Rovnaké príležitosti pre všetkých

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 10.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 210 slov
Počet zobrazení: 3 982
Tlačení: 510
Uložení: 442

Rovnaké príležitosti pre všetkých

Vzdelanie je veľkým bohatstvom každého z nás. Niečo nové sa naučiť, obohatiť svoje vedomosti, to by chcel, verím, každý z nás. Snažíme sa o to my žiaci, ale snažia sa o to aj učitelia i rodičia. Vzdelanie a výchova formuje nás – žiakov. Ukazuje nám, ako byť lepší, ako máme rešpektovať jeden druhého. Učí nás žiť v kolektíve, pomáhať si navzájom. Ukazuje nám, ako sa máme správať jeden k druhému , ale aj správny smer, ako máme využívať aj svoj voľný čas. Môžeme sa rozhodnúť pre krúžok španielčiny, angličtiny, spevu či novinársky.

Je oveľa lepšie takto formovať svoju osobnosť, ako naopak ničiť samého seba drogami, alkoholom alebo iným nevhodným správaním. Pre každého jedného z nás je tu niečo zaujímavé. Je len na nás, čo si vyberieme. Každý   máme rovnakú šancu na život, vzdelanie, záujmy, či už máme čierne vlasy, hnedé vlasy, modré oči ...

Slovenská republika vstúpila do Európskej únie. Vstup do Európy a moderného sveta znamená pre nás veľa možností. Už teraz čím ďalej tým viac študentov odchádza za vzdelaním do zahraničia, na rôzne študijné pobyty. Získajú tak nové vedomosti, obohatia sa novými skúsenosťami. Pre našu  republiku to bude, verím, znamenať opäť niečo nové a lepšie.

Každý jeden z nás si v v európskom svete  niečo dobré nájde.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu