Zima – opis zimy

Zima – opis zimy 

Už neviem, v ktorú zimu to bolo. Teplo som sa obliekla a vyšla som von. Všetko navôkol bolo biele. Prekrásne zasnežené vrcholky hôr žiarili od lúčov slnka. Vyzerali, sťaby boli posypané práškovým cukrom. Vyšla som na kraj hory. Odtiaľ som obdivovala krásu zimnej krajinky – zasnežené strechy domov a na nich visiace cencúliky, zaviate lúky a stráne.

V hore panovalo úžasné ticho. Snehu bolo toľko, že som ledva kráčala. Na prevísajúcich svrčinkách sa trblietal ako striebro. Padajúce snehové vločky sa krásne jagali. Podobali sa na malé žiarivé kryštáliky. Veveričky poskakovali zo stromu na strom. „Je vám zima? Máte sa čím živiť?“ prihovárala som sa. Po hore poletovali aj sýkorky. Hľadali si obživu, no nikde nič.

Prišlo mi ich ľúto. Rozbehla som sa domov. S bratom Jožkom sme urobili tri kŕmidlá a nasypali sme do nich slnečnicové semienka a ľan. Zobrali sme sánky, kŕmidlá zaniesli do hory a pripevnili ich o stromy. Vtáčiky vyďobali takmer všetky semienka. Zalial nás pocit radosti a spokojnosti.

Po chvíli sme sa po vydupanom chodníčku vrátili domov.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/4050-zima-opis-zimy/