Vzdelávanie ľudí so zvláštnymi potrebami

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 12.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 199 slov
Počet zobrazení: 4 153
Tlačení: 403
Uložení: 423

Vzdelávanie ľudí so zvláštnymi potrebami

Ja si myslím, že je to prejav veľkej lásky a súcitu, ak zdraví ľudia pomáhajú s ochotou tým, ktorí majú nejaký hendikep a chcú sa vzdelávať. Aj keď majú takýto ľudia určité obmedzenia, je krásne to, že majú chuť a ochotu učiť sa nové veci. Na druhej strane je zarážajúce, že mnohí ľudia, ktorí sú zdraví a nemajú nijaké obmedzenia, sa jednoducho nemajú záujem učiť. 

Ja osobne mám obdobia, keď sa mi učiť chce, ale aj keď sa mi nechce. V takom prípade sa do toho musím donútiť a uvedomiť si, že je to len pre moje dobro. Myslím si, že je dôležitá aj dobrá motivácia zo strany rodičov. Samozrejme, dnešnú generáciu do značnej miery ovplyvňuje okolie.

Ako hovorí aj jedno múdre biblické príslovie: Kto chodí s múdrymi, zmúdrie, ale ten kto sa stýka s hlupákmi, zle pochodí. V dnešnom svete je dosť bežné, že deti majú ľahostajný postoj k učeniu, čo je dosť smutné, ale pri troche snahy by sa s tým dalo niečo robiť.

Z tejto mojej úvahy nasleduje ponaučenie: Ak chceme niečo dosiahnuť, musíme pre to niečo urobiť. Tak učme sa, vzdelávajme sa, buďme múdri a ochotní pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu