Jeden za všetkých, všetci za nikoho (Fejtón)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: janka114
Typ práce: Referát
Dátum: 28.09.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 243 slov
Počet zobrazení: 15 511
Tlačení: 1 024
Uložení: 969

Jeden za všetkých, všetci za nikoho (Fejtón)

Prechádzam po ulici a vidím to, čo takmer každý deň. Znova sa kradne, znova na úkor niekoho iného, niekoho, kto za nič nemôže a vinník opäť zostane nepotrestaný. No tentoraz je to iné, páchateľ nekradne peňaženku či kabelku nejakej nevinnej paničke, ktorá náhodou prechádzala okolo, ale obrovské množstvo zbytočnej elektriny.

Práve sa mi naskytol obraz, ako si páchateľ už spomínaný predmet vkladá do vnútorného vrecka bundy bez toho, aby si to náhodní okoloidúci či okolo bežiaci všimli. Veď tí by si nevšimli, ani keby som ich tresol obuškom po gebuli, ale čo tam po tom. Všimol som si to ako jediný a musel som to využiť. Rozhodol som sa teda, že pristúpim bližšie k zlodejovi a pristihnem ho pri tom nekalom čine.

Nestihnem spraviť ani jeden krok a tento drzý zbojník bystrým pohybom ruky posúva elektrinu ďalej do davu svojim zlodejským kolegom. Elektrina sa stihla rozšíriť tak rýchlo, až mi prebehol mráz po chrbte. Alebo to bola práve elektrina? Koniec koncov, nestihol som si počas toho zmätku všimnúť ani tvár zločinca, ktorý sa medzitým taktiež stratil medzi obrovským húfom ľudí, ktorí po ulici pobehovali ako splašené holuby.

Takto rýchlo ako blesk sa stihne ukradnúť elektrina za pol miliardy slovenských korún a my sa na to len nečinne pozeráme ako zasiahnutí prúdom. No som si istý, že sa vinník napriek tomu nájde, a to aj za tú cenu, že bol nevinný a potrestaný bude každý okrem páchateľa.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu