Zóny pre každého študenta

Beletrizovaný životopis vzor

Beletrizovaný životopis vzor

Krasokorčuliarka. Takto ma pozná skoro každý. No skrýva sa za tým necelých 16 rokov môjho života. Slnko sa už usadilo na letnej oblohe, keď som prvý krát uzrela svetlo sveta. Ako prvorodené ajediné malé dieťa vširšej rodine som svojím narodením urobila príbuzným veľkú radosť.

Zprvých rokov života si nepamätám takmer nič, dalo by sa povedať že vôbec nič. Zrozprávania mojich rodičov, zfotiek avideozáznamov viem, že som savozila vmodrom kočíku sružovými kvietočkami a ako trojročná somsa prvýkrát kúpala vmori. Hneď na jeseň po mojom prvomzahraničnom výlete som nastúpila do škôlky. Zo začiatku sa mi tam veľmi nepáčilo, ale potom som si zvykla.

Tam som stretla aj moju prvú najlepšiu kamarátku Mirku. Moju detskú izbu zdobili bábiky Barbie. Ako päťročná som už vedela čítať avškôlke som sa začala nudiť. Pred nástupom do školysom mala zmiešané pocity anevedela som, čo má čaká. Našťastie som vtriede stretla moje kamarátky, sktorými som sa hrala na škôlkarskom koberci. To mi uľahčilo začiatky v škole.

Naučila som sa písať čiary, vlnovky, neskôr aj písmená akonečne som si dokázala spočítať peniaze vpeňaženke. Keď som bola druháčka, do našej rodiny pribudol brat Richard. Azase bolo oniečo veselšie. Tešila som sa na dni, keď začne chodiť arozprávať aja sa sním budem môcť hrať.

Keď však začal rozprávať, pýtala som sa, kedy už bude ticho. V treťom ročníku ma moja mama prihlásila na kurzy plávania akrasokorčuľovania. Plávanie ma aj napriek celkom slušným výsledkom po dvoch rokoch prestalo baviť. Ale aspoň sa vbazéne neutopím. Voda vtuhom skupenstve sa mi páčila viac akrasokorčuľovanie ma neprestalo baviť dodnes.

Po štyroch rokoch školy sjednou učiteľkou mi vpiatom ročníku pribudli noví vyučujúci. Aj predmetov bolo viac. Rodičia chceli, aby som šla na osemročné gymnázium, no nakoniec som ich presvedčila aostala som vmojej obľúbenej škole -Šrobárke. Zosúladiť krasokorčuľovanie so školskými povinnosťami nebolo vždy ľahké, ale úspechy na obidvoch bojových poliach dokazovali, že sa to dá zvládnuť.

Ráno ošiestej tréning, potom škola apo škole som znovu bežala na tréning. Ani som sa nenazdalaaprišla prvá vážna skúška, ktorá mala rozhodnúť o mojom ďalšom živote. Monitor. Naša 9. B to mala veľmi ťažké. Raňajšie doučovania, riaditeľské testy acelý rok rátania matematických úloh. Úsilie nebolo márne a výsledky monitoru nám umožnili dostať sa na vytúžené školy. Prijali ma na obidve gymnáziá, ktoré som si vybrala.

Nakoniec som sa rozhodla pre GJAR. Necelý rok vtejto škole ma presvedčil osprávnosti môjho rozhodnutia. Tento školský rok bol úspešný aj vmojej športovej kariére. Opakovane som stála na stupni víťazov amojím najväčším úspechom je bronzová medaila na majstrovstvách Slovenska v Bratislave.

Čo sa týka budúcnosti, je zatiaľ plná otáznikov. Raz sa vidím ako lekárka, inokedy ako ekonómka. Našťastie na rozhodovanie mám ešte minimálne dva roky. Takže uvidíme. Pevne verím, že sa znovu rozhodnem správne.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/12558-beletrizovany-zivotopis-vzor/