Lyžovačka (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: lakatoa
Typ práce: Referát
Dátum: 10.03.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 295 slov
Počet zobrazení: 23 998
Tlačení: 1 284
Uložení: 1 222

Lyžovačka (Rozprávanie)

S bratom Lukášom sme sa nemohli  dočkať, kedy konečne napadne sneh. Ráno, keď som sa prebudil, bežal som sa pozrieť z okna s nádejou, že uvidíme konečne zasneženu krajinu.

Prišiel ten vytúžený deň, keď z oblohy začali len tak lenivo poletoveť vločky, ale postupne začalo snežit tak ako sa má a snežilo stále asi štyri dni. Výhodou bolo aj to, že mal prísť aj otec domov z Talianska. Už ho len treba prehovoriť, aby sme sa išli lyžovať. Útok na otca sa nám vydaril, lebo pod tlakom pádnych argumentov prisľúbil: „v sobotu pojdeme lyžovať“. Brat chodil po byte s úsmevom na tvári a stále mi pripomínal: „v sobotu budeme na svahoch Talianskych Álp kraľovat my dvaja“. Konečne nadišla vytúžená sobota.

Hneď ráno sme zbalili lyže, lyžiarky a brat si zbalil snowboard. Cesta na miesto našej lyžovačky bola trochu dlhá, ale bezproblémová. Do Talianska sme prišli až niekedy v noci, takže na svah sme mohli ísť až ráno. Zobudili sme sa, naraňajkovali a už sme „fičali“ na svah. Kúpili sme lístky na vleky a cestou na kopec som mal obavy, lebo som sa ešte nevedel lyžovať. Ale po krátkej dobe som sa to ako-tak naučil. Skoro celý deň sme brázdili svahy Álp, až prišla tá osudná chvíľa mojho brata.

Chcel byť pri vleku skor ako ja a stále sa obzeral, až zrazu spadol. Bol to ináč prekrásny pohľad, keď lietal v snehovej dune. Po chvíli sa ten pohľad pominul a brat zistil, že si vykĺbil koleno. Bol z toho úplne mimo, lebo to už bolo po druhý krát čo si ho vykĺbil. Našťastie to nebolo nič zlé. Tak sme dosť neslávne ukončili našu prvú lyžovačku v roku. Ostatné lyžiarske akcie boli podstatne úspešnejšie. Lukáš si už potom dával vačší pozor na svahu a jazdil oveľa opatrnejšie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu