Sociálne siete – Vplyv sociálnych sietí (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nika2913
Typ práce: Referát
Dátum: 23.03.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 322 slov
Počet zobrazení: 90 245
Tlačení: 2 479
Uložení: 2 293

Vplyv sociálnych sietí (Úvaha)

Častokrát sa zamýšľam nad otázkou: Prečo sociálne siete hýbu svetom? Prečo sa každý deň prihlásim na Facebook či iné sociálne siete? Na tieto otázky sa dá ťažko odpovedať ale našiel som nejaké možnosti, ako vyriešiť danú problematiku. 

Žijeme v 21. storočí. Dnešný svet sa modernizuje z jedného dňa na druhý. Sociálne siete už pomaly hýbu svetom. Sú neodmysliteľnou súčasťou našeho i môjho sveta. Sprevádza nás doma, v škole, v zamestnaní, v mobile, na internete či už v bežných reštauráciách alebo v podnikoch. Na internete častokrát nájdem množstvo potrebných informácii ale i zábavné stránky. Sociálne siete majú kladné ale i bohužiaľ temné stránky.

Hľadáme na Internete najnovšie informácie o dianí doma i v zahraničí. Internet pomáha aj so školou, obsahuje tisícky testov, tiež na ňom môžme stráviť čas pozeraním filmov, hraním hier a v neposlednom rade hlavne chatovaním s priateľmi na sociálnych sieťach. Myslím, že je úplne v poriadku, ak tu chodíme hoc aj denne. Máme dostatok voľného času, ktorý sa dá stráviť aj sedením za počítačom či notebookom.

Na druhej strane s Internetom sa spájajú aj záporné stránky. Dnešná mládež už od útleho mladého veku strávia viac ako polovicu dňa za počítačom. Nemá dostatok pohybu, myšlienky behajú rôznym smerom a dieťa zabúda na zážitky spojené s priateľmi, dobrodružstvami či nevinnými detskými hrami na pieskovisku či na školskom ihrisku.

Môžu sa z nás postupom času stať závislí ľudia. A to je veľký problém internetu. Čoraz viac ľudí úplne splynulo s počítačom, virtuálnym svetom. Postupne, po kúskoch, bude ničiť nie len náš život ale i život našich najbližších. Vtedy sa človek úplne upne na internet, nezaujíma ho nič iné, ani rodina, ani priatelia, a v konečnom prípade ani on sám.

Internet teda môže veľmi pomôcť v najrôznejších oblastiach života.
Dá sa na neho spoľahnúť v každej chvíli. No môže aj celý život pokaziť tým, že nám postupom času nedovolí robiť nič iné len sa stať závislým od sociálnych sieti.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu