Amorov šíp

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 09.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 298 slov
Počet zobrazení: 7 246
Tlačení: 643
Uložení: 693
„Prásk! Zásah!“ Amorko si vystrelil a mňa zasiahol rovno do srdca. „Brzdi, mladý, ešte máš mlieko na brade,“ varuje ma moje druhé ja.

Je to láska. Viem to. Stalo sa mi to prvýkrát. Triedna učiteľka vošla do triedy a predstavila novú žiačku. Zaregistroval som len jej krstné meno. Volala sa Milagros. Hneď v prvý deň som vyryl počiatočné písmeno jej mena na lavicu. Zase budem musieť na konci roka kupovať šmirgeľpapier, pomyslel som si. „Nech, pre lásku spravím všetko!“ Zajtra prídem do školy na bicykli a odveziem jej tašku. Hodinu som vykúkal spoza starej búdy aj s vylešteným bicyklom v závese, no mojej lásky nikde. Konečne! Hrdo pohodila bujnou hrivou plavých vlasov a vykročila z vchodových dvier. Okolo seba mala hŕbu nových kamarátok, takže som sa nezmohol na slovo. Hlúpo som vyčkával za búdou, ruky sa mi potili, nohy triasli a srdce mi bilo kdesi v krku. Zajtra. Určite ju zajtra pozvem do kina. Celý večer som sa zaoberal sám sebou. Vyskúšal som celú skriňu nohavíc. Nageloval som si vlasy. No proste, chcel som zapôsobiť. Mama mi cestou zo školy kázala kúpiť chlieb a maslo. Ja som však jej slová nevnímal, veď mysľou som bol úplne inde.

Tentoraz som si zastal rovno do dvier a čakal som, kým dievčatám neskončí telesná. Čím dlhšie som vyčkával, tým viac narastalo moje vzrušenie. „Ide! Panebože, ona ide!“ Má úsmev na tvári. Dokonca mi aj kýva! Už-už som sa jej chcel rozbehnúť oproti, keď sa za mojím chrbtom ozve hlas: „Sadaj, ideme!“ Nasadla k nejakému staršiemu blonďákovi  na motorku a odfrčali. V obchode som miesto chleba kúpil cukríky a žuvačku.

Keď budem starší, kúpim si mercedes, počkám na svoju milú, otvorím galantne dvere na autíčku, usadím ju a odfrčíme s odokrytou strechou. Jej krásne plavé vlasy budú viať vo vetre.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#amorov šíp #opis bicykla sloh 3 ročník zš #umelecky opis zimenj krjainky pre 7 ročnik #Urcite pridem


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu