Tri prasiatka a MS (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: hankaaa
Typ práce: Referát
Dátum: 28.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 279 slov
Počet zobrazení: 3 154
Tlačení: 270
Uložení: 273
Tri prasiatka a MS (Rozprávanie)

Jedného dňa sa tri prasiatka rozhodli, že pôjdu na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Prasiatka boli veľmi šikovné a veľmi nadané. Mali rôzne úlohy, jeden bol brankár, druhý nahrávač a tretí obranca. Cesta trvala dlho, a keď už prišli do Nemecka, na letisku zbadali niekoho, koho nemajú radi. Bol to vlk, ktorý ich našťastie nezbadal. Vlka sa hrozne báli. Na ďalší deň prasiatka hrali za Slovensko proti Slovinsku. Vlk hral tiež za Slovensko ako prasiatka. Prasiatka hrali úplne výborne, až kým neposlal tréner na ľad vlka. Vlk videl len prasiatka a naháňal miesto puku prasiatka. Stále narážal do mantinelu, lebo prasiatka boli rýchlejšie než on.

Tak tréner poslal vlka do šatne, nech si nabrúsi korčule. Ďalší deň mali prasiatka voľno a išli sa pozrieť na iný zápas. Vlk hral za iné družstvo, a keď uvidel prasiatka, tak sa rozbehol, ale nie za pukom, ale za prasiatkami do hľadiska. Keď prišli do hotela v desiaty deň čo tam boli, zbadali vlka na recepcii a on odovzdával recepčnej kľúče. Prasiatka zistili, že vlk odchádza domov, lebo ho zo všetkých družstiev vyhodili. Ďalšie dni čo prasiatka hrali za Slovensko, tak hrali najlepšie zo všetkých minút čo boli na ľade a stále sa zlepšovali a tréner ich chválil čoraz viac a čoraz lepšie.

Na konci majstrovstiev sveta sa vyhodnocovali prvé tri miesta a Slovensko skončilo na prvom mieste. Tréner sa rozhodoval, ktorého hráča vyberie za najlepšieho hráča. Rozhodol sa, že to budú tri prasiatka.Prasiatka sa vrátili domov s medailami a s pohármi, boli celé šťastné a radovali sa. Boli šťastné aj preto, lebo vlk odišiel skôr z majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji a oni mohli podať lepší výkon.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.035 s.
Zavrieť reklamu