Moja vysnívaná krajina Ovocníčkovo

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: hankaaa
Typ práce: Referát
Dátum: 28.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 207 slov
Počet zobrazení: 3 230
Tlačení: 269
Uložení: 253
Moja vysnívaná krajina Ovocníčkovo

Už odmalička mám veľmi rada ovocie. Snívam o krajine, v ktorej bývajú ľudia, ktorí majú radi ovocie. Ovocníčkovo by bola krajina, v ktorej by mali všetci, čo tam bývajú, dom zo svojho obľúbeného ovocia. V tejto krajine by bolo všetko farebné. Všetci obyvatelia Ovocníčkova by sa mali radi a nerobili by si zle. Každý by jedol na raňajky, obed aj večeru ovocie alebo niečo z ovocia. Jedálny lístok by ešte obsahoval zeleninu a pečivo. Ľudí by sme tam spoznali podľa výrazu tváre. Hneď by sme zistili, aké je ich najobľúbenejšie ovocie.

Kyslé tváre by boli tí, ktorí majú radi citróny, grapefruity, pomaranče alebo čierne ríbezle. Sladké usmiate tváre tí, ktorí majú radi jahody, banány, broskyne, hrozno, hrušky alebo nektarinky. Rieky a jazerá by sa volali podľa svojej chuti - Citrónové jazero, Pomarančové jazero a Jablková rieka alebo podľa farby – Červené jazero (Jablkové ), Oranžová rieka (mandarínková), Zelený potok (Kiviový). Ľudí by tam nebývalo ani málo ani veľa, bývalo by ich tam tak akurát. Niektorí ľudia by mali aj domáce zvieratko – psa HAF,HAF ,mačku MŇAU MŇAU alebo prasiatko KVIK KVIK.

Ľudia z tejto krajiny navštevujú rôzne iné krajiny, ale vždy sa radi vracajú do svojej krásnej krajiny, lebo ju majú veľmi radi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu