Európsky deň

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 14.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 227 slov
Počet zobrazení: 5 258
Tlačení: 492
Uložení: 494
Keď prišiel 22. november 2005, všetci sme sa tešili. Začal sa Európsky  deň rodičov a škôl na našej škole. Najprv sme sa zoznámili s európskymi krajinami, ktoré predstavovali jednotlivé triedy. Poučili sme sa z bájky od Ezopa i o vzniku olympijských hier, dozvedeli sme sa, že Francúzsko je krajinou módy, Holandsko krajinou tulipánov, v Česku sú známe hodiny Orloj, v Taliansku si pochutnávajú na dobrej pizze či špagetách. Každá krajina bola zaujímavá. Ani som si všetko nezapamätala, lebo európskych štátov bolo veľa.

Najviac som sa tešila na šestnástu hodinu, lebo vtedy sa začalo stretnutie školy a rodičov. Začiatok  bol vo veľkej  telocvični. Potom sme sa s rodičmi rozišli po triedach, telocvične i po chodbách. Všade boli pripravené súťaže. Hral sa volejbal, stolný tenis, dáma, šachy, skákaná, tancoval sa aerobik. V triedach zasa prebiehali hry. Víťazi dostávali pečiatky, ktoré sa na konci hier premenili na body. Samozrejme, súťažili sme spolu s rodičmi, ale aj rodičia s učiteľmi.

Po hrách bolo vyhodnotenie. Tí, čo preukázali najviac bojovnosti, dostali poháre ako naozajstní víťazi. Ale aj ostatní si pomaškrtili na sladkostiach. Rodičia boli hrdé na svoje deti. Aj na školu ako to zorganizovala. Potom sme sa všetci stretli v jedálni ako jedna rodina. Každý s každým rozprával, ozýval sa smiech a nikomu sa nechcelo ísť domov.  Pochutnávali sme si na koláčoch a čaji. Aj tie boli európske ako celý deň.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu