Baran znamenie horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 890 slov
Počet zobrazení: 5 164
Tlačení: 356
Uložení: 312
Baran - Aries (21.3. - 20.4.)

Živel : oheň.
Dynamika : kardinálna
Polarita : pozitívna
Vládca : planéta Mars
Priaznivé dni : utorok, sobota, nedeľa
Menej priaznivý deň : pondelok
Šťastné čísla : 1, 13, 47
Farby : modrá, červená
Silná stránka : energia
Slabá stránka : prudkosť
Kov : železo, oceľ
Drahokamy : diamant, ametyst, granát, rubín
Povaha : cholerik
Typ : rozhodný, bojovný, typ vodcu, idealista, politik
Chôdza : vojenská, rýchla, náhlivá
Časti tela, ktoré ovláda : hlava, svaly, šľachy, chrupavky, zuby, červené krvinky, vlasy, žlčník
Choroby : zápaly, horúčka, zranenia, čierny kašeľ, bolesti hlavy, očné ochorenia, sklon k mozgovej mŕtvici, nespavosť, poly

Na ľudí narodených v znamení Barana má rozhodujúci vplyv planéta Mars. Poznamenáva osudy ľudí narodených v tomto znamení neustálymi zmenami. Vlastnosti sami o sebe pozitívne a užitočné ako napr. čulosť sa môžu zmeniť na nepokoj a bezhlavosť. Zmysel pre spravodlivosť sa môže zvrhnúť na neústupnosť, činorodosť na slepé presadzovanie sa, na šialenú odvahu, netrpezlivosť, nerozvážnosť, bojovú náladu, podráždenosť, zúrivosť ba i sklon k despotizmu. Preto sa ľahko dostávajú do rozporu so svojim okolím a neraz pôsobia rušivo. Ak podľahnú podráždenosti môže to byť pre nich nebezpečné.
Pri hádkach a konfliktoch by sa mali radšej diplomaticky stiahnuť späť, aj za cenu priznania svojej porážky. Je to vždy lepšie ako jednostaj provokovať osud.

Vládcom týchto ľudí je ohnivý Mars, z vplyvu ktorého sa nemôžu vymaniť, ale môžu ho využiť vo svoj prospech. Táto planéta dáva do vienka podnikavosť, impulzívnosť, odvahu, rozhodnosť, činorodosť, ctižiadostivosť, optimizmus a k tom tiež dávka náruživosti a túžby po uplatnení.
Kráčajú uvážlivo a nekompromisne za svojim cieľom. Sú veľkorysí a nevšímajú si detaily. Vedia zapáliť iných pre svoje ciele. Získavajú si ich poslušnosť a inštinktívne sa naučia umeniu rozkazovať. Majú predpoklady stať sa vodcami a priekopníkmi. Tiež reformátormi alebo podnikateľmi, čo závisí od ich individuálnych vlastností.

Niekedy keď chcú uplatniť svoje názory a sklony zažívajú sklamania. Hrozí nebezpečenstvo, že budú presvedčení o svojej neomylnosti.
Majú veľkú duševnú silu a pevnú vôľu, ktoré potrebujú uplatnenie. Do práce sa púšťajú s vervou a usilovne. Prvoradá je pre nich idea. Keďže sú to ľudia duševne prístupní a schopní zapáliť sa pre vec, ľahko sa dajú strhnúť myšlienkou, ktorá ich zaujme.

