Drogy nie!

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gombicka94
Typ práce: Referát
Dátum: 20.04.2009
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 211 slov
Počet zobrazení: 8 027
Tlačení: 580
Uložení: 547

Drogy nie! 

„Hej kolega pastier! Čo sú tie kravy také bujné? Asi z tej trávy, čo práve zožrali.“ Takto a podobne spoznali drogu všetky kultúry takmer pred tisíc rokmi. Je to návyková omamná látka, ktorá slúži ako liek na zmiernenie bolesti, stresu, povzbudenie, alebo uvolnenie napätia.

V súčasnosti sa nájdu ľudia, ktorí ju užívajú z nudy. U mladých ľudí zo zvedavosti. Neraz im je ponúkaná od dílerov napríklad na diskotékach. Omámený človek, môže byť veľmi zábavný, ale v horšom prípade aj agresívny. Vtedy môže dôjsť k trestnému činu. Keby neboli tieto „svinstvá“ prístupné hocikomu, znížila by sa kriminalita aspoň o tretinu.

Narkoman musí mať omamnú látku za každú cenu. S heroínom a kokaínom som sa našťastie osobne nestretla. Alkohol, nikotín a kofeín patria tiež medzi narkotiká, ktoré sa vyskytli v mojej blízkosti, ale nelákajú ma.

Od závislosti sa dá odvyknúť. Preto ľudia vybudovali „Centrá pre liečbu drogovo závislých.“ Je to dlhý a nákladný pobyt. Vyžaduje si pevnú vôľu, aj odhodlanie liečeného. Verím, že sa spomenuté látky nerozšíria na územie nášho krásneho kraja, ktorý obdivujem a mám rada. Tu som sa narodila a milujem tunajšiu krásnu prírodu. Mojim veľkým snom je, aby sa narkotiká vytratili z celého sveta. Preto by som názov súťaže zmenila na „Celý svet vie – drogy nie“.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu