Býk znamenie horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 088 slov
Počet zobrazení: 3 383
Tlačení: 300
Uložení: 327
Býk - Taurus (21.4. - 20.5.)

Živel : zem
Dynamika : fixná
Polarita : negatívna
Vládca : planéta Venuša
Priaznivé dni : piatok, štvrtok, nedeľa
Menej priaznivý deň : utorok
Šťastné čísla : 4, 6, 7, 8, 22, 49
Farby : zelená, svetlomodrá, ružová
Silná stránka : vytrvalosť, trpezlivosť
Kov : meď
Drahokamy : smaragd, achát, jaspis, ónyx
Povaha : melancholicko-flegmatická
Typ : prirodzený, spätý s prírodou, inštinktívny, materialisticky založený, trpiteľ, tvrdohlavec.
Časti tela, ktoré ovláda : krk, hrdlo, hrtan, zátylok, mandle, hlasivky, hltan, štítna žľaza
Choroby : choroby krku, angína, poruchy trávenia a rozmnožovacích funkcií, choroby mandlí, sklon k mŕtvici, choroby hlasu, chrapot.
Na ľudí narodených v znamení Býka má dominujúci vplyv Venuša. Je to čas, keď jar zvíťazila na celej čiare, čo je okolnosť, ktorá sa odráža aj na charaktere človeka. Badáme to na pokojnej, prevažne vyrovnanej nálade, ale aj na veľkej náruživosti. Silná túžba po láske spolu s troškou žiarlivosti sú charakteristickými znakmi jeho povahy. Ako svojvoľná, tvrdohlavá osoba ľahko urazíte a len ťažko sa zmierujete. Ste aj troška hašterivý a rád kritizujete.

Nie ste prístupný radám iných. Neznášate, keď vám niekto protirečí, ľahko vybuchnete. Pritom je veľmi ťažké presvedčiť vás o niečom, ste schopný nad všetko sa povzniesť. Tieto vlastnosti vyplývajú z nedôvery, hlboko zakorenenej vo vašej duši., a z opatrnosti voči iným ľuďom. Nie ste bezohľadný, ale vytrvalo a dôsledne kráčate za svojim cieľom. Vec, do ktorej sa pustíte, dovediete pokojne, rozvážne a neústupne do konca. Vaša cieľavedomosť je natoľko vyhranená, že nemôže vyústiť do nepokoja a nervozity. Určitú zápornú stránku však nachádzame vo vašom prehnanom sklone k pedantnosti, dogmatizmu a čudáctvu.

Máte skvelé kombinačné schopnosti a ostrú logiku. S týmito vlastnosťami by ste sa dostali oveľa ďalej, nebyť toho, že si ťažko dáte poradiť; musíte sa poučiť z vlastnej skúsenosti. Pretože je vaše úsilie vo veľkej miere zamerané na pozemské veci a vaše záujmy sú prevažne materiálnej povahy, považujete za nevyhnutný predpoklad rodinného šťastia dostatok pozemských statkov. V ekonomických záležitostiach sa vyznáte veľmi dobre, pričom vám dobre pomáha váš organizačný talent, takže dosiahnete určitý stupeň blahobytu, ba možno sa vám podarí získať aj bohatstvo a vážnosť. Pritom vás nemožno označiť za egoistu, pretože vaša šetrnosť má racionálny základ. Ste vážny a uzavretý; máte rád pohodlie a komfort.
Ste ochotný pomáhať iným ľuďom a podeliť sa s nimi o ich starosti. V priateľstve ste stály, čo sa nedá v rovnakej miere povedať o ľúbostných záležitostiach, pretože vás silný pohlavný pud zvádza k vášnivým ľúbostným dobrodružstvám.
Okolnosť, že kladiete veľký dôraz na dobré jedlo a nápoje, ukazuje na choroby, ktorými trpíte alebo na ktoré ste náchylný. Ohrozené sú hrdlo, hrtan, pohlavné orgány a obličky. Zachrípnutie, opuchy, choroby z prechladnutia, zápal priedušiek, nie sú pre vás pravdepodobne zriedkavé.
Ľudia narodení v znamení Býka obľubujú sýte, mastné jedlá, čo so sebou nesie určité nebezpečenstvo pre zdravie. V staršom veku sa prejavuje sklon k pohodlnosti, čo má za následok priberanie. Mali by ste viac športovať, na to však treba silnú vôľu, ktorú jedinec narodený v tomto znamení nemá.
Títo ľudia sú väčšinou sebavedomí a vedia, čo chcú. Sú vytrvalí, húževnatí, usilovní a pokojne rozvážni. Tieto vlastnosti sú orientované predovšetkým na dosiahnutie vlastného blahobytu a bezstarostného života.

Pocit sebavedomia neraz vyústi do pedantnosti, neústupčivosti a zaťatosti. Tento človek sa ťažko zmieruje a dlho nevie odpustiť príkorie, ktorému sa mu dostalo. V citových záležitostiach je dosť rezervovaný. Nerád dáva nazrieť do svojho vnútra a má sklon k mlčanlivosti. Chúlostivým záležitostiam sa radšej vyhýba. Potrebuje mať pevnú pôdu pod nohami, odmieta neisté experimenty a stavia na solídnych základoch. Má väčšinou dobrú pamäť, ľahko sa učí, má bohatú predstavivosť a intuíciu. Napriek tomu, že inklinuje k pokoju a pohodliu, má zmysel pre praktické činnosti a je veľmi zručný. Zväčša je citlivý, jemnocitný a má vzťah k prírode, vedám a umeniu.

V povolaní inklinuje k profesiám, ktoré sú spojené s určitou zodpovednosťou, napríklad vo finančníctve, v správe zariadení, skladoch, osobných oddeleniach, knižniciach, bankách, peňažných ústavoch, umeleckých remeslách. Niektorí jedinci majú matematické nadanie, vyhranené logické myslenie. Môžu byť však aj dobrými poľnohospodármi, ovocinármi či pestovateľmi kvetov, ženy sú dobrými učiteľkami a sociálnymi pracovníčkami.
Narodení v tomto znamení majú výrazne svetské záľuby. Čo sa im páči, okolo toho neprejdú chladno a ľahostajne. K ľuďom, ktorí sú im blízky, sú priateľskí a oddaní, len čo však ich city z nejakého dôvodu ochladnú, rezolútne s nimi prerušia všetky styky.

Drieme v nich energia žiadostivosti a túžby, často potláčaná, no keď sa niečím vyprovokovaná uvoľní, exploduje celá táto nahromadená sila ako vulkán. Neplytvajú silami a len veľmi silné impulzy ich vedia vyviesť z rovnováhy. Keď sa naozaj rozčúlia, sú zúriví ako býk - spravidla na veľký údiv tých čo ich vyprovokovali.

Ženy narodené v znamení Býka očarujú svojou prirodzenosťou, elegantným a módnym vzhľadom. V povolaní a manželstve sú silné a vytrvalé. Vďaka silnému vplyvu Venuše sú šarmantné a milé, veselé, priateľské a sexuálne príťažlivé. Vážia si príjemné stránky života. To sa prejavuje už na zariadení vlastnej domácnosti. Všade vyžaruje neomylný vkus a harmónia. Žena narodená v znamení Býka sa oblieka prakticky, ale módne a vkusne. Peniaze hrajú v jej živote dôležitú úlohu. Vie s nimi zaobchádzať a nie je márnotratná.
Je vyslovene zmyselný typ, pritom však vo svojej podstate je prirodzená, oddaná, nefalšovane ženská, nežná a večne zaľúbená. Aj keď si je vedomá toho, že sa muž od nej už dávno odpútal, ešte stále na ňom lipne. Je bystrá a múdra; má zdravý úsudok, spolieha sa svoj inštinkt, je praktická a vytrvalá. Vie si zachovať chladnokrvnosť a rozvahu.
Čo sa týka jedla, vždy si dokáže vybrať správne, či už ide o luxusnú reštauráciu, alebo o skromné jedlo v niektorom bistre.

Je aj dobrou matkou; má rada deti, venuje sa im a v neskoršom veku je im dobrou priateľkou. Nepozná zbabelosť. Vie sa obetovať pre rodinu, a ak je to potrebné, zarábať pre ňu peniaze. Nikdy neukáže svoju slabosť. Keďže je pod vplyv Venuše, je väčšinou pôvabná, má peknú postavu a harmonický vzhľad. Je aj skvelou hostiteľkou, vie všetko dobre zorganizovať a pripraviť. Je dobrou kuchárkou. Muži narodení v tomto znamení majú príjemnú povahu. Milujú prírodu, peniaze a majetok vôbec. Žijú a nechajú žiť, želajú si však, aby aj ich iní nechali na pokoji. Nikto nesmie rušiť ich pokoj, najmä nie v ich vlastnom domove.

Najvhodnejšími partnermi
sú pre nich ľudia narodení v znamení Panny /24.8.-23.9./, alebo Kozorožca /22.12.-20.1./.
Vhodní sú pre nich aj znamenia Raka /22.6.-22.7./ a Rýb /20.2.-20.3./.
Menej vhodní sú partneri narodení v znamení Leva /23.7.-23.8./, Škorpióna /24.10.-22.11./ a Vodnára /21.1.-19.2./.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Býk znamenie horoskop #Býk znamenie horoskopov #vyhranenost postav #matematicka predstavivost #Znamenie byka #Byk #psychologicky opis osoby #20.5


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu