Príhovor (prejav) na stužkovú

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Ostatné
Dátum: 21.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 392 slov
Počet zobrazení: 22 479
Tlačení: 707
Uložení: 716

Príhovor (prejav) na stužkovú

Vážení učitelia, rodičia, moji spolužiaci...

To prvý náš ples, prvá a zároveň posledná stužková... Dnes večer máme tú česť hrať sa na dospelých, okúsiť kúzlo ich sveta, na čo každý mladý človek čaká s veľkými očami.

Však už čo chvíľa nás čaká známa skúška dospelosti a my prejdeme dverami, kde navždy dáme zbohom detstvu. Možno nás čakajú aj skúšky ďalšie a ostré hrany tohto sveta okrešú naše sny. Možno naše detské veselé, trochu naivné oči spoznajú aj tmavšiu stránku sveta dospelých. No má sa stať, čo sa stane. Aj to patrí k životu. Veríme však, že radosť, ktorú nosíme v sebe, ostane v našich srdciach aj naďalej a bude nás sprevádzať krokmi nášho života.

Za to akí sme, že chceme v tomto svete niečo dokázať, niečo po sebe zanechať a veríme v seba, vo svoje schopnosti vďačíme tu ľuďom prítomným. Vďačíme naším rodičom, za krásne detstvo, aj správny príklad v rodine, za našu výchovu. Prichádza čas oplatiť sa Vám za to. Záleží nám na tom, aby pohľad na nás Vám prinášal radosť a hlavne hrdosť, že sme to my, Vaše deti.

A vy drahí naši učitelia, deň čo deň nám odovzdávate vedomosti. Vykonávate svoju prácu s láskou. Verte, že Vaša snaha sa v nás odzrkadlí a to, čo ste pre nás spravili, my vrátime zas nasledujúcim generáciám. Aj keď to možno nie vždy tak vyzerá, však nie náhodou sa vraví, že mladosť je pochabosť, no my si Vás vážime a sme Vám vďační.

Milí spolužiaci, už štvrtý rok spolu prežívame každý deň svoje radosti aj starosti, žijeme si dni krásne, dni študentské. Stretli sme sa nie tak dávno, no čas ktorý zatiaľ prešiel bol pre nás významný. Boli sme akoby ešte deťmi včera a budeme dospelými už snáď zajtra. A práve tento prechod prahom, nie vždy jednoduchý prežívame spolu. Určite si z tohto obdobia zachováme tie najkrajšie spomienky a keď sa potom po nejakom čase zas stretneme, bude s nami aj kúsok tohto čarovného času, ktorý si v sebe ponecháme.

Pripime si teda na nás, na dnešný večer, pre nás tak významný a vychutnajme si tieto chvíle naplno. Pripime na našich rodičov, ktorí zdieľajú slávnosť večera spolu s nami. V neposlednom rade pripime na učiteľov a sľúbme im, že naše slová nie sú prázdne gestá a my budeme schopní ukázať, čo je v nás.

Prajem Vám všetkým príjemnú zábavu...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu