Smutný zážitok (Súkromný list)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: eksterry
Typ práce: Referát
Dátum: 27.04.2009
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 370 slov
Počet zobrazení: 34 432
Tlačení: 1 117
Uložení: 1 078

Smutný zážitok (Súkromný list)

Ahoj Janka!

Po dlhom čase Ti konečne píšem, keďže som doteraz mal naozaj málo času. Vieš, nová škola dá zabrať, nie je to už to, čo bývalo na zakládke. Noví ľudia, samé nové tváre a hromada zoznamovania. Myslím, že som Ti už hovoril o tom, ako som sa raz pri zoznamovaní totálne strápnil. Odvtedy mám normálne strach z predstavovania. Trochu zvláštne, nie?

No asi by som už mal prejsť k tomu, čo som Ti chcel vlastne pôvodne napísať. Za ten čas sa nič také nestalo, všetko ostalo po starom. Akurát v sobotu, presne dva týždne po tom, čo si bol u nás, zomrela naša suseda. Áno, tá milá teta Anka Orinská z dolného poschodia, ktorá nám vždycky dávala jej suprové orechové koláče.

V sobotu sme stávali skoro ráno, lebo sme sa chystali do babky. Horko-ťažko som sa dostal do kúpeľne, aby som sa ako tak, pod prúdom studenej vody, prebral. Keď som si začal umývať zuby, zrazu zazvonil zvonček. Bolo to trochu zvláštne, keďže v sobotu ráno o pol ôsmej väčšina ľudí, ktorí by nás mohli navštíviť, ešte spí. K dverám sa ako zvyčajne rozbehla sestra. Keď otvorila dvere, bolo počuť neuveriteľný plač a vzlykot. Bola to dcéra tety Anky, no to som si v tej chvíli neuvedomil. Hneď som priskočil k dverám a bol som úplne mimo z toho, čo hovorila. Teta Anka vraj zomrela počas noci v posteli potichu, bez toho, aby o tom niekto vedel.

Na druhý deň sa konal pohreb. Nemal som chuť tam ísť, pretože ešte len pri predstave, že uvidím tú vždy usmievavú milú tetu ako nehybne leží, sa mi tisli slzy do očí. Na stole sme dokonca mali koláče, ktoré nám zabalila deň predtým. Tak som si jeden z nich vzal. Boli ú-žasné ako vždy. Veď aj ty sám si ich jedol, tak vieš, o čom hovorím.

Po pohrebe sme boli všetci pozvaní na kar, ale fakt som nevidel dôvod tam ísť. Mám oslavovať to, že niekto zomrel? Zdá sa mi to trochu zvláštne.
Prepáč mi za tento list, je trochu smutný, ale myslím si, že je to v živote normálne. Minule ma zaujal názov maminej novej knihy: ,,Dnes si tu a zajtra...“

Tak sa maj,

Jano

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.035 s.
Zavrieť reklamu