Negramotnosť vo svete

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 14.01.2010
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 183 slov
Počet zobrazení: 7 795
Tlačení: 730
Uložení: 706
Aj keď si súčasná doba vyžaduje vysokú mieru vzdelanosti, ešte stále žije na svete veľa negramotných ľudí. Čítanie a písanie sa dnes už považuje za samozrejmosť a predsa sa medzi nami nájdu analfabeti, teda ľudia bez základného vzdelania a znalosti písma. Je to až 890 miliónov ľudí na svete, z toho sú dve tretiny žien.

Najčastejšou príčinou negramotnosti obyvateľstva je zlá ekonomická situácia krajín. Niektoré chudobnejšie štáty sveta neposkytujú obyvateľstvu iné ako základné vzdelanie. Ak im to umožňuje situácia, mladí ľudia z týchto krajín odchádzajú za vzdelaním do vyspelých štátov, a to najmä USA a Európy, kde si väčšinou nájdu prácu a usadia sa. Ja si osobne myslím, že vyspelejšie krajiny sveta by mali v týchto problémoch viac pomáhať chudobnejším a zaostalejším krajinám. Napríklad traja najbohatší ľudia Ameriky sú bohatší ako 60 najbiednejších krajín sveta Veď jeden človek toľko peňazí nepotrebuje. Určite by boli prospešnejšie pre nakŕmenie hladujúcich detí v Afrike alebo iných krajinách tretieho sveta.

Pokiaľ sa však radšej budeme zaoberať výrobou nových zbraní alebo objavovaním nových planét, aj keď na tej svojej nemáme „poriadok“, tak tento problém zostane ešte dlho nevyriešený.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu