Obyčajný? (Beletrizovaný životopis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: primak
Typ práce: Referát
Dátum: 20.07.2011
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 359 slov
Počet zobrazení: 18 923
Tlačení: 755
Uložení: 788

Obyčajný? (Beletrizovaný životopis)

Bolo nepokojné poobedie. Po oblohe sa preháňali temné, čierne oblaky, z ktorých sa očividne každú chvíľu mal spustiť poriadny lejak. Všetci ľudia v okolí boli nervózni a nesvoji, a nikto nevychádzal z domu bez vopred pripraveného dáždniku.

Do takéhoto neveselého prostredia sa narodilo v miestnej nemocnici bábätko. Malo veľké guľaté oči zelenej farby. Tiež malo veľké uši, tie ale, našťastie, neboli zelenej farby. Priveľmi sa nevyznačovalo krásou, ale väčšine ľudí to nevadilo. Bábätko dostalo meno Ferko.

Ferkovi rodičia bývali v malebnom mestečku neďaleko významného vodného toku, ktorý každý rok do mestečka prilákal tisícky komárov a iného hmyzu. Na ten ale obyvatelia boli zvyknutí.

Mamička pracovala v úspešnej veľkej továrni na dokonalé okenné sieťky, otecko zase v úspešnej veľkej továrni na dokonalý sprej proti hmyzu. Keďže to boli dve najväčšie koncerny v blízkom okolí, Ferko bol od svojho narodenia dobre finančne zabezpečený.

V prvých rokoch života Ferko pôsobil nápadne a pútal pozornosť rôznymi prostriedkami vrátane svojho zvukom i hlasitosťou jedinečného vreskotu, o ktorom oteckovi známi povedali, že dovtedy nič také nepočuli.

Ako Ferko rástol, jeho vreskot sa premenil na hlasný a zvučný hlas, ktorý bolo zreteľne počuť aj na neobvyklo veľké vzdialenosti. V škole si z neho občas uťahovali, keď ale jeho učiteľ hudobnej výchovy povedal, že možno sa raz stane úspešným operným spevákom, Ferkovi sa ten nápad ihneď zapáčil.

Jeho nadšenie nepohaslo, ani keď sa dozvedel, čo je to vlastne opera.Ferko teda svoj talent rozvíjal a začal spievať v školskom speváckom krúžku. Hlasitosť a dominantnosť jeho hlasu mu poskytla mnohé výhody, ktoré mu umožnili rýchlo napredovať a vyhrával rôzne národné súťaže spevu.

S pomocou súťaží získal známosti a uvidel rôzne slávne, aj zahraničné, opery. Všímavo si svojimi veľkými očami a ušami zaznamenával všetko, čo stálo za pozornosť. Zostavil si premyslenú štatistiku zobrazujúcu, ako sa chovať, čo treba robiť, spievať, nosiť, hrať, aby nasledoval najväčší potlesk.

Keď vyrástol, vyštudoval operný spev a po niekoľkých rokoch ťažkých príprav stanul na pódiu. Vďaka jeho vypracovanému prieskumu dosahoval odvtedy jedny z najväčších potleskov v dejinách operného spevu.

Dostal sa aj na svetovo známe opery a všade slávil neuveriteľné úspechy. Pokračoval vo speve až do vysokého veku. Financie, ktoré počas svojej kariéry nahromaždil, mu zabezpečili dlhý a spokojný dôchodok.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu