po 4 mesiacoch z ničoho nič dostal v sprche nápad za 100 000 dolárov. Mal napísanú knihu. Napadlo ho, že keby predá 400 000 výtlačkov každý za 25 centov, mal by 100 000 dolárov. Knihu mal, ale tento nápad nikdy predtým nedostal. Nevedel však, ako predá 400 000 výtlačkov jeho knihy. Potom však uvidel v supermarkete časopis National Enquirer. Videl ho predtým snáď miliónkrát, ale tento krát ho z ničoho nič upútal. Povedal si, že keby čitatelia toho časopisu vedia o jeho knihe, predá tých 400 000 výtlačkov. O 6 týždňov neskôr mal prednášku na vysokej škole Hunter collage v New Yorku. Bolo tam 6000 učiteľov. Na konci za ním prišla jedna slečna a povedala mu, že by s ním rada spravila interview. Spýtal sa jej pre koho píše. Povedala, že je na voľnej nohe, ale väčšina jej článkov uverejňuje časopis National Enquirer. V tomto momente si Canfield povedal, že ono to naozaj funguje. Vyšiel o ňom článok a kniha sa začala predávať. Ten rok nezarobil 100 000 dolárov. Zarobil “iba” 92 327 dolárov. Bol ohromený. Jeho manželka sa ho spýtala, či to bude fungovať aj s miliónom dolárov. Povedal, že to skúsia. Jeho šéf mu vypísal šek ako honorár za jeho prvú knihu z edície Potrava pre dušu a na ten šek nakreslil smilíka, pretože to bol jeho prvý šek v živote na milión dolárov. Od tej doby žije Canfield život aký vždy chcel. Snáď každý sa začne pýtať: “Ako teraz zarobím viac peňazí? Však mám svoju prácu a tam je limit. Ako ich pritiahnem viac?” Zas sa dostávame ku koreňu celého tajomstva. Ak pomocou tajomstva si chcete pritiahnuť peniaze, povedzte si koľko chcete. Veľa ľudí sa chce dostať z dlhov a pritom stále na ne myslia. Práve preto ich majú v schránkach stále. Predstavte si automatické splácanie dlhov a myslite na prospech. Ďalšia chyba ľudí je, že si jednoducho povedia, že si chcú zdvojnásobiť svoj príjem. Lenže nerobia veci, ktoré by mali robiť, aby sa to stalo. Potom sa začnú sťažovať, že nemajú to a ono, a sú zas tam, kde začali. Keď myslíme na to, že ich nemáme dosť alebo keď sa sťažujeme kamarátom, aktivujeme alebo skôr posilníme myšlienku, ktorá je vzdialená tomu, čo sme pôvodne chceli. Z toho vyplýva, že nemôžeme chcieť viac peňazí a zároveň sa sťažovať, že ich nemáme dosť. Povedzme si, že peniaze prichádzajú rýchlo a často. Zo začiatku sa nám zdá, že si sami sebe klameme. Časť mysle hovorí, že peniaze chodia ťažko a tá druhá sa sústredí, že peniaze chodia často a rýchlo. Musíme počítať s tým, že bude chvíľu trvať, kým zvládneme naše myslenie. Pozor ale na jedno. Peniaze neznamenajú šťastie. 

4  Tajomstvo ako kľúč k medziľudským vzťahom
Tajomstvo znamená, že sme zakladatelia nášho vesmíru a že každá myšlienka, ktorú tvoríme sa v našom živote prejaví. Preto sú naše priania, myšlienky a pocity veľmi dôležité, pretože sa prejavia. Vo vnútri vzťahu je dôležité najprv pochopiť, kto do vzťahu prichádza, a to vedľa Vášho  partnera. Musíte najprv rozumieť sami sebe. Ako môžete očakávať, že sa niekto bude tešiť z vašej spoločnosti, keď vy sami sa z nej netešíte? Musíte si v tom spraviť naozaj jasno. Položím vám otázku a žiadam Vás, aby ste sa nad ňou zamysleli: Jednáte sami so sebou tak ako chcete aby s vami jednali ostatní? Neukazujte na druhého a nehovorte:“ Teraz mi dlžíš a musíš mi dať viac“. Miesto toho dávajte viac sami sebe. Vezmite si voľno, aby ste sa mohli venovať sami sebe a v určitom zmysle seba naplniť až po okraj tam, kde teraz veľa dávate. Aby ste získali lásku, naplňte láskou sami seba, až sa z Vás stane magnet. Niektorým sa určite myšlienka dávania tak veľkého množstva lásky sama o sebe bude zdať veľmi chladná, tvrdá a nemilosrdná. Viac- menej je možné vidieť ju v inom svetle, keď prídeme nato, že hovoriť o sebe, jak to režíruje nekonečno v skutočnosti znamená pomoc druhým a určite jediný spôsob, ako druhým natrvalo prospieť. Prežil som už niekoľko vzťahov do ktorých som šiel s očakávaním, že mi partner ukáže moju krásu, pretože ja sám som ju nevidel. Keď som vyrastal k hrdinom ktoré som obdivoval patril Raúl. Ale kým bol úžasný ja som sa mu nepodobal. Nebol mi podobní dovtedy kým som sa nezamiloval do Dominiky. Až potom keď som sa zamiloval, bol i ostatný svet schopný sa do mňa zamilovať. Dôvodom, prečo musíte mať rád sami seba je skutočnosť, že je nemožné cítiť sa dobre, keď nemáte radi sami seba. Keď sami seba vnímate negatívne, blokujete lásku a dobro, ktoré pre vás vesmír má. Keď sami seba vnímate negatívne, ako by ste sami zo seba vysávali život, pretože vaše dobro v každom jednotlivom smere zdravia bohatstva a lásky sa nachádza na frekvencii radosti a dobrej nálady. Pocit energie i ten úžasný pocit zdravia a bohatstva je na frekvencii dobrej nálady. Keď sa nevnímate pozitívne ste na frekvencii, ktorá priťahuje viac ľudí situácií a okolností, ktoré Vás budú nútiť vnímať sami seba negatívne i ďalej. Musíte zmeniť svoje zameranie a začať premýšľať o všetkých veciach, ktoré sú okolo Vás úžasné. Pozrite sa na všetky pozitíva, ktoré máte. Keď sa na všetky tieto veci zameriate, zákon príťažlivosti Vám na Vás ukáže ešte viac skvelých vecí. Priťahujete to, načo myslíte. Musíte len začať jednou dlhodobou myšlienkou na niečo pozitívneho, čo sa vzťahuje k Vám a zákon príťažlivosti zareaguje tak, že Vám dá viac takých podobných myšlienok. Hľadajte na sebe pozitívne veci. Hľadajte a nájdete! Určite je na Vás  niečo nesmierne úžasného. Budete musieť začať mať radi sami seba. Hovorím o zdravom rešpektu a keď máte radi sami seba, budete automaticky mať radi i druhých. Vo vzťahoch sme zvyknutí sa sťažovať na iných ľudí. Napríklad veľmi často hovoríme:“ Moji spolupracovníci sú neskutočne hrozní ľudia, manžel ma doháňa k šialenstvám, s deťmi to nie je  vôbec ľahké “. Stále sa zameriavame na niekoho iného. Aby však naše vzťahy mohli skutočne dobre fungovať musíme sa zamerať na to, čo na druhom oceňujeme a nie na to na čo si u ňom sťažujeme. Keď si na všetky tieto veci stále len sťažujeme tým viac ich potom získavame. A keď Vám je vo vzťahu skutočne ťažko, veci nefungujú s partnerom dobre nevychádzate, niekto Vám ide na nervy, stále môžete ten vzťah zlepšiť. Vezmite si kus papiera a tridsať dní si zapisujte všetko, čoho si na svojom partnerovi vážite. Premýšľajte o všetkých dôvodoch prečo ho milujete. Oceňujte jeho zmysel pre humor A zistíte, že keď sa zameriate na jeho pozitívne stránky a uznáte ich, dosiahnete ich viac a problémy zvoľna vymiznú. Často krát dávame iným príležitosť tvoriť Vaše šťastie a často krát sa im to nedarí tak, ako by ste to chceli. Prečo? Pretože len jedna jediná osoba sa môže starať o Vašu radosť a šťastie a tou osobou ste Vy. Dokonca ani Vaši rodičia, ani Vaše dieťa, ani partner, nikto nemá nad vaším šťastím podiel. Ale Vaša radosť je vo Vás vo vnútri. Vaša radosť je na frekvencii lásky- najvyššej a najmocnejšej frekvencii vôbec. Nie je možné držať lásku v ruke. Môžete ju len cítiť vo svojom srdci. Môžete vidieť dôkazy lásky, ako ju ľudia prejavujú, ale láska je cit, a Vy ste jediní, kto ju môže vyžarovať a vysielať. Vaša schopnosť generovať city lásky nie je obmedzená, a keď milujete, ste v harmónii s vesmírom. Milujte všetko, čo môžete. Milujte každého, koho môžete. Zamerajte sa iba na veci, ktoré máte radi, pociťujte lásku a zistíte, ako k Vám láska a radosť prichádzajú v znásobenom množstve. Zákon príťažlivosti Vám musí poslať naspäť viac vecí, ktoré milujete. Keď vyžarujete lásku ,láska sa objaví, ako by celý vesmír robil všetko iba pre Vás, privádzal Vám do cesty iba samé radostné veci a iba dobrých ľudí. V skutočnosti je to tak.
 
4.1  Zhrnutie tajomstva 2
1. Keď chcete naviazať vzťah, presvedčte sa, že Vaše myšlienky, slová, činy a okolnosti nie sú v rozpore s Vašimi túžbami.
2. Vašou úlohou ste len Vy. Dokiaľ najprv nenaplníte sami seba, nemôžete nikomu nič dať.
3. Jednajte so sebou samým s láskou a rešpektom a pritiahnete ľudí, ktorí lásku a rešpekt prejavia Vám.
4. Keď seba vnímate negatívne, blokujete lásku a miesto toho priťahujete viac ľudí a situácií z ktorých sa neustále budete vnímať negatívne.
5. Zamerajte sa na vlastnosti, ktoré na sebe obdivujete a zákon príťažlivosti Vám na Vás ukáže viac úžasných vlastností.
6. Aby vzťah fungoval, zamerajte sa na to, čo na inej osobe oceňujete a nesústreďte sa na sťažnosti. Keď sa zameriate na kladné stránky viac ich tak získate.
 
5  Tajomstvo ako kľúč ku zdraviu
Na telo je naozaj produktom našich myšlienok. V lekárskej vede začíname chápať mieru do akej povaha myšlienok a emócií skutočne určuje fyzickú podstatu, štruktúru a funkciu nášho tela. V lekárskom umení je známy placebo efekt. Placebo je niečo, čo zdanlivo nemá žiadny dopad či vplyv na telo, podobne ako pilulka cukru. Hneď ako si uvedomíte veľkosť tajomstva, začnete lepšie vidieť základnú pravdu o určitých udalostiach v ľudskom pokolení, vrátane oblasti zdravia a pochopíte skryté súvislosti. Placebo je silný fenomén. Keď pacienti považujú tabletku za liek, sú o tom silne presvedčený a úprimne tomu veria, dajú si to, čomu veria a uzdravia sa. K je niekto nemocný a má možnosť porovnať, čo v jeho mysli vytvára nemoc a výsledok použitých liekov a ak ide o dôležitú situáciu, ktorá by mohla ohrozovať život je samozrejme múdre lieky užívať, ale zatiaľ budete skúmať, čo prebieha vo Vašej mysli. Každá forma liečby má svoje miesto. Liečba mysli spolu s liekmi môže harmonicky fungovať. Ak máte bolesť, tak ju lieky môžu eliminovať, čo potom pacientovi umožní silno sa zamerať na zdravie. Predstavovať si, že sme dokonale zdraví môže každý nech sa stane čokoľvek. Vesmír je majstrovské dielo hojnosti. Keď sa otvoríte, aby ste bohatstvo vesmíru pocítili, prežijete zázrak, radosť, blaženosť a všetky úžasné veci, ktoré pre Vás vesmír má pevné zdravie, bohatstvo, dobrosrdečnosť. Keď sa však uzatvoríte do negatívnych myšlienok, pocítite stres, bolesť a každý deň v živote budete vnímať ako ťažký. Na svete existuje obrovský počet najrôznejších diagnóz a nemocí. Predstavujú iba slabý článok reťaze. Všetky sú dôsledkom jedinej veci a tou je stres. Každý stres začína jedinou negatívnou myšlienkou. Jedna negatívna myšlienka prišla a potom ich prišlo viac až sa prejavil stres. Dôsledkom je zaťaženia jeho príčinou bolo negatívne myslenie, ktoré začalo jednou nepatrnou negatívnou myšlienkou. Bez ohľadu na to, ako sa prejaví, to môžete zmeniť pomocou jednej malej pozitívnej myšlienky a následne ďalších. Náš organizmus vyvolá nemoc, ktorá nám spätne dáva na vedomie, že životné perspektívy a hodnotový systém sú nevyvážené alebo sa nesnažíme milovať a byť stručný a vďačný. A tak znaky a pohyby tela nie sú nič hrozného. Láska a vďačnosť rozpustí v našom živote negatívnu chuť do života. Láska a vďačnosť môžu od deliť more, preniesť horu a tvoriť zázraky. Láska a vďačnosť môžu navyše zlikvidovať akúkoľvek nemoc. Často dávaná otázka znie:“ Keď sa u niekoho prejavila nemoc v jeho telesnej schránke alebo iná nepríjemná situácia ide ju zvrátiť silou správneho myslenia?“ Odpoveď znie, určite áno. Lekári mi zistili rakovinu. Úprimne som vo svojom srdci veril na základe pevnej viery, že už som sa uzdravil. Každý deň som hovoril:“ Ďakujem za svoje uzdravenie. Vo svojom srdci som tomu veril a uzdravil som sa. Vnímal som to tak, ako by rakovina nikdy v mojom tele nebola. Jedna z vecí, ktorú som spravil, a by sa vyliečil, bolo sledovanie veľa zábavných filmov. Nemohol som si dovoliť zaťažiť môj život akýmkoľvek stresom, pretože som vedel, že stres je jednou z najhorších vecí, ktoré pri liečení môžete mať. Od doby, keď mi nemoc diagnostikovali, do doby môjho uzdravenia ubehli približne tri mesiace. A došlo k tomu bez ožarovania a chemoterapii. Tento nádherný a inšpirujúci príbeh ukazuje v činnosti tri pozoruhodné sily: silu vďačnosti, ktorá uzdravuje, silu viery, pomocou ktorej dokážeme to dobré prijímať, a silu smiechu a radosti, ktorá v našom tele likviduje nemoc. Všetci na svet prichádzame so základným programom. Nazýva sa samoliečba. Keď sa zraníte, rana sa zahojí. Keď máte bakteriálnu infekciu nastúpi imunitný systém a o tieto baktérie sa postará a vylieči Vás. Imunitný systém je vytvorený, aby sám seba vyliečil. Nemoc nemôže žiť v tele, ktoré je emocionálne zdravé. Vaše telo získava každú sekundu milióny buniek a zároveň aj milióny nových buniek tvoria. Vo skutočnosti sú časti nášho tela doslova každý deň nové. Veda dokázala, že niektorým častiam tela trvá výmena niekoľko rokov. Ale behom niekoľkých rokov máme celé telo nové. Keď sa nám telo každých niekoľko rokov vymení, ako je možné, že nemoc zostáva v tele celé roky? Môže ju tam držať iba myšlienka, sledovania nemoci a pozornosť, ktorú jej venujeme. Myslite na dokonalosť. Nemoc nemôže existovať v tele, ktoré má harmonické myšlienky. Musíte vedieť, že je len dokonalosť a že keď tieto myšlienky udržíte, musíte je k sebe pritiahnuť. Nedokonalé myšlienky sú príčinou zla ľudstva, vrátane chorôb, chudoby a nešťastia. Keď máme negatívne myšlienky nie je to správne. Vidíte, že presvedčenie o starnutí je v našej mysli. Veda vysvetľuje, že vo veľmi krátkej dobe dostávame nové telo. Starnutie je obmedzené myslením. Zbavte preto svoje vedomie týchto myšlienok a verte, že Vaše telo je staré len málo mesiacov nepozerajte na to, koľko narodenín ste už vo Vašej mysli dosiahli. K Vašim najbližším narodeninám sami sebe urobte láskavosť a oslávte ich, ako keby boli prvé. Nedávajte na tortu šesťdesiat sviečok, ak k sebe nechcete privolať starnutie. Myslením môžete docieliť dokonalé zdravie, ideálny postavy, váhy a večnú mladosť. Môžete to uskutočniť neustálymi myšlienkami o dokonalosti.
 
5.1  Zhrnutie tajomstva 3
1. Placebo efekt je príkladom zákona príťažlivosti v akcii. Keď pacient úprimne verí, že tabletka je liek, dosiahne toho, čomu verí a vylieči sa.
2. „Zameranie na dokonalé zdravie“ je niečo, čo môžeme vnútri seba robiť  všetci, napriek tomu, čo sa môže diať vonku.
3. Smiech priťahuje radosť, uvoľňuje negativitu a vedie k zázračným uzdraveniam.
4. Chorobu alebo nemoc v tele drží myšlienka, sledovanie nemoci a pozornosť,
ktorú jej venujeme. Pokiaľ sa necítite práve najlepšie, nehovorte o tom – pokiaľ
nechcete, aby sa choroba zhoršila. Keď počúvate ľudí, ako hovoria o chorobách, ktoré ich trápia, dodávate ich chorobám energiu. Namiesto toho otočte rozhovor na pozitívne veci a snažte sa dotyčnú osobu vnímať ako zdravú.
5. Vieru v starnutie máme len v mysli. Osloboďte vtedy svoje vedomie od všetkých takých myšlienok. Zamerajte sa na zdravie a večnú mladosť.
6. Nepočúvajte všeobecné pravdy o chorobách a starnutí. Negatívne informácie
vám neslúžia.
 
Záver
Týmto tajomstvom môžeme získať všetko, po čom túžime. Nezáleží, aké je vaše prianie veľké. Vesmír vám dá všetko. Bez výnimky. Nečakajte, že všetko príde hneď. Proces tvorenia istý čas trvá a je to naša výhoda. Nikto nikdy nevie, kedy a ako to príde. Jedno je však isté. Pri splnení všetkých podmienok sa raz vaše myšlienky premenia v hmotnú vec a čo sme mali doteraz v hlave, môžeme teraz držať v ruke. My osobne sme po pozretí dokumentu o tomto tajomstve zostali v nemom úžase, Preto odporúčame každému, aby sa s týmto tajomstvom oboznámil.  Okamžite sme začali svoj život riadiť podľa neho. Však nestojí nás to nič a získať môžeme naozaj veľa. Život podľa našich predstáv.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Ostatné » Náuka o spoločnosti

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu