Príhovor (prejav) k striebornej svadbe

Príhovor (prejav) k striebornej svadbe

Milá rodina, drahí naši priatelia,

moje prvé slová sú slová vďaky: ďakujem za Vaše gratulácie, dary a priania, ktoré nás

s manželkou tešia, lebo vieme, že vychádzajú z čistej úprimnosti. Veľmi si toho vážime.

Chcem len povedať, že dnešný deň vyhlasujem za deň oslavy mojej manželky. Touto cestou jej chcem poďakovať za to, že je so mnou. Za tie pekné roky života, ktoré som prežil len vďaka nej. Poznám sám seba veľmi dobre, nemá to so mnou ľahké. No ona je človek s veľkou silou. Silu ženy my muži môžeme len závidieť.

Tak veru moja drahá je to už 25 rokov, čo sme kráčali spolu k oltáru. Nechce sa mi tomu uveriť, tak rýchlo to ubehlo. Však pekné chvíle sa vždy akosi ponáhľajú. A náš spoločný život bol takými chvíľami doslova preplnený. Občas prídu aj ťažkosti, život je už taký, ale keď človek vie, že pri ňom stojí niekto, o koho sa dá oprieť a kto dodá životnú energiu, problémy sa rozplynú ako obláčiky. A ja to šťastie v živote mám. A dúfam, že moja polovička to cíti aspoň sčasti tak ako ja.

25 rokov spoločného života, medzi vláskami sa čoraz viac začínajú objavovať tie strieborné, oslavujeme striebornú svadbu. Vychovali sme spolu deti, vybudovali si spoločnú domácnosť. Je veľa vecí za nami, ale verím tomu, ešte veľa krásneho nás spolu čaká. Do toho zlata nám chýba ešte ďalších 25 rokov. A ja sa na ne teším. Viem, že som v mnohom mojej žene dlžný, a tak som rád jej to najbližšie roky vynahradil. Chcem žiť a robiť najbližšieho človeka šťastným. V tom vidím zmysel života.

Prajem príjemnú zábavu. Na zdravie.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11525-prihovor-prejav-k-striebornej-svadbe/