Organizátorské nadanie ich predurčuje zastávať vedúcu úlohu. Ak však nenájdu správne pole pôsobnosti, rýchlo sa poobzerajú po inom. Od svojich plánoch sa nedajú odradiť, radšej si popália prsty. Keď neuspejú, neberú si to priveľmi k srdcu a odvážne začnú od začiatku.
Za dobré skutky neraz zožnú nevďak Sú náladoví, nespútaní a ľahko sa dajú vyprovokovať, aj keď tieto nálady veľmi rýchlo pominú.
Majú otvorenú, priamu, priateľskú povahu a záujem o veci verejné, obchod a všetky možné oblasti vedy. Sú energickí, vedomí si svojej sily a priebojnosti, neboja sa prekážok. Majú v sebe silu ohňa, napriek tomu sa často spália.
Radi sa učia a majú radi poriadok, krásu, harmóniu a inšpirujúce prostredie.
V živote si získali dôveru vo svoje schopnosti a zručnosti. Ich túžba po zmene nemá vždy negatívne následky, aj keď sa skôr či neskôr dostanú do nejakého dobrodružstva, vždy sa z neho vyjdú len s niekoľkými modrinami. Mali by sa chrániť pred špekuláciami, pretože by mohli utrpieť veľké straty.
Muži narodení v znamení Barana neznášajú podriadenosť ani monotónnu činnosť. Nemajú zmysel pre detaily a podružné záležitosti. Rozmýšľajú v globálnych dimenziách. Osobná iniciatíva potrebuje priestor na samostatné rozhodovanie.

Najvyhranenejšie sklony sa prejavujú v oblasti techniky. Ako samostatný podnikateľ,, inžinier, samostatný remeselník, podnikajúci na vlastnú päsť a riziko. Jednotlivci narodení v tomto znamení sú tiež výbornými vedcami, fyzikmi, lekármi, riadiacimi pracovníkmi v ekonomickej oblasti a pod..
Z umení ich zaujíma divadlo, tanec, výtvarné umenie, umelecké remeslá. Majú tiež rečnícke nadanie, sú dobrými agitátormi, rečníkmi, advokátmi, pretože majú nadanie pre povolania, pri ktorých sa vyžaduje sila sugescie a pevná vôľa, ako napr. : krotitelia, lovci, politici, dôstojníci, vojaci, artisti. Uprednostňujú zväčša bojové športy : box, zápas, futbal.
Ženy narodené v tomto znamení majú podobné povahové vlastnosti. Vždy si zachovávajú hrdý postoj k životu, sú často emancipované, sebestačné. Vyhľadávajú skôr hrdinov drsných typov alebo sebaistých "kľuďasov". Chcú dobývať, vládnuť a to nielen v povolaní, ale aj v láske a manželstve. Ich správanie kolíše medzi drsným odmietaním a nesmiernym zápalom. Chcú dominovať, byť vždy prvé. Trpia chorobnou obavou pred zlyhaním, v povolaní i v manželstve. V manželstve hrajú vždy hlavnú úlohu.
Pre mužov narodených v tomto znamení je láska zväčša iba otázkou vášne a sexu. Pritom ich pramálo zaujíma láska alebo odpor partnerky.
Ženy i muži narodení v znamení Barana zväčša ignorujú individualitu svojich partnerov.

Nestrácajú čas zbytočnými úvahami, a kým ostatní ešte váhajú a rozmýšľajú, oni už dávno konajú. Baran vie, kedy má ako prvý priložiť ruku k dielu. No okamžite sa podriadi, keď niekto príde a niečo mu prikáže. Je to ten najlepší kamarát a kolega.
Baranovi podliehajú : hlava, svaly, šľachy, chrupavky, zuby, červené krvinky, oči, veľký mozog a všetky nervy v hlave.
Ľudia narodení v znamení Barana sú náchylní na zápalové, horúčkovité ochorenia alebo zranenia, nádorové choroby, operačné zákroky, krvácavosť, bolesti hlavy, závraty, popáleniny, porážky. Existuje aj nebezpečenstvo psychickej preťaženosti, nervozity a obličkových ťažkostí.

Najvhodnejšími partnermi
pre osoby narodené v znamení Barana sú ľudia narodení v znamení Strelca / 21.11.-20.12./ alebo Leva / 21.7.- 21.8. /.

Dobre vychádzajú aj s partnermi
zo znamenia Vodnára / 20.1. - 18.2. / alebo Blížencov / 21.5. - 20.6. /.

Menej vhodné
pre Baranov sú znamenia Raka / 22.6. - 21. 7. / a Kozorožca / 22.12. - 20.1. /.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Horoskop #Ryby - znamenie horoskop #Baran #baran znamenie #Znamenie baran #horoskop baran #baran horoskop #Baran znamenie horoskop


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu