Interkulturálny dialóg v Európe a vo svete

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 09.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 272 slov
Počet zobrazení: 4 263
Tlačení: 428
Uložení: 470
Celý svet sa globalizuje (zbližuje). Slovensko vstupuje do Európskej únie spolu s ďalšími krajinami, napríklad : Českom, Poľskom, Maďarskom a ďalšími siedmimi krajinami. Práve prijímame novú menu, euro.  Na skoro celom svete pijeme niektoré  rovnaké nápoje napr. COCACOLA. Môžeme cestovať do rôznych kútov sveta. Ale nemali by sme nadväzovať vzťahy iba materiálne a vládne. Mali by sme mať globálne osobné vzťahy .

Napríklad moja rodina, chodíme každé prázdniny od mojich piatich rokov (2002) do Belgicka k belgickej rodine na týždeň. Teda presnejšie, oni idú na týždeň cez jedny prázdniny k nám a cez druhé mi k nim. Keď práve nie sme v kontakte, posielame si pohľadnice alebo posielame email. Je to štvorčlenná rodina.. Dievča Džema má 12 rokov ( narodená 1996), chlapec Kwintontn (1998) , ich rodičia Kurt a  Calorine majú toľko isto ako moji rodičia a 6.6 2006 sa im narodil chlapec Connor, teraz má dva roky.

Bývajú v meste De Panne. V Hlohovci, kde bývam, blízko kruhového objazdu na námestí sv.Michala je tabuľa, na ktorej je napísané, že DE Pane je vyše tisíc kilometrov vzdialené od Hlohovca, presné čísla si už nepamätám. Pýtate sa ako s nimi komunikujem? To nie je žiadny problém. Moji rodičia vedia angličtinu a ja, Džema a Kwintn sa učíme v škole tiež angličtinu. Takže aj ja sa s nimi trochu dohovorím.

Najviac sa mi páči na Belgicku, ako som to sám nazval, belgické trhy.

Tam ľudia predávajú tie veci, ktoré už doma nechcú alebo nepotrebujú.
V Belgicku sú veľmi obľúbené. Niečo také by mali zaviesť aj u nás. Proste Belgicko mám veľmi rád a dúfam, že s ním budeme naďalej nadväzovať dobré a priateľské vzťahy.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#vianočna pohladnica opis #napoj cocacala #Coca cola #Dialog #opis vianocnej pohladnice


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu