Moja babka (Karikatúra)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: janka114
Typ práce: Referát
Dátum: 30.11.2009
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 265 slov
Počet zobrazení: 32 432
Tlačení: 1 633
Uložení: 1 490

Moja babka (Karikatúra)

Moja babka býva v tej istej obci ako ja, má 74 rokov, na svoj vek má až príliš dobrú pamäť a je neuveriteľne čiperná. Babka je nízkej, guľatej a ťarbavej postavy, lebo sa veľmi prejedá. Má šedé šibalské oči, ktoré prezrádzajú, že je prefíkaná. Najväčší problém má s vlasmi.

Keď príde za mojou mamou, tá len oči prevracia, lebo babka chce, aby jej z toho vrabčieho hniezda vytvorila účes. Doma stále prevracia nábytok hore-dolu, len aby mala čo robiť. Chodí stále po výletoch, lebo sa tam zadarmo naje. Mama vraví, že nie preto, ale ja už nie som malý a vidím, ako sa prepcháva zákuskami. Vždy plače, že nemá peniaze, ale do bruška si dá.

A klebetná je veru tiež, cez leto sa dačo navysedáva na lavičke, určite tam už má odtlačok svojho oválneho zadku. Raz ju nahovárali, aby si našla chlapa, veď dedo už zomrel. Tá ich metlou vyobšívala, či ona bude cudziemu chlapovi ponožky prať a po krčmách ho obháňať.

Ale vcelku je to veľmi dobrá a prajná žena. Len najskôr musí všetko ošomrať a až potom to spraví. Čo už, starí ľudia sú už raz takí, aj keď naša babka je najlepšia zo všetkých. Cez leto sa jej chce chodiť každý deň na blízku studničku s bandaskami. Keď ich nesie, dobreže sa nekotúľa, čo sú také ťažké, ale čo, keď chce na všetkom šetriť.

Starí ľudia sú už takí. Nechcem vidieť, ako budem vyzerať v jej rokoch ja – s bakuľkou v ruke a s umelými zubami v pohári. Ale chcem, aby babka bola ešte dlho medzi nami. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu