Nepoznaná cesta budúcnosti (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tanya
Typ práce: Referát
Dátum: 26.01.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 264 slov
Počet zobrazení: 12 081
Tlačení: 624
Uložení: 591

Nepoznaná cesta budúcnosti (Úvaha)

,, Čím chceš byť? Čo budeš robiť po vyštudovaní? Kde sa chystáš na výšku? Čo ťa baví?" to sú asi každodenné otázky, ktoré študenti počujú z rôznych strán už od malička. 

V detstve väčšina dievčat túži byť učiteľkou. V jej úlohe vidia najprv hru s malými deťmi a až neskôr pochopia, že niekedy to je tvrdá drina, ktorá siaha aj nad okraj ,,pohára " trpezlivosti. A chlapci ? Rozmýšľajú nad tým, či je lepšie byť pravým alebo ľavým nadskakovačom? Alebo mnohí tužia byť horlivými hasičmi, za ktorých prácou vidia veľké dobrodružstvo?

Ale samozrejme, nájdu sa aj deti, ktoré v tejto oblasti vynikajú. A myslím si, že aj ja som tou výnimkou. Veď kto kedy videl, aby malé dieťa uvažovalo a predstavovalo si to ako sa raz stane prezidentkou. Bude vládnuť, mať moc nadvšetkým a nikto jej nebude skákať po hlave. Jednoducho napísané najmocnejšia osoba. Postupom času sa s mojim vývinom menili aj moje predstavy o budúcnosti. Raz by som sa najradšej hrala s vlasmi, či učila druhé deti a inokedy rozdávala pokuty.

Posledná a dúfam, že aj posledná predstava je preraziť vo svete práva alebo politológie. Takže som sa ďaleko ani od prvého sna nepohla. Myslím si, že takto si budem pripadať viac užitočnejšia, pretože moja detská predstava o poste prezidentky bola trošku milná.

Samozrejme človek nikdy nevie kám ho nohy zavedú a vietor odfúkne. Možno skončím úplne dakde inde, ale tak ako je v jednej reklame : ,, Čím chceš byť keď budeš veľká ?" ,, Ovocím do jogobely. " Tak by som aj ja chcela byť prínosným plodom v tomto uponáhľanom svete. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu