Dedkovi: príhovor (prejav) k jubileu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 12.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 286 slov
Počet zobrazení: 86 920
Tlačení: 1 924
Uložení: 1 747

Príhovor (prejav) k jubileu, dedkovi

Drahý náš dedko, milá rodinka.

Život je poskladaný z mnohých malých dní, ktoré prinášajú svoje radosti aj bežné starosti. Z času na čas však príde v živote každého človeka deň, ktorý je niečím výnimočný, je dôležitý. Takýchto dní je v ľudskom živote niekoľko a uchovajú sa v pamäti až do konca.

A jeden z takýchto dní je aj dnes. Je to deň, kedy sme sa tu stretli celá rodina, aby sme oslávili Tvoje nádherné 80. narodeniny.

Ako všetci z nás vedia, Tvoje dni doterajšieho života neboli vždy tie radostné. Mnoho prekážok si musel prekonať a veru aj veľmi veľký žiaľ prežiť. No ty si vždy ako správny chlap nepriaznivému vetru nastavil svoju tvár. Si ako skala, ktorá stojí pevne, tak ľahko sa premôcť nedá. Ale čo je dôležité, v tej skale sa ukrýva jedno veľké srdce, kde je miesta pre nás všetkých.

Nielen my ale aj iní ľudia, čo Ťa mali možnosť poznať obdivovali na Tebe tvoju silu, pevný charakter, zmysel pre spravodlivosť a tiež v neposlednom rade tvoju pracovitosť. Celý život si tvrdo pracoval, bol si človekom činným a dnes sa môžeš obzrieť do zadu a byť na seba hrdý.

Tak si len vychutnaj ovocie, ktoré priniesli roky tvojej vytrvalosti a pracovitosti. Dom postavený tvojimi rukami. Majetok ktorý odzrkadľuje roky tvrdej práce. A samozrejme my, Tvoje deti. Spolu s babkou ste z nás vychovali poriadnych ľudí a vštepili ste nám dôležité hodnoty, za čo sme veľmi vďačný.

Chceme Ti dedko povedať, že si bol skvelý manžel, bol si starostlivý otec, ktorý šiel svojim deťom príkladom a dnes si úžasný dedko svojim vnúčatám. Si naším veľkým vzorom.

Prajeme Ti hodne zdravia, ešte veľa pokojných dní a zaslúženého oddychu. Všetko najlepšie drahý dedko.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.026 s.
Zavrieť reklamu