Snívanie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 11.04.2016
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 266 slov
Počet zobrazení: 6 401
Tlačení: 531
Uložení: 531

Snívanie (Úvaha)

Dostať niečo, po čom ste dlho túžili, je neopísateľný pocit šťastia. Radosť, ktorá vo vás prepukne, je tak veľká, že by ste chceli tú šťastnú správu vykričať celému svetu, ak by to bolo čo i len na chvíľu možné. Je vám jedno, čo sa deje navôkol, aj keď to vyzerá trochu sebecké, ale vás práve zaplavila vlna šťastia.

Tak predsa prišlo. Predsa si našlo cestu aj ku vám. Opäť sa raz potvrdilo, že snívať sa oplatí. Kto nesníva, ten akoby ani nežil. Mne sa splnil už tretí sen a znovu sa mi to zdá ako nereálne. Chcela som stretnúť tú moju vysnívanú hokejovú hviezdu a stalo sa. Túžila som mať niečo dočinenia s hokejom a mám. starám sa o štatistiky dorastencov Slovenska. Tajne som snívala o chalanovi z triedy a aj tento sen sa stal skutočnosťou.

Tak sa mi vynára otázka, čo nie som náhodou narodená pod tou šťastnou hviezdou, o ktorej tak veľa ľudí hovorí. A moja odpoveď??? Tá znie, myslím celkom jednoznačne: ÁNO, MYSLÍM, ŽE SOM.

Preto si myslím, že je jedno o čom snívame. Hlavne, nech sa zobúdzame s tým, že nejaký sen máme a nech zaspávame s pocitom, že sa nám predsa len sen môže splniť. Nádej. To je ti správne slovo. Ono vystihuje všetko. Oplatí sa veriť v to, že sny sa stanú reálnymi, že dosiahneme cieľ, ak vynaložíme čo i len trošku viac úsilia, že všetko sa môže zmeniť v jeden deň.

Preto nestrácajme nádej. Nech umiera ako posledná.
Až potom bude mať náš život zmysel. Ak budeme mať prečo žiť, lebo dôvodov je dosť, len ich treba nájsť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu