Naša trieda (Skupinová charakteristika)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 06.04.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 309 slov
Počet zobrazení: 40 435
Tlačení: 605
Uložení: 623

Naša trieda (Skupinová charakteristika)

E ako elita. E ako experti. E ako error. E ako extravagancia. Aj takéto boli niektoré z prívlastkov našej triedy, ktorých počiatky treba hľadať u našej prvej energickej triednej profesorky. To ešte nikto netušil, že z nevinného vtipkovania sa zrodí osud celej našej triedy, lebo písmeno E nás už odvtedy akosi neopustilo.

Pre historicky prvé E v našej evidencii priniesli hneď v prvej etape veľkú obeť najmä chlapci, a to efektnými kravatami a motýlikmi, ktoré im pani profesorka Halászová uväzovala na krk pri každej, čo i len trochu slávnostnej príležitosti. Darmo, estetika bola vždy na prvom mieste a pre explozívny esprit vyžarujúci z našej triedy by ťažko na škole niekto našiel ekvivalent.

Na druhom prvom mieste je však určite zábava, lebo zabávať sme sa vedeli za každých okolností excelentne. To sa po prvýkrát prejavilo už v prvom ročníku na naozaj exemplárnom lyžiarskom kurze. Odvtedy sme ostali verní tradícii, a tak na každej spoločenskej akcii nebola núdza o euforické situácie, keď elektrina v ovzduší bola takmer hmatateľná. Aj náš exkluzívny výmenný pobyt v Nemecku, na ktorom sme sa v druhom ročníku takmer v plnom počte zúčastnili, mal na nás veľmi priaznivý efekt. Táto epizóda v nás dodnes evokuje príjemné emócie.

Ďalšie E – extrém. Počet chlapcov v našej triede je spomedzi všetkých tried najnižší, ale zato majú na jej povesť evidentne enormný vplyv. Extrémna bola aj frekvencia, s akou sa počas štyroch rokov striedali tváre za katedrou 4.E. Ktovie prečo, už niekoľko minút strávených na vŕzgajúcom pódiu privádzalo niektorých profesorov do extázy a náš entuziazmus z nich často vysával ich životnú energiu.

Od začiatku bola naša expanzívna existencia ohrozená, ale my sme sa rozhodli eliminovať všetky externé účinky. Niektorí dúfali, že náš počiatočný elán sa vytratí. Ale my máme s našou terajšou triednou, pani profesorkou Szedlákovou svoje eso v rukáve.

ELIXÍR, KTORÝ TERAZ DOPIJEME NA EX! 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu