Leto – to najkrajšie ročné obdobie

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 11.04.2016
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 349 slov
Počet zobrazení: 26 484
Tlačení: 1 102
Uložení: 1 027

Leto – to najkrajšie ročné obdobie

Jemne pofukujúci vetrík, lesknúca sa rosa v tráve, slnko vystupujúce vysoko na oblohu, kŕdeľ lastovičiek poletujúcich sem a tam...typické znaky leta.

Kto nemiluje toto ročné obdobie, na iné si asi chuť nenájde. S letom sa spája teplo, voda a slnko. Nemôžem zabudnúť ani na letné lásky. Premýšľali ste už niekedy nad tým, prečo sa v lete tak ľahko hľadá partner či partnerka? Ja veru áno. Moje filozofovanie ozaj nemá konca kraja. :)

Keď sa mladí vyberú do mesta na nejakú akciu s partiou kamarátov, chalani i baby sa nahodia podľa najnovšej módy a z vlasov vykúzlia rôzne neidentifikovateľné tvary. Ženské si už make-upom radšej nezakrývajú tvár, lebo ju majú konečne nádherne opálenú, tak sa na omietku radšej vykašľú, veď škoda času i námahy a venujú sa oblečeniu, jemnému líčeniu a účesom.

Mnohé z báb zvolia farebné tričko na ramienka, krátke šortky, priliehavú sukničku alebo letné šatičky. Môžu ukázať svoje nohy. Aby im však lepšie vynikli, a povedzme si rovno, aby nimi zaujali chalanov, doplnia ich vysokými topánkami, ktoré hýria farbami...a ešte čosi, nesmú zabudnúť na kabelku, tá je tiež dôležitá, veď kam ukryjú svoje tajné zbrane, ako lesk na pery, voňavku, ktorou omámia opačné pohlavie či hrebeň, aby si kedykoľvek upravili vlasy? :D

Po posledných úpravách a po hodinách strávených pred zrkadlom sa konečne stretnú všetci niekde von.

Ááá, je to tu! :) Príjemný teplý večer, zapadajúce slnko, pohľady, úsmevy, dotyky :) Láska veľká..." Si nádherná" ,zašepká ON...."Ďakujem", odpovie ONA. ... Už chýba len veta:"Chceš so mnou chodiť?" , lebo na vetu "Chceš so mnou stráviť zvyšok života?" ešte nemajú vek :)

Čo je však horšie, letné lásky dlho nevydržia. Smolu majú tí, ktorí sa dostali do fázy s názvom ZAĽÚBENIE :) Jeden z páru odíde na druhý koniec republiky, ak nie za more a druhá polovička ostáva doma. Smútok, sklamanie, samota.... :)

Tak rýchlo, ako sa do lásky mladí počas leta hrnú, tak rýchlo sa z fázy ZAĽÚBENIA dostanú. Prídu nato, že to nebol ten pravý alebo tá pravá, kašlú na to a idú ďalej s nádejou...VEĎ BUDÚCE LETO TO VYJDE :) 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu