Prejav k 50. výročiu založenia školy

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 09.11.2013
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 254 slov
Počet zobrazení: 30 296
Tlačení: 1 453
Uložení: 1 570

Prejav k 50. výročiu založenia školy

Dobrý deň, Vážení priatelia,

dnes sme sa prebudili do významného dňa. Naša škola dnes oslavuje svojich okrúhlych 50 rokov založenia. Za 50 rokov prešlo touto školou veľa žiakov, ktorí radi spomínajú na svoje detské časy, prežité v školských laviciach. Čo všetko videli a počuli tieto steny? Určite toho bolo veľa.

Len sa zamyslite, za 50 rokov existencie školy, koľko bolo spotrebovanej kriedy na tabuliach, koľko polámaných pravítok a zabudnutých prezuviek by sa tu za tú dobu dalo napočítať. Viete si predstaviť, koľko učiteľov muselo za tú dobu vypísať a podpísať vysvedčenia? Koľko žiakov vyšlo poslednou triedou? Koľko žiakov sa rado vracia, aby si vybavili svoje spomienky?

Sme hrdí na našu školu, ktorá sa môže pochváliť množstvom dobre vychovaných a vzdelaných ľudí. V našej škole je dobrá jedáleň a školský klub detí, ktorá sa pravidelne a dobre stará o našu mládež. Je tu množstvo záujmových krúžkov, kde si deti môžu vybrať to, čo ich najviac láka.

Naša škola je dobrým kolektívom učiteľov, ktorí sa snažia, aby zo školy vychádzali slušní a poctiví ľudia. Prajeme škole, učiteľom a žiakom, aby sa im stále darilo a viedlo tak ako doteraz, alebo ešte lepšie. A aby každý, či už sú to učitelia alebo žiaci, chodili do školy radi. Veď škola je základ života.

Vážení prítomní,

už viete, že naša škola oslavuje narodeniny a preto mi dovoľte, aby som vás pozval (pozvala) na dnešnú oslavu, ktorá sa koná v priestoroch našej školy. Ešte raz Vám všetkým ďakujem za pozornosť a prajem našej škole ďalšiu päťdesiatku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu