Slávnostný prejav na stužkovú slávnosť

Slávnostný prejav na stužkovú slávnosť

Vážená pani riaditeľka, zástupkyňa, vážený pedagogický zbor, drahí rodičia, milí spolužiaci.

15. október 2021. Pre mnohých obyčajný deň, pre nás však výnimočný. Do našich pamätí by sa mal zapísať ako jedna z najvýznamnejších a najdôležitejších udalostí nášho života.

Dnešným dňom vstupujeme definitívne do sveta dospelých a vzďaľujeme sa tak bránam najkrajšieho obdobia života, detstvu. Stojíme tu pred vami a hlavou nám víria spomienky. Iste sem patrí aj tá, keď sme po prvýkrát nesmelo vstúpili na pôdu nášho Gymnázia. Prežili sme toho veľa, spoznali sme nové miesta, nových ľudí a v neposlednom rade sme lepšie spoznali aj samých seba.

A teraz, po štyroch namáhavých rokoch, nás čaká prvá veľká skúška dospelosti, na ktorú sa budeme musieť veľmi usilovne a svedomito pripraviť. Zdolávať prekážky a usmerňovať nás správnym smerom ste nás učili vy, milí profesori. Zaiste to pre vás nebola ľahká úloha, ale úprimne veríme, že dnes si každý z vás môže povedať, táto namáhavá práca nebola zbytočná. Sme vám vďačný za mnoho skúseností a nových poznatkov, ktoré ste nám odovzdali.

Budeme sa snažiť nesklamať vaše nádeje, ktoré do nás vkladáte. Za tolerovanie našich šibalstiev patrí nemalá vďaka vám, nášmu triednemu profesorovi. Dúfame, že takí žiaci ako my, sa vám už do rúk nedostanú. Jednak preto, aby ste už nemuseli prežívať opäť to, čo s nami, ale i preto, aby spomienka na našu triedu bola pre vás neopakovateľná a výnimočná.

Je tu však ešte niekto, kto sa na dnešný večer tajne tešil spolu s nami, naši rodičia. V mene nás vašich detí, by som vám chcel poďakovať. Bez vás by sme neboli tým, čím dnes sme. Ani vy ste to s nami stále nemali ľahké. Aj keď už máme 18 a podľa zákona sme dospelí, navždy ostávate naša opora, náš domov, prístav, život. Patrí vám vďaka, ktorá sa nedá vyjadriť slovami. Chceme to dokázať svojimi činmi a svojim ďalším životom. 

Preto dnes, v tento slávnostný moment, keď nám v srdciach horia ohníčky nedočkavosti a vzrušenia a v nejednom oku sa objaví slzička dojatia, tu,  na tomto mieste stojíme s tajnou túžbou. Túžbou stať sa dospelými. A tak mi nezostáva nič iné ako vám všetkým, našim rodičom a profesorom, vyjadriť vďaku za to, že tu dnes môžeme stáť v takom hojnom počte. Pretože je to nielen naša, ale aj vaša zásluha. Vám všetkým patrí to veľakrát používané a tak jednoducho vysloviteľné slovo ĎAKUJEME.

Prečítajte si super tipy na dokonalú stužkovú tu.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/5337-slavnostny-prejav-na-stuzkovu-slavnost/