Tiger čínsky horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 409 slov
Počet zobrazení: 7 665
Tlačení: 458
Uložení: 536
Tiger
V Oriente Tiger symbolizuje moc, vášeň a odvahu. Buričská, mnohostranná a nevypočítateľná osobnosť, vyžadujúca od každého obdiv a rešpekt. Tento nebojácny a zápalistý bojovník predstavuje vraj znamenie, ktoré odháňa od domu tri najväčšie zlá - oheň, zlodejov a duchov. Je hotové šťastie žiť v blízkosti Tigra, pravda, za predpokladu, že ste prístupní všetkej tej aktivite, čo sa viaže k jeho dynamickej osobnosti. Tigrova vznetlivosť a živosť sú chytľavé. Jeho elán a láska k životu povzbudzujú. Vie v ľuďoch vyvolať všetky pocity okrem ľahostajnosti. Slovom, úchvatný Tiger zbožňuje byť stredobodom pozornosti.

Povahou nepokojný a bezstarostný Tiger sa zvyčajne nemôže dočkať, aby prejavil nejakú aktivitu. No pretože je podozrievavý, neraz zaváha alebo robí unáhlené závery. Ťažko mu padne dôverovať ľuďom či potlačiť vlastné pocity. Keď sa rozčúli, musí si povedať svoje. Ale aký je vznetlivý, taký je aj úprimný, láskavý a veľkorysý. A navyše má ohromný zmysel pre humor. Každý Tiger skrýva v sebe čosi z filantropa. Má rád deti, zvieratá, jazz alebo čokoľvek, čo vie v danej chvíli zaujať jeho fantáziu a pozornosť. Ak sa za niečo angažuje, je to stopercentná angažovanosť. Všetko, i vlastný dych, odsunie do úzadia za objekt svojho obdivu. Nikdy nie je polovičatý vo svojich snaženiach, môžete sa spoľahnúť, že sa vloží do vecí na sto, ba i tisíc percent, ak má pocit, že mu to stojí za to.

Zmyselnejšie typy v mladosti zväčša prejavujú sklony k bohémskemu spôsobu života. Niektorí z toho nikdy nevyrastú. Dobrodružné modelky hľadajúce v Paríži ľúbostné zážitky, potulní maliari rozkladajúci svoje diela na rohoch ulíc, amatérske skupiny vyhrávajúce na uliciach, speváci popmusic vystupujúci iba jeden večer alebo ctižiadostiví herci žijúci z ruky do úst, to všetko sú skôr deti Tigra než deti kvetov. Je to hádam i preto, že večný optimista Tiger nie je materialisticky založený a nepociťuje potrebu bezpečia. Musí mať vo svojom živote aspoň jedno obdobie, keď koná výlučne pod vplyvom pudov - zahrá všetky fantastické úlohy, aké si len pre seba vymyslel. Musí mať aspoň raz šancu vyplaziť jazyk na všetko, čím pohŕda. Musí mať svoju chvíľu, keď sa môže vyrútiť proti spoločnosti a vysmiať sa skostnateným tradíciám. Musí vyjadriť sám seba, nájsť svoju identitu a sformovať si osobnosť, a keď mu na to poskytne príležitosť vzbura alebo otvorený protest proti zaužívaným zvyklostiam, chopí sa príležitosti. Možno ho milovať menej, pretože má tieto nedostatky, ak to tak možno nazvať? Nie, v deviatich prípadoch z desiatich sa pristihneme, že mu držíme palce. Možno pokrútime hlavou nad toľkou opovážlivosťou a jeho bláznivo odvážne kúsky nám vyrážajú dych, no v duchu vyriekneme zaňho krátku modlitbičku, a keď vidíme, že zvíťazil, zaplaví nás hrejivý pocit malého osobného víťazstva. Keď je Tiger skľúčený, potrebuje more úprimnej, nefalšovanej sympatie. Neodôvodňujte mu, kto má pravdu a kto nie. Logika naňho veľmi nepôsobí. Tou miniete cieľ. Nech sa vám neťaží utišovať ho. Urobil by pre vás dvakrát toľko, keby ste vy boli v podobnej situácii. Veľmi dobre mu padnú vaše múdre slová, bude vám visieť na ústach a počúvať vaše láskavé dobré rady. To však neznamená, že sa bude nimi aj riadiť. Je v tom istý rozdiel. Na priateľa sa nikdy nepatrí robiť nátlak. Radšej ho len držte za ruku a počkajte, kým sa z hĺbky duše vyrozpráva, prehodí vám na plecia všetky svoje krivdy a pozbiera kúsočky svojho otraseného sebavedomia. Potom vás pobozká, vystíska a dovolí vám odísť s pocitom, že ste práve zachránili človeka. A keď sa vás zbaví, pravdepodobne sa tiež poberie a urobí presne to, čo sa už celkom na začiatku sám rozhodol urobiť. Bez ohľadu na to, aký zničený a skľúčený je Tiger, bez ohľadu na to, do akých hĺbok zúfalstva a depresie sa prepadne, ani na okamih neverte, že by čo len pomyslel na smrť! Kdesi v jeho nezdolateľnom duchu vždy ostane drobulinká iskrička, z ktorej sa rozhorí oheň, vytvorí nová štartovacia čiara, aby opäť začal žiť a milovať celkom odznova. I keď Tiger vo chvíľach stresu býva až priveľmi rozrušený, aby sa dalo naňho spoľahnúť, vždy mu ostane ešte dosť energie, aby využil svoje schopnosti rozhýbať davy. Ak sa prejavia jeho najlepšie stránky, je láskavý, citlivý a súcitný. Ak sa prejavia najhoršie, je neústupčivý, nerozumný a sebecký.

Žena Tigrica je najšarmantnejšia a najžiarivejšia domáca pani. Sebaisto vie zladiť domácnosť so spoločenským životom. Je chápavá, živá a dokonale odzbrojujúca, je ako malé mačiatko, ale to iba preto, že takýmto správaním si získava ľudí. Len ju nedráždite, vždy má naostrené pazúriky pre prípad, že by ich mohla potrebovať.

Módna, výrečná a emancipovaná Tigrica sa rada parádi a neraz strávi celé hodiny skúšaním nového účesu, make-upu a šiat. Ona je ten typ, čo večne narieka, že si nemá čo obliecť. Popravde sa cíti rovnako dobre v džínsoch ako v novom modeli. Na každom plese sa jej podarí všetkých ohromiť. A výborne zaobchádza aj s deťmi. Rozpráva im pekné rozprávky, hrá a robí zo seba šaša, blýska žiarivým úsmevom a nadovšetko ich navždy pripúta k sebe tým, že mení zákony v ich prospech. Dovolí, aby jedli sladkosti pred obedom, dostanú aj dve porcie zmrzliny, a keď beží v telke ich obľúbený program, môžu večer ostať dlho hore. Zaujímavé, jej deti , nikdy nie sú rozmaznanejšie ako iné deti. Vždy sa dobre naučia úlohy. Je to azda preto, že keď im prejaví svoju lásku, neváha pritiahnuť uzdu prísnosti. Stará sa, aby sa slušne správali, a keď sú dobré, veľkoryso ich odmení. Usporiada im žúry, vezme ich do zoo a do národných parkov, člnkovať sa a na rybačku. No kto by tomu odolal?

Tiger, podobne ako Drak a Kohút, má mimoriadne vyvinuté sebavedomie. Peniaze, moc a sláva nič preňho neznačia, ak ranili jeho sebavedomie. Ak ho nemá, môže sa stať najpodlejším a najmalichernejším tyranom, akého si len viete predstaviť. Zachádza do krajností, aby sa mohol pomstiť, aj keby mal na to sám doplatiť. Malé podrazy ho rozzúria, ale cez veľké veci sa prenesie bez slova. Hlavne nezabúdajte, že neznáša, keď si ho nevšímajú!

Je paradoxné, že dva hlavné nedostatky v jeho živote sú jednak prenáhlenosť, jednak nerozhodnosť. Ak sa Tiger naučí držať zlatej strednej cesty, býva zosobnením senzačného úspechu. V kútiku srdca je to romantik. Hravý, ale vášnivý a sentimentálny zároveň. Zaľúbiť sa do Tigra alebo sa zaňho vydať, či oženiť sa s Tigricou, je hotový zážitok. Keď žiarlia, sú náchylní zveličene prejavovať vlastnícke náróky a škriepnosť. V Tigrovom živote je pravdepodobne najlepšie prvé obdobie. V týchto rokoch formovania ho ešte možno naučiť, ako ovládať tie výbušné emócie, ktoré ho môžu zničiť. V dospievaní a mladosti Tiger začne naháňať úspech a splnenie svojich snov. Starobu môže mať pokojnú, ak sa naučí zriecť sa miesta pri kormidle a bude iba odpočívať. Býva to však ťažké, lebo sa zhrýza trpkosladkou ľútosťou nad tým, čo urobil, i nad tým, čo neurobil.

Život Tigra býva vcelku nestály, naplnený až po okraj smiechom, slzami, bolesťou, radosťou, zúfalstvom a všetkými emóciami, aké vôbec existujú. Pokiaľ ide o váš vzťah k nemu, rozhodne ho nesmiete ľutovať. Vlastne to ani nepotrebuje. Môže milovať život len zatiaľ, kým mu je dovolené užívať ho plnými dúškami a v tej podobe, akú si sám vyberie. Je to maximálny optimista, ktorý vždy bude vyhľadávať nové problémy.

Tiger môže mať dobrý život po boku Prasaťa. Čestné a dobromyseľné Prasa alebo Sviňa, ako ho niekedy nazývajú, kompenzuje Tigrovu nerozvážnosť, dodáva mu ustálenosť a istotu. Tigrovi sa vynikajúco vodí aj s realistickým a praktickým Psom. Lojálny Pes vždy stojí Tigrovi po boku a navyše ho vie nielen krotiť, ale sa s ním aj rozprávať. Mnohostranný Kôň, ktorý však stojí pevne na zemi, je tiež skvelým partnerom pre Tigra. Majú spoločnú radosť zo života a lásku k aktivite. Rýchly a pohotový Kôň však vycíti nebezpečenstvo skôr než svojhlavý Tiger. Okrem toho sú Tigrovi nesmierne na úžitok citlivé reflexy a triezvosť Koňa. Ani osobám narodeným v roku Potkana, Kozy, Kohúta alebo iného Tigra nerobí ťažkosti dobre s ním vychádzať. Tiger by si však mal dávať pozor, aby neprovokoval dakoho narodeného v roku Byvola. Tento vážny a nekompromisný typ nemáva pochopenie pre Tigrove finty. Keby došlo ku konfrontácii, Byvol ho môže ľahko dobodať na smrť. Takisto sa neodporúča spojenie Hada s Tigrom. Títo dvaja majú spoločné iba jedno - podozrievavú povahu. Had však prejavuje nevôľu pokojne, chladne a nebezpečne, kým Tiger kričí a obviňuje. Nenájdu spolu harmóniu. Napokon je tu ešte Opica, Tigrov najzaťatejší nepriateľ. Tá prešibaná, bystrá potvorka, ktorej to dobre a rýchlo myslí, nikdy neprestane dobiedzať do Tigra a ten napokon stratí nervy a prejaví svoju neslávnu zúrivosť, čím sa iba zosmiešni. Neprekonateľná ľstivosť Opice je naňho priveľa, styk s Opicou mu môže priniesť iba trápenie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu